O zaman ben de sizlere Yaşar Çeğil, Bertan Akar, Eray Çalışkan, Funda Salihoğlu ve Ertan İzgiç ile yaşadığım tecrübeleri aktarayım. Umarım birilerine faydası olur :)
2019 yılındaki ilk hamileliğimde Akademi Hastanesi’nde Yaşar Bey’e gitmiştim. Her muayenede herşeyi tek tek anlatarak bilgi veriyordu kendisinin tecrübesi ve bilgi aktarımı konusunda sıkıntı yaşamadım. Ancak ultrasonu eski bir cihazdı ve verdiği görüntüler gerçekten çok kötüydü. 28. haftada doğum ücretlerini konuşmak için ilgili bölümlerine gittim. Oradaki bayanların konuşma tavırlarından memnun kalmadım ayrıca zam geleceğini ve takipli gebe olmama rağmen yeni fiyata göre doğuma alacaklarını söylediler. Odaları görmek istediğimde göstermek istemediler gibi nedenlerle Yaşar Bey’den bağımsız tamamen Akademi Hastanesi’nin müşteri politikası nedeniyle Medical’e geçtim.
Medicalde Bertan Akar’a gittim. Kendisi ilgili bir doktor ancak bazı konularda tereddütte kaldığını düşünüyorum. 35. haftaki kontrolümde sıvının kritik seviyede olduğunu ancak takip yapacağını söylemişti. Bebeğimin böbreğindeki başka bir durumdan dolayı erken doğum ile ilgili kararsız kaldı ve Eray Hoca’ya gitmem gerektiğini kendisinin görüşünü almak istediğini söyledi. Aynı gün Eray Hoca’ya 500 TL muayene ücreti vererek muayeneye gittik. Bu arada kredi kartı geçerli değil sadece nakit kabul ediliyor. Eray Hoca böbrekteki sıkıntı nedeniyle erken doğum yapılmayacağını fakat suyumun kritik seviyenin de altında olduğunu acil doğum yapılması gerektiğini söyleyerek en geç 2 gün içerisinde doğum kararı verdi. Eray Hoca gerçekten çok tecrübeli bir doktor arkadaşlar. Başka bir doktorun söylediği ve tereddütte kaldığınız bir konu için kendisine gidip görüşünü alabilirsiniz. Normalde böbrekle ilgili sıkıntı olmasaydı Eray Hocaya gitmeyecektik ve büyük ihtimal 1 hafta sonrası için kontrol verilecekti. Doğum bu kadar acilse ve ya başka doktora görünmeseydik neler olabilirdi diye düşünmek bile istemiyorum açıkçası. Zaten şok içinde olduğumuz için Bertan Bey’ e geri döndük ve kendisi hemen bize doğum için gün verdi. Sezeryanı gerçekten çok hafifti doğumdan memnun kaldım.
İkinci hamileliğimdeyim şuan 12 haftalığız ilk öğrendiğimde arkadaşlarımın memnun olması nedeniyle Funda Hanım’a gittim. Funda Hanım gerçekten karşısındakinin dilinden anlayan, çok samimi bir insan ancak biraz panik olduğunu düşünüyorum. İlk muayenede ellerinin titrediğini ve bunu önleyemediğini farkettim ancak önemsemedim ikinci muayenede de aynı olduğunu gördüm benden başka farkeden var mı merak ediyorum arkadaşlarım farketmemiş :) İlk gebeliğimde suyumun azalması nedeniyle Coraspirin başlattı doğuma kadar hergün içmemi söyledi. Çok yoğun olduğu için iki muayenede de yaklaşık 1 saat bekledim ve içeri girdiğimde sanırım dışarıda bekleyenler olduğu için aceleyle ultrasona baktı. Tam içime sinmediği için arkadaşımın tavsiyesiyle Ertan İzgiç e gittim.
Ertan Bey İzmit Özel Kadın Doğum Hastanesi’nde ve gördüğüm erkek doktorlar arasında en kibar, samimi olanı diyebilirim. Funda Hanım’ın başladığı Coraspirini bıraktırdı. Sıvı için hiçbir etkisi olmadığını kullanımının benim için gerekli olmadığını söyledi. Her muayenemizde ultrasonu güzelce inceliyor anlatıyor. Kendisinden şuan memnunum umarım birilerine faydalı olabilmişimdir :)