Rojda24 Riskine bağlı canım 🤷🏻♀️ birde bünye ve haftanada bağlı mesela ben 37+4 doğuma alındım kontrol sonuç için gitmiştim o gün evde kötü oluyordum hastanede iyi oluyordum buna anlam veremiyorduk🤷🏻♀️ tam teşhis koyulmuştu ve beni çıkartmadılar hastaneden daha günüm vardı sancım suyum nişanım hiçbirşeyim gelmemişti suni ile normal doğuma aldılar ilkin zaten devlet hastanesi olduğu için önce bi normal doğum deneniyor bana suni sancı verildi ve tam 16 saat çektim 3 santimi geçmedi açıklığım sancılarım tavan yapıyordu ama ben hiçç hissetmiyordum hemşire gelip sen nasıl böyle duruyorsun şimdi hop hop hoplama lazımdı diye meğer se vücudum hiç sancıya cevap vermemiş yani banamısın dememiş hissettiğim tek şey başımın ensemin çatlaması tansiyonlarım 16-17-18 derken serum falan takıldı iki koluma birden sonra ateşimde çıktı bide yatağa bağlıyım hiçbi şekilde kalkamıyordumda bi yudum suda vermiyorlar susuzluk beni mahvetti zaten doğumdan sonra dudaklarım neyim patlamıştı ağzım yara olmuştu susuzluktan vs yani o halde boşu boşuna bana sancı çektirdiler son ana kadar normal isteyen ben artık ben kurtarın sezeryanamı alıyosunuz neye alıyosunuz alın diye bağırdım sabah 9 da sezeryana alındım yani özel olsa bu kadar çekmiycektim belkide sonradan duydum ki böyle benim gibi riskli gebe olunca hiç normal doğum denenmiyormuş bile yani işte devlet hastanesi 😑 genel anestezi olmuştum ama çok şükür doğumumdan sonrası çok güzel geçti biranda hiçbişeyim kalmamıştı o kadar şeye rağmen çabuk toparladım yani düşük riskin varsa evet belki normal doğum olabilir ama bence yinede bu durumda hiç riske atmayıp sezeryan olmaktır fikrimce🌸 Allah kimseye yaşatmasın yani çok zor