Merhaba hanımlar. Öncelikle rahim ağzı kısalığından dolayı sorunlu bir gebelik geçirdim. Eşim görevde olduğu için onun memleketine geldim doğum yapmaya. Şuan son adet tarihine göre 38+0 ultrasona göre 37+3 üz. Perşembe günü rutin kontrole gittim fakat doktor bebeğimin kilosunun hâlâ az olduğunu ne kadar dursa da gelişemediğinş söyledi. ( kilosu 2600 g çıktı sonra perinatolog a gittim orada da 2560 g çıktı ve gelişimi 35. Hafta ile uyumlu idi. ve suyumuzda normal yani çok iyi değil)
Son adet tarihine göre bebeğinin haftasıda dolmuş biz bu bebeği doğurtalım dedi. Israrla normal doğum istediğim için suni sancı verelim bunun %70 i normal doğum oluyor %30u sonradan sezaryene dönüyor dedi. Ama istemezsen de sezaryene alalım dedi. Eşimle konuşup tekrar geleyim dedim.
Başka doktora da gittim o gün. Oda aynı şeyleri söyledi. Normal doğum istiyorsan 2 3 günde bir izlenmesi gerekiyor bebeğin dedi.
Sanırım plesanta her yediğimi geçirmiyor.
O gün 4 5 defa nst çekildim hiç sancım çıkmadı ve bebeğimin hareketleri az. Bu yüzden doğurtmak istiyor doktorum.
Bana pazartesiye kadar süre verdi pazartesi çantanla hazır gel dedi. Normal doğum yapıp riske atmak istemiyorum. Başına böyle bir şey gelen oldu mu? Pazartesi sezaryene gidiyorum gibi ayarladım kendimi. Allah hakkımda hayırlısını versin..