Merhaba güzel anneler. Biraz uzun oldu ve pek pozitif bir hikaye değil ama bende yazmak istedim hep hayalini kurardım 🙈Sonunda bende doğurdum. Evlendikten hemen sonra hamile kaldım kendimiz istemiştik. İlk beş ay mide bulantısı kusma iştahsızlık gibi şikayetlerim vardı daha sonra 8e kadar rahattım 8den sonra da ağırlaştığım için bel ağrısı pelvis ağrısı çok yaşadım. Bol yürüyüş yapıyordum ama son ayda bıraktım ağrılarım olduğu için keşke bırakmasaydım 🤦🏻♀️ Gelelim doğuma, 40+3 de gerçekleşti doğumum. Salı günü hastaneye randevum vardı. Sabah sancıyla uyandım ama çok yalancı sancı çektiğim için fazla üstelemedim. Öğlene doğru devam etti sancılar ben hala yalancı sanıyorum. Sancıyla beraber ıslaklık da hissediyordum azar azar. Saat 2 de hasteneye gittik sancım hala devam ediyordu. Doktor karnıma dokundu bu gece ya da sabaha karşı doğurursun dedi açıklığıma baktı 1 cm di. Çatı muayenesinden korkmayın kendinizi sıkmazsanız sorun yaşamazsınız. Neyse beni sardı bir heyecan doktor istersen yatışını yapalım burda Çek sancılarını dedi bende hayır eve gidip evde çekmek istiyorum dedim. Eve geri geldik ve 4den sonra sancılwrum 10 dk bire indi akşam 9 dan sonra da 5 dk bir oldu o sırada azar azar da suyum geliyor tabi. Sancılar dayanılmaz bir hal almaya başladı artık akşam saat 11 de hastaneye gittik. Ebe açıklığıma baktı ve 2 cm dedi moralim çok bozuldu çünkü daha fazla bekliyordum. Ben tekrar eve gitmek istedim ama suyum geldiği için bırakmadılar yatışımı yaptılar. Antibiyotik verdiler. Ben hastane odasında sancı çekmeye devam ettim sürekli muayene götürüyordu ebe, sancılarım çok fazla çıkıyordu ama açılmam hala 2 cm idi. Çatımın da dar olduğunu söyledi ebe. Ben ama sancı çekmeye devam ettim sabah saat 8 e kadar ki sancılar daha şiddetli bir hal almıştı dayanamıyordum o sancıya açılma 10 cm falan olması gerekiyormuş benim açılma ilerlemiyordu doktorum geldi baktı sancıların çok güzel ama bebek aşağı inmiyor dedi. Kordon engelleniyor olabilir ikinizi de riske atmak istemiyorum sezeryan yapmanı öneriyorum dedi. Ben her şeyi kabul edebilirdim o an ve kabul ettim eşimle de konuştuktan sonra beni acil bir şekilde sezeryana aldılar. Sonda taktılar daha sonra da belden uyuşturdular ama ben doktorun karnımı kestiğini hissediyordum aşırı rahatsız oldum o yüzden beni uyuttular. Uyandığımda odadaydım ağlıyordum bebeğim nerde karnım neden boş diye 🤣🤣 bebeğimi getirdiler bu benim mi şimdi diyip yanağına dokundum o kadar güzeldi ki gamzesi olduğunu görüp tekrar ağlamaya başladım 😂 sonra bebeğimi emzirdim ve uyudu. Kabus ondan sonra başladı 🤦🏻♀️ Ebe gelip kirli kanın çıkması için karnıma bastırıyordu ve benim için çekilmez bir acıydı 6 saat boyunca 6 7 kere yaptı. Ben artık nolur yeter diyordum birde narkozun etkisi gittikçe daha çok acıyordu ama herkesin acı eşiği farklıdır benimki çok düşük 🤦🏻♀️ 6 saat sonra sondayı çıkarıp yürüttüler bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Yürüdüm hep gaz sorunum da olmadı ama oturmada kalkma da hala zorlanıyorum yan yatamadığım için de uyuyamıyorum 🤦🏻♀️ Bir gün hastane de kaldık ertesi gün saat 4 de ikimizin de durumu iyi olduğu için taburcu olduk. Benim hikayem sizi korkutmasın dediğim gibi acı eşiği düşük bir insanım çakım çok tatlıdır ama ben bile atlattım o an da kalıyor büyük acı sıkıntı. Normal Doğum çok istedim ama hayırlısı böyleymiş. Eninde sonunda bebeğime kavuştum ve bundan öte mutluluk yok çok güzel çok özel bir duygu. Allahım herkese nasip etsin bu duyguyu. Hiç bir şeyden korkmayın Allah yardım ediyor. Ve inanın hepsi geçiyor, bunu ben bile söylüyorsam siz çok güzel üstesinden gelirsiniz. Hakkınızı helal edin çok uzun oldu sorularınız varsa yanıtlayabilirim.