Gul-akb-2018 Yenidoğanları emzirmek “2 saatte bir” değildir. Bunu hep yanlış anlatıyorlar veya yanlış anlaşılıyor. “En az 2 saatte bir” yani 2 saati geçirmeyeceksiniz, yani 40dk sonra isterse gene emebilir 1 saat sonra da emebilir…
Memeyi aktif emmesi 2dk da sürebilir çenesi hemen yorulacağı için, 20dk da sürebilir. Ve gene yenidoğan olduğu için zaten anne kokusundan ve memeden ayrılmayı pek istemezler. Doğalı da budur. Eskilerin dediği gibi “bebek ık dedikçe ver meme” şeklinde ilk 40-45 gün devam edeceksiniz.
sonra zaten kendileri ayarlıyor emme aralığını zamanla.Çünkü çene ve dil kasları kuvvetlenip daha iyi randımanlı memeyi çekip emiyorlar. Bi zaman sonra alttan çeneyi desteklemeyeceksiniz bile.
Gece gündüz ayrımı şuanda yok, ayrıca gece sütü ile gündüz sütünün içeriği de değişiyor.Çünkü anne sütü canlı mikroorganizmalarla dolu, aynı kadının gece gündüz sütündeki içeriğinin farklılıkları laboratuar deneylerinde de ispatlanmış.Zaten bu değişkenlikler baz alıp mamalar yapılmaya çalışıyor.
27 aydır emziriyorum. İlk 40-50 gün annemler,ebemiz,doktorumuz “süresiz saatsiz emzir” demişti. Ve asla 2 saati geçirmedim, gece gündüz en fazla 1-1,5 saatte emmiştir.Gak guk mememde tuttum,emmese de kokladı tentene temas uyguladım.
Lohusalık = emzirme kampıdır.