Bursii Merhaba kizlar aranızda gebelik diyabeti problemi yaşayan var mı nasıl besleniyorsunuz diyet yaptığınız için açlık hissediyor musunuz açlık hissettiğinizde neler yapıyorsunuz ve insülin kullananiniz var mı şeker kaç olduktan sonra kullanmaya başladınız
[silindi] Bursii bende 1 hafta önce kullanmaya başladım sadece akşam iğnesi verdi doktor 3 aylık kandaki şekerim yüksek çıktı sınır 6.5 ben 6.7 di bende yükselme olmuyor tatlıdan tuzludan uzak duruyorum o kadar
e-pksy Bursii Bende de gebelik şekeri var insüline başlamadım sadece diyet yapıyorum. Beyaz ekmeği bıraktım tam tahıl yiyorum. Öğlen sebze ve bol yoğurt akşamları et balık yada baklagil dedi doktorum. Bulgur dahil bütün pilavlar yasak. Akşam meyve yemiyorum acıkırsam çiğ badem ceviz fındık gibi şeyler serbest istediğim kadar yiyebiliyorum. Meyve sadece öğle yemeğinden 2.5-3 saat sonra. Arada çok canım şeker yükselten bişey isterse yemeği ona göre ayarlıyorum kabak gibi sebzeler şekeri hiç yükseltmiyor 😬
Bdp Hamilelikten önce insilün direnci olduğu için gebelik çıkınca direk insilüne başladılar. Hala anlık olarak yükseliyor maalesef ama hba1c değerim iyi
Bursii [silindi] kaç haftaliksin şuanda benim diyetle normal gidiyodu son zamanlarda yükselmeye başladı eşimin iş durumu yüzünden de tekrardan gidemedim doktora şu an kaç cikiyo şekerin her öğünden sonra ölçüyor musun ben korkumdan olcuyorum
Gizemshn Bende cikti gebelik sekeri , diyete başladım 1 haftadan beri yapıyorum duyuyorum ama aksam yemeklerinde ne yapacağımı şaşırıyorum. Patates havuç kuru üzüm kayisi incir princ makarna beyaz ekmek hamur işi hepsi yasak😑
Bursii Gizemshn kaç haftalık oldun doğum doktoruda hiç açlık hissetmemen gerekiyor diyor bende aynı durumdayım
Gizemshn Bursii ben daha ölcmeye başlamadım diyetisyen diyete başladıktan 2 hafta sonra bir basla dedi bir gelişme olacak mi diye sonra duruma göre bakalım dedi
[silindi] Bursii bana ölçme aletine gerek duymadı sadece kandaki şekeri düşürmesi için verdi ama ben yinede ölcüyorum toklık 147 çıkıyo iğnesiz 140 sınır
Bursii e-pksy şekerin kaç çıkıyor benim diyet biraz daha farklı tam buğday ekmeği sadece sabah ince bir dilim sonrasinda 2 kepçe çorba 6 kaşık sebze küçük iki dilim et türü salata ve yoğurt ama doyurucu olmuyor ben doymuyorum yani ve her öğünde hepsinden yapmak zor geliyor ne turetecegimi de sasirdim kabak severim kış falan yedim yine de ondan da sıkıldım değişik şeyler yapiyo musun
Bursii [silindi] acligada bakiyo musun aclikta yükselmeye başladı benim 140 üzerini bir ayda 5defa falan gördüm çok sıkıntı yaratmaz herhalde doktoroda gidemedim ki 😔