İyi akşamlar hanımlar 38+2 de cumartesi günü spinal sezeryan ile doğum yaptım daha doğum hikayemi yazma fırsatım olmadı ama ufaktan merak ettiğiniz soruları cevaplayabilirim
Yeni spinal sezeryan oldum sorularınızı cevaplarım
gamzelim2234 bende haftaya çarşamba olacağım nasipse nasil gecti cok zor mu bebek emerken karninjza deyince aciyormu ilk yürüyüş zormuş tuvalete çıktnzm
gamzelim2234 Öncelikle güzel günlerde sağlıkla büyütün 🤲🏻🤗 şu karına bastırma olayı nasıl geçti sizde en korktuğum şey o 🤦🏻♀️😂
gamzelim2234 geçmiş olsun 🌸 nasıldı ameliyatınız ağrı acıyı kaç saat sonra hissetmeye başladınız benim ilk doğumum genel anestezi olmuştu spinali çok merak ediyorum 🙄 çok pozitif hikaye okudum aslında kendimi hazırladım ama yinede😪son dakka heyecana yenik düşermiyim bişey olurmu felan diye tırsıyorum
Msydn6 bende 8 gun once oldum cok sukur agrim sizim biseyim yok sadece gogus kafesim daraldi gibi hissetmistim ilk gun 😂 ama sonra gecti cok sukur hala agrim sizim yok sadece yurudugumde yada ayakta durdugumda dikisimin en bas yeri yaniyo oda 1 dakika falan oturunca yada uzaninca hemen geciyor :) hicbisey hissetmedim dogumda zaten doktorlarla muhabbet falan ettik gulduk eglendim baya :))
gamzelim2234 baş ağrısı veya bel ağrısı oldu mu? Yarın sezeryanıma karar verilecek spinal mi epidural mi ya da genel bakalım🤷♀️
gamzelim2234 Rabbim öncelikle sağlıkla büyüsün 🙏🏻💕 nazarlardan korusun 🌸 🧿 38 haftalığız bizde bu perşembe günü çatı muayenem yapılacak 31 ocakta günüm doluyor suni sancı istemediğim için Doktorum bekletemem Perşembe günü çatı muayenesi yapıp karar verelim dedi. Suni istemediğim için de Sezeryan o zaman dedi. İki doğum şeklinden de korkuyorum…. Rabbim yardımcımız olsun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Çatı muayenesi sırasında zaten zorlanıcam kendimi biliyorum çünkü. O yüzden sanırım perşembe günü sezeryan günü alırız Spinal diyeceğim bende Nasıl geçti biraz bahseder misin canım Ben 42 kilo ile hamile kaldım 4 ay boyunca alamadım kilo 4 aydan sonra 47 - 53- 58 olarak devam ettim şuan 58′im doktorum bu kiloda kalsan ne iyi olur diyor ama bünye meselesi genetik yemek seçmem mesela ama alamıyorum.. Şimdi çevremdekiler Aldığın kiloları veremezsin sezeryan olursan diyorlar. Çok da umurumda değil diyorum ama herkes bir laf ediyor Sütün hemen gelmez iş yaparken uzanırken bir yere falan dikiş yerin ağrır acır bebeği kucağına alamasın vs vs bir sürü şey gerçekten…. Milletin ağzına bakmıyorum ama kafa karıştırıyorlar. Uzun oldu canım benim helal et
gamzelim2234 sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah rabbim uzun sağlıklı ömürler nasip etsin ♥️ Sezeryan doğum için hastaneye elbise gecelik mi yoksa pijama takımı mı götürmek daha iyi sizce ? ☺️
gamzelim2234 ilk mi ikincimi canım nasil sütun bebek nasil
@Reyyhan emzirme yastığı kullanıyorum ama normal emzirsemde acımıyor 👍🏻 ilk yürüyüşte kalkarken uyuşukluktan dolayı ilk zor adım attım ama birkaç kez yürüyünce açıldım hiç zor olmadı yani tuvaletede yürüyeme başlayınca hemen çıktım ishal olmuştum zaten baya rahat oldu benim için ☺️
@Buseyvz çok teşekkürler canım 😊 herşey çok iyi ama o olay gerçekten en kötüsüydü
@Msydn6 çok teşekkürler canım benim 😘bacaklarımın uyuşukluğu 6-8 saat arasında geçti ama zaten hemen ağrı kesici yaptıkları için hiç ağrım olmadı hatta şuana kdarda hiç ağrım olmadı diyebilirim ilaç bile içmiyorum spinal ameliyat olarak benim için zor geçti ama bu bebekten ve benden kaynaklanan bişeydi bence merak ediyorsan yapmanı tavsiye ederim yarım saatte doğurup emzirmeye başlamak harika bir şey 😄
@Gokilay07 kesinlikle katılıyorum bugün 2. Günümdü bütün gün hiç oturmadım sürekli hareket halindeydim dışarda işlerim vardı onlara koşturdum oyüzden dikişlerimin en başı biraz sızlıyor sadece
Kbra23 benimde 1 ay oldu isteğe bağlı sezaryen oldum. Bünye meselesi hamile kalmadan önceki kiloma döndüm hiç birşeyim kalmadı hatta sezaryenden sonra göbek kalır diyorlardı benim dümdüz oldu. İlk 15 gün fln kendinizi yormayın hiç iş yapmayın dikişleriniz acımasın.
gamzelim2234 Bende perşembe günü spinal sezeryan olucam inşallah çok korkuyorum ilk hamileligim sonda acitiyormu bele vurulan iğne acitiyormu hemen sütünüz geldimi ya belden aşağısı uyuşmazsa aklımda bir sürü soru var
@YenidenAnneOlmak beni anestezinin her türlüsü çok kusturduğu için ameliyat esnasında çok midem bulandı sonrasındada çok kustum oyüzden kahve vs tüketemedim ve başla bel ağrısı çektim ama sıcak su torbası ve bir apranax içince turp gibi oluyorsunuz 😄
gamzelim2234 o olay en kötüsünü biraz açabilir misiniz? Ne zaman, nasıl yapıyorlar şart mı? Çünkü hiç bastırılmayanlar da var
@Kbra23 amin canım benim çok sağol 🙏🏻🥰 ben 60 la hamile kalıp 77 kiloyla doğuma gittim eve geldiğim gibi tartıldım 70 kilo kalmışım ama bizim tosuncuk 4,200 doğduğu için şuan sadece 10 kilo fazlam var onuda kırkım cıkana kadar veririm hiç kiloya takılma ayrıca sezeryan olucaksan hiç çatı muayenesi yaptırma ben perşembe günü çatı muayenesi oldum cuma doğuma gittim tetiklemiş boşuna sancı çektirdiler hastanede hemen almadılar doğuma diğer soruna gelirsek şuan 2. Günüm ve ben bugün 4 saat dışardaydım işlerim vardı onları hallettim dikişlerimi doktora gösterdim eve döndüm çokta iyiyim herkes doğurduğuma inanmıyor gören e hani sen doğuma gidiyodun en son diyolar 😂 uzanma kısmı doğal olarak dikişli oluyosun dikkat etmen gerekiyor uzanırken eğilirken ama onun haricinde acım sızım olmuyor
gamzelim2234 ahhh inşallah kuzum ya inşallah bende böyle pozitif şeyler yazabilirim bu sefer istiyorum gerçekten çünkü genel anestezi çok zor🙄 hemen 1 saat içinde olup bitiyo ve uyanıyosun ağrı acı içinde en azından bu şekilde ağrı acı yok doğru diyorsun haklısın inş güzel geçer benimde bbakalım 🌸♥️