Merhabalar herkese,ve öncelikle teşekkür ederim burda post açtıgımda benimle bilgilerini paylaşan ve yardımcı olmaya çalışan herkese..Başlıyorum o zaman🥳
38.ci haftam bitiyordu,bende tık yok derken 14 Ocak sabahı uyandım doktor kontrolüne hazırlanıyordum ki,suyumun geldiğini farkettim..Tam emin olamadım bi acaba mı dedim hazırlanmaya devam ederken yeniden geldi ve kesinlikle emindim suydu çünkü ben üstümü giymeye çalışırken şırıl şırıl bacaklarımdan ara ara sızıyordu ama çok fazla değil az az sızı şeklinde geldi benimkisi.Eşime söyledim,doktora haber verdik direk doğum yapılacak hastaneye git dedi ve yola çıktık.Yolda gayet sakin gidiyorum,ara ara belime el bastırıyor gibi bi ağrı giriyor çok hafif karnıma kasılmalar ondan sonra gene gidiyor düzenli sancı ya da kasılmalarım yok yani.
Hastaneye vardık ultrason bakıldı herşey yolunda,nts bakıldı sancı yok,açıklık 1 cm..Hoh sadece 1?😳 Sonrasında odaya alındım,suyum geldiği için beklicez dediler sancıların normal şartlarda 24 saat içinde başlaması lazım dediler tamam dedim yerleştim odama.Ve o gece tam uykuya dalacakken,11 buçukta başlayan beni yataktan kaldıran düzenli ve sert sancılarım başladı..Yaşasın dedim sabaha doğururum ben😌 her sancıda yataktan çıkıyorum çömelerek yada duvara dayanarak karşılıyorum geçince tekrar yatağa dönüp uyumaya çalışıyorum,10 dk da bir sabah 6 ya kadar bu rutindeydim🙄Sabah 6 da tekrar nts ye çağırdılar sancılarım aynı istikrarda devem ediyor ama o da ne si nts de 30 larda 35 lerde geziyor sancılarım!!Ebe dedi sancın yok dedim nası ben bütün gece uyuyamadım nası olmaz!Ama yok işte bende görüyorum fakar gördüğüme inanamıyorum😂😂 neyse peki napcaz dedim,doktor gelcek konuşcaksınız dedi peki dedim..
Doktor geldi,kendi sancılarım için 24 saat beklediklerini fakat başlamadığı için suni sancıyla doğumu başlatmak istediğini söyledi.Ooooğğ dedim ne güzel korktuğum başıma geldi😂 Doktora sadece şunu sordum,peki bana 5,6 saatte doğuracağımın garantısını veriyor musun? Kadın dedi weremem ,3 saatte sürebilir 23 saatte🧟♀️ Bunun arkasına direk ben sezeryan istiyorum yapıştırdım,doktor beni ikna etmeye çalıştı normal doğuma ama tek sebebim şuydu;Suni sancı değildi beni esas korkutan evet tabiki 1 tık geriyordu ama gece boyu uyumamış olmam,eğer doğum uzarsa buna enerjım asla yoktu çünkü,uykusuzluktan sesim dahi kısık çıkıyordu ve onca sancı çekip sancılarımın çıkmaması falandı beni sezeryan fikrine iten..
Doktorun normal doğum ikna çabaları sonuç vermedi,epidurallı sezeryan istedim ve ben tekrar odama döndüm,hazır olduklarında çağıracaklarını söylediler ve başladı o heyecanlı bekleyiş😌 Eşim geldi çünkü doğuma o da girebilcekti..Vakit geldi çağırdılar bizi ve hazıradılar ameliyat için..Ameliyathane indik ve bi baktım bi ordu😳 hepsi tanıştı benimle tek tek ve hepsi ayrı ayrı sakinleştirdi bikaçı elimi tuttu saçımı okşadı.Ve epidurala geldi sıra,kesinlikle bişi hissetmedim.iğnenin girdiğini hissettim ama acı gibi değil biraz ince sızı o kadar,isteyip korkan varsa kesinlikle korkmasın benden onay aldı😂 sonrası ayaklarımda ısınma,belden aşagısı hissizliği ve doktorun başlaması derken operasyon tam 45 dk sürdü dikimiyle beraber.Bebeği çıkardıkları gibi doktora gösterip hemen geri getirip kucagıma koydular ve ondan sonra odaya girene kadar almadılar Zaten hep göğsümdeydi.Ameliyat esnasında,eşim elimi tuttu hep muhabbet ettik gerginliğimi o şekilde atmaya çalıştım,bebek göğsüme geldikten sonra zten tek dünyam oydu gözüm bişiyi görmüyordu🥰
Ben sezeryan olalı 2 gün oldu,dün kendi başıma yürümeye başladım bile,ilk yürüyüşüm hemşire ile oldu ondan sonrası kendim çabaladım ve yürüdüm şükür 🙏 evet kesinlikle ilk yürüyüş berbat bişi,acılı korkulu ve yanmalı ben dikişlerim patladı dedim kadına😳 ama tabiki öyle bişi olmuyor öyle bi risk olsa zaten bize yürüyün demezler ve napıp edip o gayreti bırakmayın çünkü hastanede kalma süresini uzaltır..Çok uzun oldu,daha da yazarım ama sorularda devam ederiz merak ettiklerinizi konuşmaya 🥰🥰