Kızlar ben de sonunda hikayemi yazabiliyorum🥰
Dün sabah 9 da planlı sezaryen ile hastaneye aç karna gittim. Bu arada bebeğim 37+1 haftalıktı. Kilo almıyordu ve plasentası yaşlanmaya başlamıştı. Ben de pek kilo almadım 54 ile hamile kalıp 63 ile doğuma girdim. Bu arada hep normal istiyordum ilk hamileliğim. Yaşım 23. En başından beri erken doğum riskim düşük riskim vardı. Hamileliğimden önce de hamileliğimde de idrar yolu enfeksiyonu sorunu yaşadım. Kesinlikle hamilelikte en belalı şeylerden biri. Rahim ağzı kısalmasına sebep oldu. Progestan fitil/hap kullandım defalarca. Sürekli idrar yolu antibiyotikleri kullandım ekstra tiroid vardı zaten ilaçlarla geçti hamileliğim. Zar zor 37 ye geldik diyebilirim en son hareketleri azaldı son 2 haftada 1900 kilodan 2.530 kiloya çıkarmayı başardım. Bolca her gün kahvaltıda portakal suyu kaşar haşlama yumurta fix yedim öğleden sonra havuç suyu fix içtim sonra öğlen bakliyat türü bir yemek yedim akşam da et tavuk balık çeşitleri vs. sonrasında gece yatmadan önce süt avokado ceviz kaju badem bal karışımı içtim. Net en fayfalı olan her şey bunlar mutlaka tüketin. Herkes başta a ne güzel harikasın hiç belli değil hamileliğin diyordu ki kiloya meyilli biriydim. Ama şimdi diyorum ki keşke aşırı kilo alsaydım da bebeğim daha kilo almış olsaydı. Sağlık olsun❤️ sabah gittim artık alıyoruz dedi doktorum odaya geçtim yatışım verildi sezaryen a karar verdik zaten çünkü çatı muayenesi oldum 2 kez ve asla kaldıramadım korkutmak istemem ama benim canım fazla yandı kramp girdi kalçamdan 2 sinde de ama fazla kastığımdan ve hastaneye hep bir stresle gittiğimden dolayı oldu. Sezaryen epidural+spinal şeklinde gerçekleşti. Sabah odaya alındım 9 da serum verildi ekstra ciğer geliştirici. Tabi ben ve eşim daha serum sürer diye beklerken odaya birden girdiler ve alıyoruz dediler. Eşim ben şok. Birden gerildik sonra asansöre aldılar beni eşimle sarıldık baktım onun da gözleri doldu ben tabi başladım ağlamaya. Hem üşüyorum hem korkuyorum çok garip her şey ameliyathaneye girdim direk hazırladılar sakince epidural taktılar emin olun dayanılmayacak bir şey değil sonra zaten uyuştu yarı altım sonra tabi ağlıyorum hala. Doktorum geldi o an rahatladım doktorum çok ilgiliydi hep Mersinde olanlara tavsiye ederim City Hospital Türkan İlhan. Her derdimi çekti her mesajıma anında döndü. Neyse sonra tabi hala gerginim sakinleştirici verdikleri anda rahatladım bi ara zaten uyumuşum hiçbir şey hissetmedim sadece çekiştirmeler ara sıra. Sonra zaten getirip gösterdiler bi ağlama duydum o kadar farklı bir his ki. İyi mi küveze giricek mi sağlıklı mı diyip durdum çok iyiydi çok şükür kokusuna ölürüm. Şimdi evimdeyim her şey yolunda ağrılarım hafif var kendi kendime tam kalkamıyorum lavaboya çıkmalısınız bolca yürüyüş yapmak lazım. Sütüm geldi emdi ama bol değil şu an yetiyor gibi sık sık emiyor. Gaz sancım var umarım o da hemen geçer.