Düşündüm hamileleri pozitif doğum hikayeleri çok motive ediyor ilk doğumumu anlatayım hemde kolay normal doğum önerilerinde bulunayım dedim. 36 haftadan itibaren hergün bir fincan papatya çayı içtim, internetten kolay doğum egzersizleri bakıp yaptım.Tek sayı olacak şekilde hurmalarımı saydım hazırladım hastane çantamın yanına koydum(bu önemli doğuma giderken yiyeceğiniz hurmalar tek sayı olmalı) 39+3 sabahı kahvaltı yaparken saat 11’e geliyordu bi sıcaklık hissettim çok hafif lavaboya gittim akıntı mı su mu anlamak için baktım hem şeffaf hemde durmuyor minik minik sızıyor giyindim hazırlandım düştük hastane yollarına ama bende sancı mancı yok gayet keyifli hurma yiye yiye gidiyorum arabada🙂hastaneye girerken saat 12 öğle ezanı okunuyor nasıl dua ediyorum Allah’ım okunan ezanlar hürmetine sen kolaylık ver🙂 neyse ebeler ilk muayeneyi yaptı 5 cm açılman var gayet iyi falan bende suni sancı ile ilgili duyduklarımdan nasıl korktuysam ebeye diyorum ki benim sancım yok bana suni mi vereceksiniz ben korkuyorum ondan diyorum ebe de yok yok suyun çok az sızıyor biz onu patlattığımızda sancın da gelecek dedi ben saf tabi nerden bileyim😀 lavman yapıldı koluma serum gibi bişey taktılar meğer o suniymiş😅 ebe hap gibi bişeyi alttan koyucam açılman daha da güzel olsun diye dedi o da sanırım suni sancı içindi😅 sanıyorum ki ebe suyumu patlattı kendi sancım başladı ama iyiki bana dememiş belki panik olacaktım suniyi duyunca😀 neyse işte benim sancılar hafif başladı ben nstdeyim bi ara oğlumun kalp atışları düzensizleşti bana hava falan verdiler sol tarafına yat dediler şansıma gündüz doğum yaptığım için doktorum hastanedeydi geldi ilgilendi sakin ol senin ilk doğumun ama çok güzel bir doğumun olacak açılman gayet iyi falan rahatlattı beni oğlumun kalp atışı fln normale döndü odasına gitti tekrar sancı kısmı zorlamadı beni hani yok nefes alamıyorsun hiç durmuyor sancı yok suni çok kötü falan diyorlar ya öyle bişey yok sunide de sancı bi duruyor bi vuruyor yani nefes alma fırsatınız oluyor hanımlar daha sonra ben büyük tuvaletim gelmiş gibi hissetmeye başladım ebeye söyledim kaldırın beni tuvalete gideyim buraya mı ihtiyaç gidericem diye bebek baskı yapıyor doğdu doğacak ondan öyle lavman yaptık rahat ol bağırsakların boş şuan fln dedi tabi bu benim büyük tuvalet hissimden çok geçmeden asıl doğum sancıları gelmeye başladı hani o ay ben bağıramam çekinirim yaygara koparamam diyen ben😅😅 ebeye yalvarıyorum ben buna dayanamam beni sezeryana alın diye ebe de doktorun gelecek şimdi ben bebeğin saçlarını görüyorum ne sezeryanı doğdu doğacak diyor😅 doktorum geldi işte ıkın dediğim zaman yandaki demirleri tut vargücünle ıkın dedi ben ilk 2 seferde yapamadım yarıda kestim ıkınmayı yapamıyorum dedim sonra doktorum sık dişini beni dinler sonuna kadar ıkınırsan bebeğin doğdu doğacak hadi güzelim yapabilirsin falan ben tabi aldım gazı doktordan😅 son 2 ıkınmam gayet iyiydi ve oğlum 7 yıl önce tamda bugün 15 Ocak’ta doğdu hastaneye girişimden 2 saat sonra kucağıma verildi☺️🥰 şimdi kızıma 21+4 hamileyim bakalım kızımda serüvenimiz nasıl olacak.