Merhaba arkadaşlar 🙋🏻♀️ Bende doğurdum 💃🏼😍 gelelim hikayeme. 39+2 olmustum gece uykuya daldım saat 2 de şiddetli bir ağrıyla uyandım başta gaz sancısı mı acaba diye lavaboya gittim geri yattım ama kasılmalar geliyordu uyutmadı kalktım burda okuduğum hikayelerden anlamıştım doğum başlıyordu aralarını takip etmek için kasılma sayar indirdim sonra sıcak duşa girdim ve küvete oturdum daha sonra kollidorda odalarda dolanmaya başladım sancı geldiği an şiddetli oluyordu Ama gidince hiçbirsey yok gibiydi. Kasılma sayar artık hastaneye gitmelisin diye uyarı veriyordu çünkü arası 3 dk olmus saat 5 buçuktu Eşime artık gidelim dedim çünkü zorlanmaya başlamıştım Annemi de uyandırdık ve eşyaları alıp hastaneye geçtik. Bu arada kardeşim de evde Meryem ana otunu suya koydu biz giderken. Hastaneye gittiğimizde ilk önce açıklık kontrolü yaptılar 1 cm dediler işte o an yıkıldım🤦🏻♀️ Nst de düzenli ve siddetli sancılarım cıkıyordu doktorum yatış verdi. Odaya geçtim 3 saat sonra tekrar açıklık bakmak için doğumhaneye geçtik 4 cm olmuş orda başka bir gebe epidural istemiş onu konuşuyorlardı bende atladım dedim bende istiyorum 😅 tamam siz odaya geçin biz sizi almaya gelicez dediler ben odaya geçtim bekliyordum bir ebe geldi çok güzel ilerliyorsunuz normalde ilk gebeliklerde bu kadar hızlı açılma beklemeyiz 🤲🏻sizi birazdan alıcaz epidural için dedi 1 saat geçmiştir tekrar aldılar beni açıklık baktılar 6 cm dediler ameliyathaneye götürdüler orda epidural yapıldı anestezi uzmanı ağrının yüzde 30 u gidecek hissedeceksin yani dedi ve odaya geçtim tekrar. Epiduralden sonra ağrılarım tamamen geçti hatta ayaklarım bile tutmadı kuş gibi olmustum galiba bende fazla etki yaptı. Doğum öncesi anlaştığım ebem geldi ve Açıklık kontrolü yaptı 7 cm olmustu. Epiduralden dolayı hiç birsey hissetmediğim için 15 dk dinlen uyu dedi. (Bilseydim sana epidural yaptırmazdım bu kadar açılmışsın gerek yoktu dedi🙈) geldiğinde ben yine bisey hissetmiyordum Suni verdi bana suyumu patlattı ve sonda taktı idrar dolusun açılmayı etkiliyor dedi. Açıklığımda 8 cm olmustu. Suniyle beraber ben yavaş yavaş hissetmeye başladım ben eşim ve ebem odada sguat yapmaya başladık dans ettik meditasyon yaptık ıkınma egzersizleri yaptık 😁 arada da ebem açıklığıma baktı artık açıklığım 9 buçuk cm olmustu doktorum doğumhaneye çağırdı bizi orda ne kadar kaldım bilmiyorum açıklığım tam olmustu ama bebek inmiyordu biraz nazlı çıktı kızım 🤭🥰 sonunda o son ıkınmada bebeğim içimden kaydı doktorum kucağıma bırakırken aynı babası dedi öyle sıcak yumuşacık ve güzeldi ki dünyalar benim oldu o an 🙏 sonra bebeğimin boyuna kilosuna baktılar asısını yaptılar bu aradada benim plesantamı çıkardı doktorum ve dikişimi attı sordum 3 dikişim varmış. O an hiç umrumda olmadı çünkü bebeğimi izlemekle meşguldüm 😍 Bebeğimi kucağıma verdiler kapıda babasıyla beraber odamıza geçtik. 😍🥰 benim hikayem bu kadar hanımlar umarım sizde bebeklerinize en güzel şekilde saflıkla kavuşursunuz 🙏🙋🏻♀️💐