smyra32 Gngr_33 hicbirsey yapmadım akışına bıraktım 41+1 de 4 kg doğdu kızım. Baya zorlandım hatta çıkacağına inancım bile bitmişti😄😄
Smyye33 smyra32 mrb lar doktorınuz 4 kilo olunca sezeryan önerdi mi.. Bzm de genetiksel olarak 4 kilolarda oluyor yiğenlerim de filan merak ettm smdıkı doktorlar 4 kilo ve üzerine sezeryan dyor hemen bnde ondan korkuyorum
Zeyno14 Mtlu ne kadar surede ayaga kalktınız? Sütünüz hemen geldimi? Bir de kum torbası koyuluyor dıyorlar karnınıza koyuldumu dsezeryandan sonra? 31 haftalık hamileym cok korkuyorum normaldende sezeryandan da kafam cok karısık
Meryem46 Mtlu kendi isteğinizlemi yaptınız bende sezeryan istiyorum ama çevremde ikisi içinde her kafadan ses çıkıyor bebekte 31+4teyim halen ters zaten doktorum daha zaman var dönmesine ddi ama her durumda sezeryan içimden geliyo.sonuçta ikisindede doğum yapılıyor ama sezeryana tepki o kadar çokki normalde de sağlıklı deselerde benim gözümde riskte çok. Kaç tane ark sancı çekip çatısı açılmadı DİE o kadar sancı dan sonra sezeryan oldu ve bi tanesinde bebek oksijensiz kaldıgı için 1 hafta yoğn bakımda kaldı. O kadar allak bullağım ki
smyra32 dyglsvn iki normal doğum yaptım hiç normal taraftarı değilim heleki ikinci doğumdan sonra yarın bir aylık olcaz totomun üzerine mecbur kalmadıkça oturuyorum oturamiyorum..
Ebru-1990 smyra32 neden peki ? Bende 2 normal doğum yaptım ama özellikle 2.doğumum çok kolay olmuştu güzel geçti doğumlarım 🙄
medineninannesi Gzrilknur hangi hastaneye gidiyorsun 12 yıl aradan gecmesine ragmen ben normal dogum istiyorum doktorum sezeryan diyor
Gzrilknur medineninannesi kontrol amaçlı şehir hastanesine gidiyorum. Ama orda yapmıyorlar keşke yapsalar. Özel yapıyor. Onun içinde fiyatı uygun olana gideceğim inşallah 🙏🏼 doktor neden Sezeryan diyor peki. Sadece ilki Sezeryan diye mi. Yoksa sağlık olarak bi problem mi var.
smyra32 dyglsvn bebek nasıl isterse durum neyi gerektirirse öyle olmalı .. ben normal doğumda zorlandım diye herkes zorlanacak değil bu arada.. iki doğum zor 🙂
Egeligif Ozge3747 canım kesinlikle sezeryan karşıtı değilim. Hatta o kesi olayı da beni endişelendirmiyor değil. ama o kesinin atılmasının bir nedeni de çocuğun çıkarken vajinayı parçalanmasıni engellemek. Normal doğumun bir diğer artısi da çocuk vajinadan çıkarken baska bir sıvının içinden geçiyor ve bu çocuğun bağışıklığını ve dünyaya adaptasyonu kolaylaştırıyor. Bu nedenle de bebeği göbeği düşmeden yıkamayın diye öneriyorlar. Yani senin anlayacağın eksileri olduğu gibu artıları da var ☺️ lakin çocuğun ve senin sağlığını riske atan bir durum olduğu takdirde kesinlikle o riskin alınmaması sezeryan yapılması gerektiğini düşünüyorum
nev_hena Egeligif evet bu dediğinizin geçen gün bir doktordan dinledim. Resmen doğal probiyotik dolu bir kanaldan geçiyormuş bebekler normal doğum sırasında. 😃 Ama o kesi olayı da ürkütmüyor değil ya. Örnek verip kimsenin canını sıkmak istemiyorum, çevremde birazcık kötü tecrübesi olan oldu çünkü. Keşke çok kolay olsa her şey. :) Sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi inşallah.🌸
Ozge3747 Egeligif Göbeği düşmeden yıkamayın diye bir kural yok, o günümüzde bilinçsiz ailelerin göbeği düzgün kurulamadıkları için yaşanan enfeksiyon olaylarından dolayı o şekilde söyleniyor. Bebek zarar görmesin diye yani. Ayrıca verniks tabakası sadece doğumda olan bir şey değil Haftalar önce anne karnında oluşan bir tabakadır ve sezeryanla doğan bebeklerin de vücudunda vardır. Sezeryandaki riskler kadar normal doğumda da bebeğin nefessiz kalma Doğum kanalında ilerleyememe, beyin hasarı annenin ıkınamaması gibi riskler vardır. Ve kesi olaylarının günümüzde bu kadar artmasının sebebi kadınların çatılarının yıllar yılı daralmasından ve artık normal Doğuma uygun olmamasından kaynaklanır. Ve son olarak siz bu açıklamaları yaptınız diye ben fikrimi değiştirecek değilim 😉
Cansugurses Kubra64 tabi ki de Normal 😊 ağrıyı bebeğiniz dünyaya gelene kadar çekiyorsunuz ama o dünyaya gözünü açtığı zaman herşey unutuluyor o acıyı ben mi çektim diyorsun. İyi ki de normal doğum yapmışım bebeğimi rahatlıkla ağrısız sızısı kucağıma aldım emzirdim kendi işimi kendim gördüm.. Kız kardeşim zorunlu sezeryan olmak zorunda kaldı dikişlerin ağrısına bebeğini kucagına bile zorla aldı yavrum ne çekti rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah..
Bahardali Deniz_37 doktorlar genelde fazla kanama riskine karşı yapmıyorlar. Ama en doğrusunu kendi doktorunuza danışın
eilik Bebeğim nasıl gelmek isterse, benim sağlık durumum neye el verirse öyle doğum yapmak istiyorum. Gönlümden normal geçiyor ama normal ya da sezeryan hiç fark etmez. Allah her anneye yardımcı olsun, kolay doğumlarımız olsun inşallah, sağlıkla 🙏🏻
Bahardali dyglsvn dopuma girmeden nöbet geçirmiştim eklemsiden dolayı. Baygındım ölmek üzereydim o sezeryanı anlamıykrum diyenleri bu tarafa alayım. 😁 Baygınken doğursunlar da göreyim. Herşeyin hayırlısı bence. Ayrıca zorunlu bir hal olmasa bile herkes istediği şekilde doğursun. Kime ne Allah aşkına. Normal doğum yapıp bebeğini emziren annelerin en ufak bişeyde ben hamileyim ben doğum yaptım kimse beni üzmesin tavrı gösterirken kendi hemcinslerine bu kadar acımasız olmaları büyük yanlış..
dyglsvn Bahardali ben de onu anlatmaya calisiyorum. Allah normal dogum yapacaklara da kolaylik versin, ama sezaryen yapanlar veya yapacaklar normali kötüleyen tek söz söylemiyorken, normalci arkadaslar korku salmaktan resmen zevk aliyorlar. Yok sezaryen olanlar şöyle ölüyor, böyle bitiyor. Yahu yorum yapmak zorunda misin? Ben normal dogumla ilgili kendi dusuncelerimi dile getiriyor muyum? Bazı hamileler birbirine destek olacagi yerde birbirini korkutup kutsal annelik yarıştırma peşindeler.
smyra32 Gizemethem akşam kasılmam çöktü.. gece üçte sancım Dörtte de nişanım geldi.. sancılar duzenliydi öyle anladim
0101sevo Benim için hiç bir zaman önemli olmadı bu tek duam bebeğimi sağlıkla Dünyaya getirmek 🤲🏻 Öyle olmalı diye düşünüyorum illa normal diye direnip bebeğimi asla riske atmam nitekim bu hafta belli oldu normal dogum yapamayız dedi doktorum çünkü bebeğim maşallah tombiş çatım dar olduğu için sıkıntı dedi sezaryan olcaz nasipse❤
Merveakbulutt Gizemethem 39+3 de öğlen yavaş yavaş agrım vardı her zaman oluyordu önemsemedim akşama doğru yürüyemez bir durumda sancilarim basladi uzun ara ile geliyordu sancinin dakikasını ve kaç dakikada geldiğini tuttum doktorum ile iletişime geçtim evet sancı dedi bütün sancimi evde çektim ben diye düşündüm çok geç gittim hastaneye 3 dakikanın altına inince hastaneye gittim 4 cm açıklık vardı ama bu açıklık 1 haftadır 3 cm de duruyordu 1 cm açılma olmuş tüm gün boyunca doktorum çok yavaş ilerlediği için açıklık muayenesi yaparak acilmami sağladı yoksa olmuyordu 3 4 saat geçti hala aynı olunca 6 cm kadar uğraştılar en son suyumu kendileri patlatıp doğumu kendileri başlattı derken 2 3 saate doğum yapmış oldum
Merveakbulutt Gizemethem 39+3 de öğlen yavaş yavaş agrım vardı her zaman oluyordu önemsemedim akşama doğru yürüyemez bir durumda sancilarim basladi uzun ara ile geliyordu sancinin dakikasını ve kaç dakikada geldiğini tuttum doktorum ile iletişime geçtim evet sancı dedi bütün sancimi evde çektim ben diye düşündüm çok geç gittim hastaneye 3 dakikanın altına inince hastaneye gittim 4 cm açıklık vardı ama bu açıklık 1 haftadır 3 cm de duruyordu 1 cm açılma olmuş tüm gün boyunca doktorum çok yavaş ilerlediği için açıklık muayenesi yaparak acilmami sağladı yoksa olmuyordu 3 4 saat geçti hala aynı olunca 6 cm kadar uğraştılar en son suyumu kendileri patlatıp doğumu kendileri başlattı derken 2 3 saate doğum yapmış oldum
Ozdmrkbraa Kubra64 normal doğum seçip zorunlu sezaryen olanlardanım iki doğum sancısını da çektim bence ikisinin de kendine has zorlukları var
mom24 Gzrilknur Merhaba bende 4 ay önce isteğe bağlı sezeryan oldum şuanda ssvd düşünüyorum fakat korkuyorum
Gzrilknur mom24 ikinci Sezeryan dan iyidir 😅 bende tekrar Sezeryan olmaktan korkuyorum. Kimi normal ister kimi Sezeryan. Ben ilkini yaşadım. O yüzden ikinciyi normal istiyorum
mmek_2014 2 kere sezaryen oldum ikisinde çok rahat geçti 4-5 gün içinde toparladım. Bebegim şu an 24 günlük ilk haftadan beri her işimi kendim yapıyorum. Hiç bir şikayetim yok