Merhaba kızlar,26 Mayıs günü gündüz sancılarım başladı.İlk başta saatte bir kez gibi hafif şiddette vuran ağrılarım akşam 22 dem sonra şiddetini arttırdı ve 35 40 dk da bire kadar düştü.Gece 12 gibi sıcak duş aldım,meryem ana otunu suya koydum.3 e kadar zar zor dayanabildim sancılara amacım hastaneye olabildiğince geç gitmekti ama sancılarımın arası 15 dk da bire düştüğünde gitmiş oldum.gittiğimde 3,4 cm açıklığım vardı.Sancılar gitgide şiddetini arttırıyordu.saatte bir çatı kontrolüne geldi ebe en çokta o zamanlar pişman oldum keşke daha geç gelseydim dedim çünkü her çatı kontrolünde çok fazla kanamam oldu ebeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.bir de hastanede sürekli nst ye bağlamak istiyor ebeler çok can sıkıcı bir durum oluyor çünkü sancıları yatarak karşılamak çok zor insan ayakta olmak istiyor başka pozisyonda olmak istiyor o an en iyi gelende sıcak duş oldu bana evde girdiğimde.doğumhanede de girebildim ama en fazla beş dk bi faydasını göremedim yani..saat 7 gibi doktorum geldi,lavmanım yapıldı,açıklık kontrolümde 5,6 cm açılmam vardı ama nasıl olduysa 15 dk sonra tam açıklığa 10 cm e ulaştım.Hemen hazırlıklar yapıldı ve büyük tuvaletim gelir gibi olduğunda ıkınmamı söyledi doktorum.Suyum gelmediği için uzun bir çubukla patlatmayı denedi doktorum o da fayda etmedi,ebenin yardımıyla göbeğimin üzerinden bastırmasıyla suyum geldi ve sanırım 4. Ya da 5. Ikınmamda bebeğim dünyaya geldi🙈 çatala çıktığımda toplamda 15 dakika içinde bebeğimi kucağıma aldım ama dikişlerim 45 dakika kadar sürdü.beni normal doğumda zorlayan en büyük şey hastaneye erken gidip rutin kontrollere her saat katlanmak oldu.Ama dediğim gibi ebe çok önemli ben ebemden kaynaklı zorlandığıma eminim.bence çatı kontrollerinizi eğer mümkünse doktorunuzdan başkasına yaptırmayın.ve yine eğer mümkünde nst ye bağlı kalmak yerine rahat ettiğiniz pozisyonlarda özellikle ayakta sancılarınızı karşılayın.Ve en en önemlisi lütfen nasıl ıkınmanız gerektiğini öğrenin doğumdan önce ben öğrenemedim çok pişmanım.Yanlış ıkınma sonucu alttan çok dikiş atıldı içeriden yırtılmalarım var.Bugün 4.günüm hala oturamıyorum çok zorlanıyorum.Burda bahsetmediğim daha birçok zorluklar yaşadım ama ona rağmen iyiki normal doğum diyorum kızlar,sakın korkmayın,büyük tuvaletinizi yapar gibi doğru bir şekilde ıkının yeter.🤗 doğumdan sonra hemen sütüm de geldi ve bebeğimi emzirdim çok çok güzel bir duygu.Ertesi günde taburcu olduk.Rabbim isteyen herkese nasip etsin.bu arada benim boyum 155,çevremde herkes normal doğuramazsın çok zor boyun kısa vs diye söylemlerde bulundu ama öyle olmadı.Benim zorlanmamın tek nedeni yanlış ıkınmam oldu.🤗