Gizemlimmio ben ameliyathanedeki ekipten ,anestezistten, ahmet beyden, filiz hanimdan cok memnundum. Ama maalesef hemsireler icin ayni seyi soyleyemeyecegim. Odaya gelirken zaten sersem gibi oluyor insan 1 kez emzirmeye yardim ettiler. Sonrasinda yardimci olmalarini istedikce zoraki bi kac bir sey gosterdiler.. Biraz emzirme konusunda zayif kaldim bu sebeple. 3 gun falan surmustu gelmesi sutumun. Ve sarılık olduk. Mama vermemize ragmen.
En basindan toparlayayim ben de medikente giden birilerini ariyordum hep gebeyken☺
Sabah 7 de yatisimiz yapildi. Aksamdan ac gitmistim. Serumlar vs baglandi. Nst ye baglandim gibi gibi.
Sonra hemsire bana ameliyathanede mi takilsin sondaniz burada mi takalim dedi. Ben de ameliyathanede takilmasini istedim ama mama dedi dedim takiliyormus ben biliyorum, duydum☺ kabul ettirdim. Sonra 9 da ahmet bey geldi 11 de aliriz dedi. Dedimki cok gec sabahin korunde geldimm😅😅
Lağman yapilmadi bu arada ani dogumlarda yapiliyomus. Indik ameliyathaneye doktor bey geldi ekip sahane nasil motive ediyorlar gobek ad koyduk. Melek diye bir hemsire vardi. Dedim kizim da benim melegim. Melek olsun❤
Sonra anestezi uzmani geldi ne yapmam gerektigini anlatti. Kendimi sıkmadim . Damar yolu acarken daha cpk canim yanmisti saniyeler icinde uyustum.
Sonra bacagima bisey surduler bu sicsk mi soguk mu dediler. Hissediyorum ama sicak mi soguk mu anlamiyirum dedim. Bas ucumda bir bayan vardi. Gidisatla ilgili bilgi veren. Onla sohbet ede ede basladik. Mesela su an miden bulacak dedi hrmen bulantim oldu bi igne yapti gecti. Su an metalik bir tat hissedeceksin dedi. Aninda bir tat olustu. Anestezi uzmani da orada bekliyor. Ara ara soruyor herhangi bisey hissediyormusun diye. Ibrahim tatlises ve roman havasi esliginde basladi. Kizim ters pozisyondaydi cevirmek icin baski yaptilar. O cok canimi yakti gogus kafesimin alti baya bi sure agridi. Sonrasinda 11.15 te girdigim dogumu 11.46 da kizimi kucagima kondurduklarinda tamamladilar. Aman allahim o an.. o an herseye bedeldi. Kizimi temizlerken hep onu izledim aglaya aglaya🤧🤧
Sonra sakinlestrici yapildi sank 5 dk uyumusum. Kizimi bendn once odaya getirmislerdi. Ben de ciktim, emzirme vs fasli sonrasinda bir cuzdan buyuklugunde kum torbasi getirdiler. Asla aci vermedi. Bunla ilgili cok korkutmuslardi beni. Pijamanin ustunu giydirdiler. Alt kisim acik kaliyor kanamaya bakiyolar. Ara ara bastiriyolar gelip 2 3 kez. Biraz can yakici. Sadece can yakici kisim bu ama 2 3 saniyelik. Sonra 6 7 saat sonra beni kaldirdilar. Once oturdum 10 dk falan sonra kalktim dedim bu muydu? Hemsireler dedi gel lavaboya gidelim elini yuzunu yikayalim. Ben hep yurudum ama hep. Koridorda , odada.. gazimi o aksam attim, ertesi sabahta tuvaletimi yapinca doktorum istersen cikabilirsin dedi. 1 gece kaldik. Ama keske 2 gece kalsaydim dedim . Gaz sancim cok oldu evde kati beslenmeye baslayinca. Benim dogum yaptigimda baba +1 refakatci vardi esim de annem de yanimdaydi. Sonradan degisikkik olmus 1 refakatci aliniyormus.
Hastane bebek ve anne icin hasta bezi veriyor ama bence kullanisli degil. Kendin icin hasta bezi , depend artik ne tercih edersen al. Cok kanama olmuyor ama insan emzirirken vs cok terliyor ben 3 takim+1 gecelik almistim yaz aylariydi tabi ama cok yer kaplamiyo.cikar cikmaz su icmen gerekiyor hem sut icin hem anestezi etkisinin yok olmasi icin. Onun disinda zaten cok cok onemli bisey yok. Eve geldiginde cok kati beslenme 1 kac gun gaz sancisi oluyor.
Cok uzun yazdim ama detaylica anlatmak istedim. Senin merak ettigin bisey varsa seve seve yanitlarim💚