Merhaba herkese💕 Bebis uyuyorken aklıma gelen bazi seyleri yazmak istedim.Belki isine yarayan olur.
🌺 Kimseyi kötü etkilememek adına doğumumdan bahsetmicem ama bununla ilgili soyleyebilecegim tek sey son haftaya geldiginizde karniniz hala cok yukardaysa ve hala hic belirtiniz yoksa doktorunuzla da konusup normal doğum icin cok da ısrarcı olmayin derim.Onemli olan doğumunuzun sekli degil,travmasiz bir dogum ❤️
🌺Sancilariniz geldiginde mumkun oldugunca yuruyun ve comelin.Yatarak karsilamak (ozellikle nstdeyken zor oluyor cunku).Hastaneye cok kalabalik gitmeyin esiniz sanci geldikçe belinize sikica bastırsin.Kolaylikla dogurun insallah🤲
🌺Biz hastanede 2 gece kaldik.1 gecelik bir pijama takimi, bebege de iki takım kiyafet yeterli oldu.Cok fazla yedek koymaya gerek yokmus.
🌺DEPEND aldigim en mantikli seymis.Hastanenin o kocaman bezlerinden sonra asiri rahat ettim.Bir paket yetti.Eve gecince normal pede geçtim.
🌺Dikisler ilk 3 gün bayagi rahatsiz etti.Bu süreçte umutsuz olmayın ilk günler sanki hep boyle gececekmis gibi geldi ama 4. Gün dikislerin acisi geçti.Hep kuru tutup batikon sürdüm.
Tuvalette ikinmakta zorlanacaginiz icin sivi beslenmeye dikkat edin hem sütünüz cogalir.
🌺Benim ilk 3 gün sütüm azdi bebegimde sarilik basladi.Umutsuz olmayın mama verin sarilik olmasin bol su için.Ben sütümü su sekilde cogalttim.Oncelikle bol su ve rezene çayı ictim kayisi hosafi.İki saatte bir bebegimi emzirdim.Kalanini sagdim.Sagdigim sütü bir sonraki öğünden önce kasikla veriyorum.(biberon memeden sıkılmasına sebep oldu bıraktım)Cok
sukur sariligi atlattik.Ne kadar uyursaniz o kadar sütünüz artiyor.
🌺Bir haftadir devamli sağım yapip emzirmeme ragmen gogsum yara olmadi.Gumus kapaklari hic cikarmiyorum.Bende ise yaradı.Takmayi unutunca sizlamaya basliyor.
🌺Evde alt ust basit takimlar cok kullanisli oldu.Agiz mendili ve uzun kollu zibinlari da cok kullaniyoruz.
🌺Baby plus anne yani besik almistim.Cok memnunum.Odalar arasi gecebilmesini cok sevdik.Bazi geceler oturma odasinda geçiyor çünkü.
🌺Emzirme sütyeni ve önü acilan pijamalardan bol bol alin.Surekli sutunuz akiyor terliyorsunuz.Kiyafet almayın güzel pijamalar alin.Kendinizi iyi hissetmeniz icin :)
Simdilik aklima gelenler bunlar.Cocugunuzun olmasi tahmin edemeyeceginiz kadar güzel bir duygu.Her türlü zorluga değiyor.Soylenenler hic de klise degilmis.1 haftada aşık etti kendine :)
Allah hepinizin bebeklerinizi saglikla kucaginiza almanizi nasip etsin.Bebek isteyenler hemencecik hamile kalsinlar insallah.Sorulariniz varsa cevaplayabilirim.Sevgiler💕