2zlerinannesi
Ben ilk regl olduğum zaman çok korkmuştum. Sanırım annem de çok detaylı anlatmamıştı o dönem. Regl olan kuzenlerim için hep hasta oldu diye konuşup detay vermiyorlardı. Aile apartmanımız var, amcamlar yengemler beni öyle korkuyla anneme koşarken gördüler. Sonra annem fısıltıyla en yengeme söylemiş. O da amcama. Amcam bir anda kalktı. Ooo tebrik ederim canım kızım deyip sarıldı, alnımdan öptü, cebinden bi miktar para çıkarıp kutladı beni. Hala ilk günkü gibi aklımda. Sanırım o davranış sayesinde regl oldum demekten, marketten ped almaktan, ne bileyim ağrı çekerken sebebini açıklamaktan çok çekinmedim. Normal olan tabiki bunlardan utanmamak ama bazı küçük işletmelerde pedler hala siyah torbaya konuluyor içi görünmesin diye. Bizim de bu açıdan kızlarımıza örnek olmamız gerekiyor, nasip olursa ben de kız bekliyorum. Bu kadar paylaşım yapmasam dahi kesinlikle o günü özel olarak kutlamayı çok isterim. Sizin de yorumunuzu çok beğendim, toplumdaki yanlış normları kıracak olanlar artık bizleriz. Umarım hakkıyla yapabiliriz.