Zeynepahmett bence 2 yaş ideal bir yaş çokta erken başlamamışsınız zaten standardı buymuş çoğu uzmanda öyle söylüyor zaten ama tabi bu standart çocuktan çocuğa değişkenlik gösteriyor yani çocuğunuza da bağlı onlardan bi ışık bi istek gelmediği sürece başlanılmaması da söyleniyor uzmanlar tarafından tabi her ikiside mantıklı çocuklar rahatsız oldukları zaman kendilerini belli eder o zaman başlayın diyen uzmanlarda var, ama başlamışsın bir kere beze tekrar dönme sakın uzmanlar bunun yanlış olduğunu söylüyor bu sefer daha uzun bi süre bezden yine çıkmak istemeyebilir başladıysan devamını getirmen gerek o yüzden bu konuda zamanlama çok önemli başlayınca tam başlamak bezi unutturmak gerekiyor benim oğlum mesela şuan 20 aylık tabiki onun için çok erken ama ben şuan ehh varmı oğlum çiş yaptınmı oğlum gibilerinden arada söylüyorum neden söylüyorum ufak ufak kulağı aşina olsun diye ilk olarak çünkü duyma içgüdüsünü oluşturmak lazım bu söze alışması için ha anlıyormu dersen valla bende anlamaz diye düşünürken şimdi son günlerde çiş yaptınmı oğlum diye sorduğumda önce bi durdu oğlum sonra diğer odadan bezle ıslak mendil getirdi kendi şaşırdım ve baktım gerçekten de yapmıştı hem şaşırdım hem çok sevindim yani ama henüz pratikte başlamadık bu yaz tam anlamıyla başlamayı düşünüyorum bende bakalım Hatice Kübra Tongarın bununla ilgili kitapları var youtobe den takip edebilirsin cnm gerçekten çok faydalı püf noltaları veriyor yardımcı olur sana🌸