Merhaba güzel anneler Minik Kelebeğimi emzirirken bir yandan da sizlere doğum hikayemi anlatayım ☺️🕊
Öncelikle hamilelik sürecimden biraz bahsedeyim. İlk 5 ay bulantılı bir hamilelik geçirdim her sabah düzenli şekilde mide bulantım ve kusmam oldu hiç aksamadı 😂 onun dışında harika bir hamilelik geçirdim ne ağırlaşma ne fazla kilo alma hiç bir sorunum olmadı. Doğurana kadar kendi işimi kendim yaptım. 8.ayda babamı kaybettim hamilelikte en zorlandığım şey o oldu onun dışında herşey mükemmeldi.
Gelelim isim hikayemize: Eşim hamile olduğumu öğrendiği anda kız olursa Gökçen Ece olsun dedi her zaman bende tamam dedim. Daha sonra Ece isminden vazgeçtim İpek istedim. Babam Tuana olsun demişti durduk yere. Gökçen İpek olarak karar vermiştik ta ki babam vefat ettikten sonra İpek yerine Tuana koyduk 🌸
Ben isteğe bağlı sezeryan oldum normal doğumdan korktuğum için tercih ettim.
38+1 de 5 ocak sabah saat 9’a doğum tarihimizi aldık 🙏
Ankara’da Sincan Koru Hastanesinde gerçekleşti doğumum. Doktorumdan ve tüm hastane ekibinden Allah razı olsun hepsi fazlasıyla özenle ilgilendi. Sabah 9 gibi ameliyathaneye alındım spinal olarak anlaşmıştık ameliyat başlayınca benim acı eşiğim düşük olduğu için çekiştirmeleri fazla hissettim başın ağrırsa miden bulanırsa hemen haber ver dedi anestezi uzmanı. Midem bulanıyo demeye kalmadan kusmaya başladım. Ben kusunca beni uyutmuşlar. Bebeğini görmek istermisin dediklerini hayal meyal hatırlıyorum ama cevap veremedim. Bütün işlemler bittikten sonra beni uyandırdılar. Ben odaya çıktığımda bebeğim benden önce çıkmıştı eşimle annemle beni bekliyolardı odaya çıkınca bebeğimi görünce biraz ağladım duygulanıp 😢
Sezeryan olduğum için asla pişman değilim iyiki de olmuşum. Abarttıkları kadar korkunç bişey değil hatta hiç değil sadece ilk yürümede zorlandım onda da zorlamadım kendimi. Daha sonradan hep kendim yürüdüm kendim tuvalete gittim. Depend almadım ihtiyacım olmadı fazla kanamam olmadı. 1 haftada toparlandım. İlk başlarsa dikil başlangıç bitiş yerleri çok ağrıdı parol içtikçe geçti oda. Sezeryanda süt gelmez diyenlere asla inanmayın benim hemen geldi eve çıktığım zamanda annem soğan çorbası yaptı sütümü çoğaltmak için. Hoşaf bulgur pilavı soğan çorbası derken herşey yoluna girdi.
📌 Sizlere tavsiyem
- Herkesin dediği gibi yanınızda hoşaf götürün
- Bitter çikolata sakız şekersiz kahve ve rezene götürdüm yanımda
-Duş alırken daima ayakta alın ve dikişinizi saç kurutma makinesiyle iyice kurutun
- Ne kadar hareket o kadar rahatlama
- Rezene anason ve kimyon tohumu karıştırıp çayını demleyip içiyorum gaz ve süt için
- 10 güne toparlanırsınız
- ilk başlarda popo omuz ve bel ağrısı oluyo oda parol içince geçiyo
Kimseyi dinlemeyin sütte gelir bebekte doğar herkes kendi işine baksın 😉
Hepinize güzel doğumlar diliyorum inşallah evlatlarınızı sağlıcakla kucağınıza alırsınız 🙏💜🌸