Eveettt anneleeeer şuan burada doğum hikayemi yazıyor oluşuma hala inanamıyoruummm.. ama bende doğurdumm 💃💃💃 zaten buraya nişanım geldi diye yazmıştım ve çok heyecanlıydım 17 nisan pazar gündüz nişanım geldi ve çok hafif kasılmalarım vardı bu arada 40+2 olmuştuk ben son haftalarda artık sürekli yürüyüş ve merdiven çıkma hareketleri yapıyordum açılmam da 40. Haftamız dolduğu halde bebek başı hala tam yerleşmemişti son kontrolümüzde doktor sancılarla yerleşir demişti.. neyse pazar günü akşam üzeri sancılarım artmaya başladı başta düzensiz olan sancılarım 10 dakikaya bir 7 8 dakikaya bir ve artık 3 5 dakikaya bir gelmeye başladı normalde salı günü kontrolüm vardı ama sancılarım düzenli aralıklarla gelmeye başlayınca hastaneme gittim ilk muayenemi ebeler yapacak ona göre doktorumu arayacaklardı.. sancım nst de çok düzensiz çıktı ve açılmamda 1.5 cmdi. Rahim ağzım hiç yumuşamamış ve bebeğin başıda hala gerideydi.. doktorum 2 saat gözetim altında durmamı açılmam ilerlerse yatışımın yapılmasını istedi ama açılmamda ilerleme olmadı sancılarımı da gayet sakin karşıyabiliyordum.. Taaakiii eve gelene kadar.. gece 2 gibi eve geldik ve sancım öyle şiddetli arttıki artık dayanılacak gibi değildi doktorum da sabah kontrole gelmemizi söylemişti zaten.. o yüzden sıcak duşa girdim squat pilates topu derken sancılarımı karşılamaya çalışıyordum.. neyseki sabahı sabah ettim ama bir şekilde sabah oldu ve ben hiç uyumadım.. sabah 8 buçuk gibi hastaneye gittik ve yatışım verildi açılmam 3 cm olmuştu ama rahmim hala istenilen yumuşaklığa gelmemiş ve çocuk gerideydi.. doğum için aslında çok hazırdım sürekli nefes egzersizi videoları izliyordum asla bağırmayacağım sancılarımı hep nefesle karşılayacağım diye kendime telkin etmiştim ama maalesef öyle olmadı.. artık sancılarımı nefes alıp vererek karşılayamıyordum bağırma hissi geliyordu ve bende bağırıyordum 😂 her bağrışımda hayır bağırmak yok diye tekrar bağırıyordum 😂 aslında bu anlattıklarım ürkütücü gelebilir ama normal doğum şeklinde ilerleseydik anlattığım her şey çokta normal sayılabilirdi 😂 ama açılmam öyle yavaş ilerliyorduki artık dayanacak gücüm kalmamıştı.. açılmam 5 cm olana kadar doğum sancılarını çektim ve 5 cmden sonra normalde çok hızlı ilerlemesi gerekirken benimki çok yavaş ilerliyordu suyumda gelmemişti kendileri patlattılar açılman hızlı ilerlesin diye ama maalesef ilerlemedi.. doktorum 11 45 gibi geldi muayene etti ama bebeğin başı hala gerideydi nst de de suyumu patlattıkları için bebeğin kalp atışları istediğimiz gibi çıkmamıştı.. zaten afedersiniz ama bende de normal doğum yapacak hal kalmamıştı çok yorulmuştum.. doktorum da artık yeter denedik ama olmadı sezeryana alalım dedi ve o an sanki dünyalar benim oldu 😂 istediğim tek şey kızımı kucağıma almaktı çünkü hemen hazırladılar beni ama ben hem çok mutluyum hem çok heycanlıyım 😂 o an çektiğim acıları unuttum sadece kızıma odaklanmıştım 💜 ameliyathanede ki hemşireler 5 cm açılmayla çok yıprandığımı keşke en başında sezeryana alınsaydın dediler ama ben sonuna kadar normal doğumu denemek istemiştim nasip işte 🌼 neyseki kızım 18.01 saat 12:30 da 3200 gram 51 cm dünyaya geldi 💜💜 o an gerçekten çektiğiniz her acıyı unutuyorsunuz anneler 🌼 sadece bir ağlama sesi, sadece cennet kokusu aklınızda yer ediyor ve geri kalan her şey o kadae önemsiz oluyor ki 💜 çok şükür ameliyatım çok güzel geçti canı çok tatlı olan biri değilim uyuşukluğum geçince kalktım yürüdüm hemen kızımı emzirdim bol bol 💜 maşaAllah bugünde evimize geldik kızımda bende çok iyiyiz 🌼 öncelikle çok uzun oldu kusuruma bakmayın ama her şeyi yazmak istedim 🥰 Allahım doğumunu bekleyen bütün gebe arkadaşların yardımcısı olsun ve hepinizde bir avazda sağlıkla sıhhatle kucağınıza alın inşaAllah 💜 şimdi kızım beşiğinde uyuyor bende onu izliyorum bu duyguyu size tarif etmeyi öyle isterdim ki ama tarifi yok 🥰 en hayırlı haliyle hepinizin bu duyguyu tatması dileğiyle 💜 hoşçakalınnnn🌼🌼