nzlm45 Kızlar serklaj olacağım da Rahim ağzını açılmasını iyi yada kötü etkileyen besin var mı bildiğiniz. Maydanoz, dereotu, tarçın, nane yi duydum sizin başka bildiğiniz var mı
Btky nzlm45 Bende serkulajliyim.. Bu süreçte normal hamilelerden farklı olarak wc duş ve hastane dışında ayağa kalkmıyorum.. Yicek olarak her hamile gibi tabiki sağlıklı yiyecekler yemeğe dikkat ediyorum.. ada çayı maydonuz bu tarz bitki ve bitki çayları kasları gevşettiği için doğumu tetiklediginden yasak.. sıcak duş yasak. Kilo alımına dikkat etmek gerekli çünkü bebek buyutldukce rahme zaten baskı yapiyo bide kilo olursa daha zor.. Kabız olmamaya dikkat etmek gerek ıkınıp zorlamamak gerek dikişleri.. Bol bol su içmek gerek günde en az 2 litre çünkü enfeksiyon olmamalısın düşük ve erken doğumu tetikliyo.. Benim doktorumun önerileri bunlardı cok sukur 13.haftadan 30 a gelebildim.. Inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi geçmiş olsun.
nzlm45 Toprakdag Bi kere oldum ama tutmadı tekrar hamileyim ve tekrar olacağım korkuyorum herşeye dikkat etmek istiyorum o yüzden
Toprakdag nzlm45 kaçıncı haftada olmuştunuz? Bende rahîm ağzına iyi gelen yiyecekler ile ilgili birşey duymadım… bende serkilaj oldum
Toprakdag nzlm45 aynen stres yapma canım bi çok arkadaşımız var serkilaj olan ben 25 haftada 3 cm iken oldum açıklığım vardı ondan atıldı bak serkilajlılar gün gün diye bir post var oradan da yazabilirsin ☺️👍
Merveyakup Serklaj li ikinci gebeliğim doktorum nakadar az kilo alırsan okadar iyi diyo ve doktorum çok iyi 25 haftalığım 3 kilo aldım
Rumeysa10 Merveyakup benim doktorum hiç öyle biley demedi bende serklajlıyım 76yla kilo hamile kaldım şuanda 85 kiloyum
nzlm45 Merveyakup 1. Serklaj da ne olmuştu. Şu an ümit e umuta çok ihtiyacım var 2. De kaçıncı haftayı gördünüz
nzlm45 Merveyakup bende karantina da 5 kilo aldım tam diyete başladım hamile kaldım. Bede baya kilolu kaldım serklaj a kötü etki etmez inşallah iştahım da baya iyi
Merveyakup nzlm45 kaç haftalık hamilesin serklajdan sonra hareket kısıtlı olduğu için kiloya daha el verişli olacaz o yüzden doktor kilo alma dedi kan akışı yavaşlar bebek gelişmez tansiyon yüksekliği olur falan dedi oyuzden
Merveyakup nzlm45 kaç haftalık hamilesin serklajdan sonra hareket kısıtlı olduğu için kiloya daha el verişli olacaz o yüzden doktor kilo alma dedi kan akışı yavaşlar bebek gelişmez tansiyon yüksekliği olur falan dedi oyuzden
nzlm45 İnşallah kızlar bende evde durdukça yiyip şişiyorum. Vitamin kullandım covid olmayım diye o da şişirdi iştahımı da arttırdı
Kelebekler nzlm45 ben bi yerden fazla limon tüketmemek gerektiğini duydum serklajdan sonra tüketmedim.her şey Allahtan eğer yaşayacağımız varsa ne yersek yiyelim ya da yemeyelim her şey olacağına varıyor. bence bu dönemde en önemli olan şeyler : stres yapmamak,sabır etmek ve bol bol dua etmek. Yaşayana çok zor biliyorum bende serklajlıyım 24 saat geçsin bi gün daha geçsin diye dua ediyorum rabbim hepimize sağlıkla evlatlarımız kucağımıza almayı nasip etsin 🤲🏻 Gün geçtikçe yediğimiz hazır gıdalar yaşam tarzımız hepsi etkiliyor bence bu durumu çünkü çağımızın haftalığı bu o kadar çok serklaj olan var ki o kadar çok erken doğum ve düşükler var ki . Eski dönemlerde tedavi ilaç yokmuş insanlar yokluk cekiyormus kadınlar ağır iş yapıyormuş hadi o zman ondan düşük yapıyorlardı peki ya şimdi ? Elimizi Ocak ortasında bile sıcak sudan soguk suya değirmiyoruz yaşam stnadartlarımız yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda her mevsim her yiyeceği bulabiliyoruz rabbim bu günlerimizi aratmasın ama ben böyle düşünüyorum artık . Düşünsenize eskiden annelerimiz kontrole dahi gitmeden doğurmuşlar bizleri biz daha hamile kalmadan doktora gidiyoruz iki haftada bi ayda kontrole gidiyoruz ona rağmen böyle durumlar oluyor … her şey Allahtn bunda da vardır bir hayır deyip dua edin edelim birbirimize…