⚠️Detaylı anlattım hassas olabilir etkilenecekler okumasın ⚠️
Kızlar ben doğurdum minik tırtılımla kavuştum 🙈🥰 12.1.21 tam istediğim tarihte doğdu kızım sezaryen olsa bu kadar istediğim tarihi tutturamazdım yani, annesinin sözünü dinlemeye ana karnından başladı 😂 detaylıca o günü anlatacağım sizlere 🌿
Sancılarım adet sancısı düzeyinde çok hafifti yok denecek kadar azdı, karnım bir anda yumuşamış bebek hareketleri azalmıştı ve ben bu yüzden hastaneye gitmeyi düşünüyordum (suyumuz sınırdaydı). Aşırı bir uyku vardı üzerimde uyuyup uyanıp bir şeyler yiyip hareket etmesini bekliyordum ama çok hafif hareketler dışında aşırı sakindi ve ben çok streslenmiştim. En sonunda kalktım sıcak duşa girmeye karar verdim 2 cm açıklığımın ilerlemesi için son zamanlarda sık sık giriyordum zaten belki hareketi de artar dedim. Tam girecektim ki sanki bir anda akıntı geldi, iç çamaşırımda akıntı da var ama hafif bir ıslaklık da var. Emin olamadım duşa girdim. Sıcak suyu kendime tutunca çok hafif ve az miktarda bir su geldi. Sanki çişimi kaçırıyormuşum gibiydi. Hemen aklıma burada okuduklarım geldi, tutmaya çalıştım ve tutamadım. Elim ayağıma dolaştı tabi, işin kötüsü saçlarımı ıslatmıştım 🙄 abdest alıp çıktım ve hastaneyi aradım emin değilim ne yapmalıyım diye. Sakin olun ve hemen hastaneye gelin dediler tabi doğal olarak 😅 eşimi aradım (o saatte normalde aramam) o da heyecanlı güler bi ses tonuyla açtı “hastaneye mi gidiyoruz?” dedi 🤓 ben belki yanlış alarmdır diye suyum geldi galiba ama emin değilim yine de gidelim dedim şimdi çok heveslenirse geri dönmesi zor gelmesin hevesi kırılmasın diye. Kurulabildiğim kadar saçlarımı kuruttum giyindim bir yandan çantaya birşeyler atıyorum, eşim geldi tam çıkacağız o yeni giydiğim her şey sırılsıklam oldu. Suyum baya baya geliyordu artık. Hastaneye gittik nöbetçi doktor muayene etti açıklık hala 2 cm ama aktif suyun geliyor yatış yapalım dedi. Doktoruma ulaşıldı yatışım yapıldı bu arada bende sancı hala çok hafif. Beni sancı odasına aldılar kostüm gibi komik bir önlük giydim, aklıma gelenlere haber verdim sancılar sıklaşmadan bir Meryem bir de İnşikak suresi okudum (meryem doğum kolaylaşsın diye, inşikak korkulardan emin olmak için). Bu arada sürekli “sümmes sebila yesserah” ve “selamun kavlen min rabbir rahim” çekiyorum, la havle çekiyorum vs. Çoğunlukla oda içinde yürüdüm, sancım geldikçe çömeldim. Benim sürekli azar azar suyum gelmeye devam etti, suyla birlike pıhtı geldi ve bu şekilde açılmam ilerledi. 2-3 saat kendi sancımı çektikten ve su kaybettikten sonra bebek riske girmesin diye 40damlalık suni sancı başlandı. Benim kendi sancım zaten zorlamaya başlamıştı, açılmam 3-4 cm civarına gelmişti. Nst’ye bağlanmak için yatmak berbat birşey o durumdayken. Sancım arttıkça (daha suni etki etmeden) ben kasılmaya titremeye başladım. Yürümek çömelmek kesinlikle daha rahattı yattıkça sancıyı karnımda belimde sırtımda her yerimde hissediyordum. Duramama hissi gelmeyr başlamıştı. Tuvalete gitmek istiyorum yatmak istemiyorum beni kaldırın diye sızlanmaya başlamıştım, muayene ettiler 5 cm civarıydı sanırım, sıcak duşa girmen ve 30 dk kadar durman gerek dediler (kolumda suniyle). İşte film asıl burda başladı. Ben bir ömür hakkını ödeyemem neye uğradığını şaşırmış halde eşim hep yanımdaydı, beni o duşa soktu. Kendisi sırılsıklam oldu, korktu, açılmam arttıkça pıhtılar düştü ben acımdan açıklayamadım o ne olduğunu anlayamadı. Ama hep yanımdaydı. Bütün gücümü ondan aldım. Ayakta duramıyordum klozete oturdum sırtıma belime kasıklarıma sıcak su tuttu. O kadar canım yanıyordu ki ilk başta sıcak su rahatlatmıştı ama sonra şiddetlendikçe ne yapacağımı şaşırdım sadece dk doldurmaya odaklandım. Çıktık ben artık dayanamayacak noktadayım bana diyorlar ki nstye bağlayalım yat. Dedim ben duramıyorum yok dediler bebeğin kalp atışına bakmamız lazım. Yattığım gibi dedim ki makatımda hissediyorum basıncı kakam var gibi duramıyorum dedim. Önce lavman yaptı, 5 dk dur dedi duramadım tuvalete gittim. Yatışım yapılalı 4 saat bile olmamıştı sanırım hızlı ilerledi biraz hemşire tamam bi muayene edelim dedi hafif şaşkın gibi, bir baktı ki bana ben tam açılmaya yakınım ve bebeğin başının gelişi çok güzel 🤯 işte orada beni ilk defa soluma değil sırt üstü yatırttı ve sancın en şiddetliyken ıkın dedi “kakanı yapar gibi”. Orada bir çığlık attım 🤭 sonra bana bildiğim o nefes egzersizini hatırlattılar (banu çiftçi); bağırmadan karnını şişirip aşağı doğru ittir yoksa yorulursun dediler. Bu şekilde birkaç kez ıkındıktan sonra evet artık doğumhaneye inme zamanı dendi. Sancı aralarında hiçbir şey yok doğumhane kapısında doktorumla selamlaştık gülerek 😅 çatala alındım, sonrasını şöyle anlatayım size. Acıya kapılıp kendinizi bırakmayın, bağırmayın. Çünkü siz ıkınamayınca ebe karnınızı ittiriyor ve o acı inanılmaz bir acı. Ben acıdan ve yorgunluktan ittiremediğimde ebe öyle bir bastırdı ki bir an kulaklarım çınladı ve duymadım ve sonrasında nefesimi çok zor aldım. Lütfen bastırma dedim. Doktor da bana dedi ki eğer ara vermeden ıkınırsan dokundurmayacağım ona, tüm gücünle kesmeden ıkınırsan bu son sancın bebek geliyor artık dedi. O an tüm dikkatimi topladım ve gerçekten sancı aralarında doktoru hemşireleri ebeleri mutlaka dinleyin mutlaka ezbere bildiğiniz şeyi bile olsa hatırlamanıza ve odaklanmanıza yardım ediyorlar. En son sancıda 2 nefesle ıkındım ve kızımın başı çıktı, daha vücudu çıkmadan yaygarayı kopardı 🥰 ten tene temas istedim kordonu kısa olduğu için karnıma koydular, sonra yüzünü gösterdiler Allahım 🥲 sonra bebeğim gitti doktor beni dikmeye başladı. Dışta az içte çok yırtığım oldu, onlar da hem yapısal biraz hem de o ıkınamadığım aralarda oldu sanırım. Dikiş yapılırken bir an durup “doğurdum Allahım doğurdum” dedim 😂 doğumhanede bana en az 30 dk gibi gelen süre aslında 10 dkymış. Dikişlerim doğumumdan uzun sürdü yani 😅 Kızım 2,5 kilo doğdu. Kesinlikle ama kesinlikle kiloya takılmayın. Haftası iyi olduğu için kendisi de çok çok sağlıklı doğdu 🥰 24 saat bile dolmadan taburcu olup evimize geldik. Şimdi yanımda uyuyor, hayatımın en güzel buluşmasını yaşadım 🥰 darısı hepinizin başına, ağrısız dikişsiz kolaycacık doğumlarınız olsun inşaallah ☺️🌸
hastaneye götürüleceklerle ilgili ve alınacaklarla ilgili tavsiyelerim olacak bu posta ekleyeceğim 🌿