Kızlar sonunda bende miniğimi 37+6 da kucağıma aldım.Özellikle son zamanlarımda burada pozitif doğum hikayelerini okuyup stresimi biraz da olsa yenebildiğim için bende doğum hikayemi yazmak istedim.İlk önce başlığımda da belirttiğim gibi maalesef ki vajinismus geçmişim vardı.Bu öyle zorlu bir psikolojik bir süreçti ki bu hastalığı geçirmeyen bilemez gerçekten.Eşimle 5 yıl sevgili olduktan sonra evlendik ve 7 ay ilişkiye giremedik.Çok şükür ki eşimin desteği ve kendi çabamla doktora gitmeden 7 ayın sonunda bu hastalığı yendim.1.5 yıl sonra hamile kaldım ve bu seferde kafam da tek sorun acaba normal doğum yapabilir miyim oldu.Ama çok şükür ki başından beri normal doğum istedim ve kızımda normal doğumla gelmek istediği için pozitif bir normal doğum hikayem oldu😊 Gelelim hikayeme benim kızım zaten 32nci haftadan sonra gelmeye çok niyetliydi kasılmalarım erken başlamıştı hatta 36 ya kadar durması için doktorum progestan iğne vermişti bende tabi ki korkudan 36ncı haftama kadar çok hareket etmedim.Çok şükür 37nci haftama geldiğimde doktoruma plates ve squat yapabilir miyim dedim kendiside izin verdikten sonra her gün 15 kez squat ve pilates topu ile hareket ettim günde 2 kez medine hurması yedim ve hava soğuk olduğu için YouTube dan leslie 2 mile videoları ile 30 dakika leslie yaptım.16 Ocak günü de normal de eşim evi süpürür siler ben sadece tozları alırdım ama o gün eşime sen hiç bir şey yapma her şeyi ben yapıcam dedim evimi süpürdüm yerleri viledasız sildim tozları aldım hatta yemeğimi bile yaptım.Akşam yemeği yedikten sonra hafif hafif belden ve kasıklarımdan adet sancısı gibi sancılarım geldi ama ilk başta umursamadım kendimi yorduğum için oldu sandım.Sonra sancılar 45 dakika da bir gelmeye başladı ve sürekli tuvalete gidip geldim.ilk hamileliğim olduğu için çok tedirgin oldum sonra tuvalete yeniden gittiğim de açık pembemsi kanamam geldi ve eşimle çok tedirgin olduk akşam 9.30 gibi hastaneye gittik.Meğer nişanım gelmiş ve açıklığıma baktı 1.5 cm açıklık var hastaneye yatışını yapmayalım evin yakınsa git sancılarını evde çek dedi.Nst de düzenli sancılarım çıkmıştı sonra evimize geldik sabah 5 e kadar sancılarımı çektim.Sancılar gelince derin derin burnumdan nefes alıp ağzımdan verdim beni çok rahatlatıyordu bir de eşime sürekli belime masaj yaptırırdım ama sabah 5 olunca artık ağrılar şiddetlendi ve eşime dedim dayanamıyorum gidelim artık artık nefes alıp vermekte işe yaramadı sadece yere çömelip durduğumda geçiyordu sancılarım.Hastaneye saat sabah 5.45 de yatışım yapıldı ve nöbetçi doktor gelip açıklığımı kontrol etti 6 cm olmuştu.Ve size burada şok bir bilgi vereceğim doktor beni kontrol ettikten sonra hemşireyi yollayıp doktorumuz sizi sezeryana alacak dedi sancıların vermiş olduğu gerginlikte neden dedim bana bir sebep bile vermediler düşünebiliyor musunuz sonradan öğrendim ki meğersem benimle aynı anda bir doğum daha gelmiş hastanede tek nöbetçi doktor olduğu için ikimizi birden hemen aradan çıkarmak istedi sanırım doktor bu süreçte allah hepimizi Allah korkusu olan doktorlarla karşılaştırsın.sezeryanı red etttim ben bu sancıları boşa çekmedim kendi doktorumu istiyorum dedim.fazla mesai ücreti vereceğimi söylediler Hiç bir şey umurumda değildi zaten nöbetçi doktorda hastanenin kadrolu doktoru değildi.çok da güven vermedi bana açıkcası sağ olsun doktorum hemen çıkıp geliyorum dedi ve gelene kadar sürekli ebe ve hemşireleri arayıp yapmaları gerekenleri söyledi kar yağdığı için biraz beklenenden geç geldi ama kaç kere özür diledi.çok uzatmış olabilirim ama kısacası 5.45 de 6 cm açıkla yatışım yapıldı ve 6.47 de miniğimi kucağıma aldım.açıklığım herkesi şaşırtacak şekilde inanılmaz hızlı ilerledi hatta doktorum son dakika yetişti 5 dakika geç gelse doğumuma yetişemeyecekti😊😊 eğer doğum yapmasaydım 18 ocak da çatı muayenem yapılacaktı.Yani doğum sandalyesine bir kez yattım ve onda da doğurdum 😂😂 Sadece benim gibi ilk hamileliği olanlara tek diyeceğim dayanılmayacak gibi geliyor ama sonunda bebişinizi görünce her şey bitiyor yaklaşık 11 saat sancı çektim sadece 1 saati dayanılmaz derecedeydi.Allah hepinizi bir avaz da kurtarsın inşallah çok kolay doğumlarınız olur sormak istediklerinizi seve seve cevaplayabilirim.ve son olarak olumlu düşünün olumsu olsun ve unutmayın vajinismuslarda doğurur 😊😊😊❤️❤️❤️