Oğlumun iri ve benim çatımın dar olması sonucu doktorumla sezaryene karar verdik. Spinal olmamı önermişti rahat oluyor diye bana da mantıklı geldi. Doğumhaneye kadar o düşünce ile gittim ama benim çocukluktan kalma ameliyat travmam var ve belli bir kısmını aşamadım. Bu sebeple genel anesteziye karar verdim.
Zorunlu veya tercihen sezaryen isteyenler çok korkulacak bir şey yok. Evet benim tercihim bu değildi ama oğlum böyle istemiş biz de böyle yaptık.
Doğum rahat geçmiş, sağlıkla doğdu oğlum. Ben ayılırken biraz panik oldum ama hemen sakinleştirdiler oradaki hemşireler beni. Zaten kafanızı dağıtmak için hep muhabbet açıyorlar o yönden çok iyi. 12 Ocak 09.53’te oğlum doğdu, beni 11 olmadan odama getirdiler. Eşim 50 dakikada sen geldin senden hemen sonra oğlumu getirdiler dedi. Benim tam anlamıyla kendime gelmem bikaç saat sürdü genel olduğu için. Spinalde böyle bir sorun yokmuş. Kendi korkularım olmasa kesin yaptırırdım. Ağrı acı dayanılacak derecede. Korkuya kapılmanın bir manası yokmuş. Çok bile acısa evladınızı görünce hepsi geçiyor inanın.
Sütüm geldi oğlum da emmeye çalışıyor bu akşam çıkışımız yapılacak. Oğlumu şimdi babası sünnete götürdü.
Sezaryenden altı saat sonra ayağa kaldırdı beni hemşire. Kendinizi zorlayıp kalkarsanız çok iyi oluyor. Şimdi minik minik hareketlerle kendim inip yatmaya çalışıyorum yatağa. Nisa’da doğum yaptım. Doktorumdan çok memnunum Derya Hanım. Sorularınız olursa yanıtlamak isterim. Sevgiler 🌸🌸