Anne54 Kızlar 3 hafta önce doktora gittiğimde 20 haftalıktım doktorum bir dahaki geldiğinde yapılcak testler var isticem senden dedi. O an soramadım ama ne testi acaba tahmini olan varmı devlet hastanesinde yapılcak bişeyse yaptırıp randevuye gitseydim diye düşündüm ama ona o an söyleyemedim detaylı ultrasona girdim şeker yüklemesinden felanmı bahsetcek acaba onun vaktimi bilmiyorum 🤔🤨
Bdp Anne54 detaylıy girdiysen bildiğim kadarıyla şeker yüklemesi 24-28 haftalar arası yapılıyor muhtemelen rutin kan testlerine bakacaktır demir eksikliği , vücudunda mikrop varmı idrar testi falandır
hmasahin Anne54 20-24 arası detaylı usg, 24-28 arası şeker yüklemesi var. Bu ikisi dışında normal test yok artık. Ama uzun süredir kan ve idrar testi bakmadıysa onları isteyecektir. Sabah aç karnına sağlık ocağına gidip tam tarama kan testi ve idrar testi isteyin, sonuç çıkınca da götürürsünüz. Onları da yaptırmaya gerek kalmaz özelde. Şahsen ben detaylı usg dışında hiçbir testimi yaptırmadım özelde. Sadece sonuçları yorumlaması yeterli bence 😊
prm112-27 Ben24 de şeker yüklemesine gidicem gitmişken diger rutin bir kac bir sey daha istedi o olabilir
Anne54 Bdp bunların hepsini özelde yaptırırsam işin içinden çıkamam mesaj yazsam ne olcağını söylermi acaba devlete sıra alsamda orda yaptırsam kafam karıştı ya 😔
prm112-27 Üniversiteye gidiyorum istem kağidi evdeydı gecınce bakayım ne istedıgıne yazarım pahalı tutacak bir sey varaa devlette yaptırırsınız
Anne54 prm112-27 tamam sevinirim canım özel hastanede bir kan vermek 50 tl bi tane bişey istemicektir eminim
Anne54 hmasahin canım mantıklı dediğin bayadır bakmıyor istemiyor evet sağlık ocağı şubatta gel tahlillerine bakalım demişti olmadı yarın sağlık ocağına sorim erkenden yaptırıp doktoruma götürsem olurmu diye