Zeynepalya34 Ssvd denir buna. sadece ssvd değil, 2ssvd 3ssvd yapan çok. Ssvd yapanların çoğu zaten sonraki doğumları da ss2vd ss3vd gibi devam ediyor.
Bende ssvd adayıyım.Normal doğum tecrübem de var.Oğlum şuan 27 aylık.Devlet hastanesine gidiyorum doktorum sordu hatta düşünür müsün diye? Dedim neden olmasın,yapan tanıdığım arkadaşlarım da var.Facebooktaki gruba da üyeyim zaten. Şuan 37 haftalığım. Doğum tecrübem olsa da doğuma hazırlık eğitimi aldım.Aktif bir gebelik geçirdim. Rüptür denilen, eski dikiş yerlerinin sancı veya doğum sırasında yırtılma ihtimali binde 2-3 oranında.Sezaryenden sonra gene sezaryen olduğunuzda bir sorun yaşama ihtimaliniz binde 3-4 oranında.Bildiğim 10 ay arayla yapan da var en yakın olarak ssvd yani 1 sezaryen sonrası 1 vaginal doğum.
Yengem 10 yıl arayla denedi, rüptür filan yaşamadı sadece bebek aşağı inmedi olmadı. Arkadaşım 17 ay ara ile 2ssvd yaptı, doğum dalgaları başlamış farkında değil bi gidiyor hastaneye belimde ağrı var diye 6cm açılma, 5,5 saatte doğum.
Destekleyen doktor ebe ekip önemli bu konuda.Ülkemizde biraz öcü gibi bakılıyor ama aslında Dünya’da oldukça yaygın.
Facebookta ssvd grubuna, ınstagramda birsezaryenhepsezaryen değildir sayfasına bakabilirsiniz.Doktor,hastane isimleri mevcut.Son haftasında dr değiştirip doğumlarını yapan da çok.
İki doğumu da yaşadığımdan neden istediğini anlayabiliyorum.İnşallah gönlünüze göre olur.