Hanımlar herkese merhaba ,
Şukur ki 18 kasim 2020 gecesi minik melegim Mirac ima kavuştum ve o zamandan beri ancak firsat bulup burada hikaye yazmak nasip oldu , hamileligimin son zamanlarinda tek tek okudugum dogum hikayelerine simdi benim hikayem katılacak , faydali olmasi dilegimle basliyorum 😊😊
Yavrucuguma kavusmadan once 3 yillik evliligim surecinde bir sagliksiz gebelik sebebi ile kurtaj , bir kimyasal gebelik ve bir dış gebelik deneyimlerim oldu . Bu sureçler sonunda kanimda dusuk seviyede pihtilasma oldugunu ogrendik . Dıs gebelik ameliyatimdan sonra korunmayi biraktiktan 2 ay sonra 2020 yilinin subat ayinda hamile kaldim sukur ki , ilk beta degerim 32 idi saglikli artis olmustu dusuk bi degerle ogrendigimden pek ümitlenmemistim kimyasal olabilir diye ama hamd olsun minik melegim tutundu bana 🎈 Daha once bir cok sagliksiz gebelik yasamis biri olarak her randevuma korka korka giderdim ki sukur Rabbim sevincimizi tamamladi ve tam 9 ay 10 gun sonrasinda minik tospigim dunyaya geldi 🌸
Hamilelik süreci ilk aylarda çok bulantili gecmisti 2. Primester donemi cok rahat gecmisti ama son aylar gercekten denildigi gibi cok agirlasiyormus insan 🙈
Bebegim tam gununu doldurdu , 9 ay 10. Gun sabah 5 te nisanimin gelmesi ile uykumdan uyandim , anlamazsam diye ben de dusunuyordum ama anlasilmayacak gibi degildi sulu kanli akinti seklinde basladi ve devam etti . Doktorumun yaninda calisan doulasi vardi ve bu surecte hep onunla msj lasarak ilerlettim sureci , sancilarimi evde cekme taraftari idim cunku ve oyle de oldu . Sabah adet agrisi gibi baslayan kasilmalar gun icerisinde ara ara artarak ilerlemeye devam ediyordu , bu surecte ben evde yemek yaptim eşimde yanimdaydi bebegimizin gelisini heyecanla bekliyorduk 😍Saat ilerledikce kasilmalarin siddeti artmaya basladi ve saat aksam 6 dan sonra hastaneye gittik ,guttigimizde 3 cm acikligim varmis🙈 hastaneye glttlkten sonra artik agrilar siddetlenmişti , sevgili dogum kocum plates ve yuruyuslerle agrimi unutturuyorsu ama arrik sıklasan ağrilar sayesinde zorlaniyordum . Acilma artik 6 cm oldugunda epidural verdiler ve agrilari dindirici belden omurilik bolgesine sokulan inceceik bir igne ve uyustururcu etkisi oluyor icindeki ilac sayesinde. O siradan sonra agrilar diner gibi oldu ancak acilma arttikca agrilar da artmaya basladi ve 8 cm aciklikla dogumhaneye gittik . Kizlar bu surecte Inanin Allah yardim ediyor , ben kac kez ıkindigimi hatirlayamiyorum herkesin de farkli olur emin ki , bebegim de 3.800 oldugundan cok kolay olmadi ama melegimin sicacik bedeni gogsume konulunca hicbir axi umrumda olmadi sanki agri kesici icmisim de hic oncesi sancilari ceken ben degilmisim gibi .Doktor ne yaparsa yapsin hic onemli degil dedim ki doktor hanim kesik atmis ve içerlerde ciddi dikis atmaya devam ediyordu .
Dikisler atilirken melegim icinde oldugu gunun hayalini kurdugum o ilk kiyafetlerini giydiriliyordu ve sonrasinda ben ayağa kalkip bebegim kucagimda ameliyathaneden ciktim . Cok guzel bir his tek kişi girdiginiz yerden kuacaginizda bir melekle cikmak 😍
Dogum sonrasinda agrim sizim çok olmadi ancak cok yorgundum ,bebegim gece saat 23.07 de dunyaya geldi bir gece kaldik ve sabahinda taburcu olduk .
Simdi size bu sureclerle ilgili birkac tavsiyem olacak
- Normal dogum yapacak herkes mutlaka depend alsin yanina cunku cok yogun bir kanama oldu ben de lohusalik donemimde de 3 pakete yakin bitirdim hem daha rahat oluyor zira pedler yeterli olmuyor
- Hastane cantanizda bebeginize cok asiri kiyafet almaniza gerek yok biz sadece 2 takimini kullandik
- Eger imkaniniz varsa dogum fotograflarinizi cektirin , bebginizin kucaginda oldugu esinizle kuzunuzla cok ozel bir ani olarak kaliyor 😊
- Dogum sonrasi hemen sutunuz gelmiyor ama bebegin ac kalmamasi cok onemli sarilik olmamasi icin gerekirse mama vermekten cekinmeyin zira bu pandemi surecinde bebeginizin sarilik icin hastanede yatacak olmasi cok daha kotu bir durum olur , ben mama vererek bebegimi sariliktan kurtardim hastaneye yatmadan gecirmis olduk .
- ilk gunlerde meme ucunuz yoksa mutlaka gogus ucu alin ben philips avent in kullanmistim sonrasinda gogus uclarim cikmaya basladi ve normal gogsumu aldi bebegim .
- Dogum sonrasi lohusalik sureci cok farkli bir psikoloji ,eger sogum sonrasinda kendinizi cok evhamli aglamakli bir halde bulursaniz unutmayin ki bu gecici ve tamamen hormanal bir durum
- Lohusalik surecinde yaninizda sizi en iyi anlayacak , kirici birsey deseniz de alinip kirilmayacak anneniz , ablaniz , arkadasiniz olur bir destekciye ihtiyaciniz mutlaka oluyor .
- Dogum oncesinde Araf suresinin 54. Ayetini ezberlemistim ve manevi olarak beni cok rahatlatmisti dogum esnasinda da ozellikle summessebile yesserah diyerek dogumu kolaylastirici ayetler okumaya calistim .sizlere de bakmanizi tavsiye ederim .
- Hastaneye meryem ana otu goturdum , artik sifa Allahtan diyerek suyuna dualar okuyup sancilarim artinca kavanoza otu da koydum ve hastane odasinda yanimda tuttum
Gerlye donup bakincs cok guzel bir dogum yasamisim iyi ki normal dogum dedim hanimlar , en onemlisi zaten hic bilmedigimiz emzirme bebegimizle ilgilee sureclerini daha rahat yaptim . Ameliyatli olsaydim cok cok daha zor olurdu . (zira dis gebelik ameliyatimda 1 hafta annem bakmisti bana ufacik bir kesi olmustu halbuki )
Kizlar biraz uzun oldu sanirim umarim sıkmamisimdir , sorulariniz olursa minik tospigimden firsat buldukça cevaplarim .
Her dogum bir mucize hanimlar insallah cok kolay dogumlarla kavuşursunuz yavrulariniza , hamilelik de çok guzel hatta bazen ozleniyor tadini cikarin . Ama dogum sonrasi bambaşka 💕
Hamile arkadaslarim kolay kolay dogurun insallah , gebe olmak isteyenler de Rabbim mujdeleyici haberle en hayirli zamanda sevindirsin sizleri hiçbir zaman ümitsizlige düşmeyin . Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin hepimize 🍀🍀