Merhaba arkadaşlar 36. Haftamdan itibaren hep burada doğum hikayelerini okuyarak kendi doğumumu düşünürdüm ama benim miniğim 41 hafta sonunda gelmeyi tercih etti. Gelelim doğum gününe…
2 Ocak cumartesi günü doktora gittiğimizde artık 41 haftanın dolduğunu ve beklemememiz gerektiğini söyledi doktor ve pazartesi günü sezaryen olmak için anlaştık. Gebeliğimin başından beri hep vajinal doğumla doğsun istiyordum oğlumun o yüzden son şansım diye eve gidince 1 saat yürüdüm merdiven indim çıktım pilates topuna çıktım 1 saat hareket yaptım sıcak duşa girdim ve duşta vajinadan su geldiğini farkettim emin olamadım duştan çıktım ve namaz kılarken emin oldum suyumun geldiğinden. Doktorumu aradım hastaneye gidip nst çektirmemi istedi. Eşime söyledim ve kayın validemlerde bizdeydi onu da aldık hastaneye gittik. Hastaneye vardığımızda nst normal ve 4-5 cm açıklık var dedi ebe çok sevindim ve sancımın gelmesini bekledik. Saat 17.00 gibi yatışımız yapıldı fakat sabaha kadar sancım kasılmam olmadı sabah doktor açıklığımın iyi olduğunu suni sancı denememiz gerektiğini söyledi kabul ettim 3 Ocak sabahı 8.30 da suni sancı takıldı ve sancılar gelmeye başladı ve zaman geçtikçe aralıksız gelmeye başladı sancılar saat 11 gibi ebe açıklığa baktı ve 8 cm açıklığım olduğunu ve açılma için manevra yapması gerektiğini söyledi masaya aldı beni ve sayısız ıkındım 1 gün önceden beri hastanede yattığım için yorgun düşmüştüm ve kendimi bırakmışım 3 kişi karnıma bastırarak doğdu oğlum. Kızlar zordu ama kolay olsaydı dökermiydik günahlarımızı doğum esnasında. Ama bebeğim içimden kayıp çıktıktan sonra unuttum tüm acıyı. Bide suni sancının zor olduğunu hep duymuştum bence fark kendi sancıların zamanla artarken suni sancı belli aralıklarla hızlı geldiği için doğumu hızlandırıyor ondan daha zorluyor bence. İlk doğumumdu benim. Saat 12.30 da masadan kalktım epizyom var ama yırtılma olmamış çok şükür. Ama sezaryen olmadığım için çok mutluyum. Kızlar kim ne derse desin vücudunuza güvenin. Bir kaç saat süren agrı sonrası eşsiz mutluluk sevinç. Bebeğinizi sarmak hiç eşi benzeri olmayan bir his. Bebeğim geç doğduğu için bide benim idrar yolu enfeksiyonum olduğu için bebekte de idrar yolu enfeksiyonu gelişmiş ve bebeğimi Yenidoğan yogunbakıma yatırdılar 6 gün kaldı. Bende hemşire olduğum için evladımın yanında kaldım. Dinlenemedim zorlandım ama şimdi evimizdeyiz iyiyiz. 10 günlük olduk bu gün. Binlerce şükür rabbime 🙏🏻 Bunu okuyan tüm arkadaşlara ve Doğum bekleyenlere rabbim kolaylıklar versin. Rabbim bebeklrimizi bize bağışlasın. Herkese şimdiden kolay doğumlar dilerim. 😊