Benim de biraz zor oldu günüm doldu diye 41+2 de doğurdum gece suyum geldi 02.00 gibi ben tabi evde biraz oyalandım açılmam vs olsun direk beni yatırmasınlar diye sancılarım vardı ama düzensiz yalancı sancılardı.
4 doğru hastaneye gittik ultrasonla bebeğe baktı doktor inceledi herşeyini sonra alttan muayene etti 3 cm açılmam olduğunu söyledi daha sonra NTS girdim sancılar hep düzensiz çıktı sürekli biraz yürümemi istedi doktor 6.30 07.00 kadar yürüdüm sonra tekrar nts girdim sancılar gitmiş tamamen. Bana yatış verdiler kabul ettim günüm doluştu zaten yatış yapmayı düşünüyordum sonra 07.30 gibi doğum katına çıkarıldım orda ultrasonla bebeği incelediler. Kişiye özel doğum odasına aldılar yatış yapıldı ebem geldi ebemle tanıştık kendisini tanıttı bana yardım olacağını doğumda ve doğumdan sonra söyledi. Bütün kıyafetlerimi çıkarmamı söyledi ameliyat önlüğü giydim eşyalarımı çıkardım bir poşete koyduk neler olduğunu yazdı. Ebem eşimden bebeğin kıyafetlerini, 1 adet bebek bezi 1 adet de battaniye istedi doğunca giydirmek için diğer eşyalarını normal servise gidince eşim getirdi benim kıyafetlerimle bebeğimin diğer kıyafetlerini.Damar yolu açıldı sonra suni sancı verilmeye başladı ilk zamanlar iyiyken ilerleyen saatlerde çıldırdım tabi sancının şiddeti artı artık kendimden geçtim 🙈 Allah kimsenin başına vermesin. 8 saat 45 dakika kadar sunu sancı aldım. Ebem ve hemşireler ara sıra kontrol ediyordu açılmam var mı diye. Daha sonra çok bunaldığımı söyledim NTS den kalkmam yasak olduğunu söylediler çünkü günüm doldu diye biraz biraz açılmam olunca beni rahatlatmak için ebem doktora söyledi duş aldırabilir miyim biraz da yürüyüş yapmam için doktor izin verdi. Kalkmadan önce hemşire lavma yaptı 5 dk kadar da onun için kalkmadan bekledim ilacın boşa gitmemesi için daha sonra kalktım biraz yürüdüm wc gittim sakinleştim ama çok tuvaletimin olduğunu hissetmeye başladım nts de ben çok bunaldığım için biraz camı açtırmıştım sanırım ondan dolayı kartımın ağrıdığını üşüttüğümü düşündüm.. Bu arada ben camı açtırdığımda maşallah harika bir şekilde kar yağıyordu dışarda ama benim gözüm onu görmüyordu tabi sancıdan 🙈🙊 gidiyorum geliyorum ama tuvaletim yok bebek baskı yapıyormuş meğer 🙈 Ebem geldi bana duş aldırdı kendime geldim sıcak suyla ve rahatladığımı söyledim ama büyük tuvaletim geliyor gibi hissettiğimi söyledim lavma yeni yapılmıştı etkisini gösteriyor sandım ebem hayır bu bebeğin gelişi dedi beni hemen kuruladı temiz bir önlük giydim ve yatağıma uzandım ebem kontrol etti açılmamı harikasın dedi ve doktor geldi açılmama baktı ve doğumun başlayacağını söyledi normal yattığım odada ki yatağı doğum yatağına çevirdiler ve doğum zamanı başlamıştı 🙈 ilk doğumum olduğu için ne olacak ne bitecek bilmiyordum olanları yaşayarak öğrendim. Doktor bebeğin kafasının çıktığını söyledi ben o an acıyla şaşkınlıkla ne olcak diye bekliyorum doktor kuvvetli bir şekilde ıkınmamı söyledi bir kaç defa ıkındıktan biraz da ebem bebeğin rahat doğması için karnıma baskı uyguladı ardına bir iki defa daha ıkındıktan sonra bebeğim dünyaya geldi 😍 o an şaşkınlıkla acıyla bebeğime baktım ağlaması sesi kulaklarımdan gitmiyor 🙈 bebeğimi temizlemek için yanımda ki ısıtıcı tarzlı küvez gibi şeyin içine aldılar temizledikten sonra biraz bebeğimin sağlık kontrollerini yaptılar o arada ben doğum yatağındaydım doğum bitmemişti tamamen bebeğin plesentasının düşmesini bekledik o çıktıktan sonra doktor içimde bişey var mı yok mu diye kontrol etti biraz acı verici olsa da doğum bitmişti 🙊 daha sonra iğne yaptılar ve dikişlerimi atmaya başladılar fazla hissetmedim. Dikişlerden sonra temiz odaya aldılar bizi ebe hanım bizimle birlikteydi emzirme konusunda yardımcı oldu.
Yatış yapıldıktan sonra her 2 saatte bir eşime bilgi verildi. Normal odaya çıkınca rahatladık kızımla birlikte 🥰 Daha sonra eşimi aradılar bebeğimizi görmesi için hem eşyalarımızı getirdi hemde bizimle birlikte vakit geçirdi 2 saat kadar. Daha sonra eşim gitti refakatçi almadılar normal doğumda ama ebemden doktorlardan çok memnun kaldım. 1 gün kalıp ertesi gün bebeğimin kontolleri yapıldıktan sonra saat 15.30 gibi taburcu oldum. Çektiğim herşeyi bebeğimi kucağıma aldığımda unuttum 😍🥰☺️