Ebrukarayali 7 haftalık hamileyim. Kan testimde Rubella Igg, Toxo Igg, Anti Hbs pozitif çıkmış. Kötü biseyler oluyo galiba nolur yardim edin. Bebeğime bişey olmaz dimi 😪😔
ozi52 Ebrukarayali Allahım ilk deda duydugum terimler 😳 İnt. Baktım Rubella IgG’nin pozitif olması, o kişinin kızamıkçığa karşı bağışıklığının olduğunu gösterir. Rubella enfeksiyonu hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi hasarlara ya da düşüklere neden olabilir. Toxxo daha önce geçirilen enfeksiyon yada kandaki enfeksiyonmuş. Anti hbs de daha önce hepatit b geçirdigi ve iyileştignin göstergeseymiş.. Doktorun açıklamadı mı 🤷🏻♀️
Pelinbyrktrlr Ebrukarayali antiv hbc hepatit b canım ve pozitif çıkması zamanında yapılan aşıların tutmuş ve bağışıklık oluşmuş demek. İgg değeri dediğimizde bu hastalıkları daha önceden geçirmişsin ve bağışıklık kazanmışsın demek. Rubella kızamıkçık, toxoplazma da çiğ et ve iyi yıkanmamış yeşilliklerden geçen bir parazit. Yani sen bunlara önceden yakalanmış geçirmiş ve bağışıklık kazanmışsın kötü değil aksine iyi bir şey 😊😊
34_21_23 Ebrukarayali önemli olan ıgm Lerin negatif olması. ıgg ler bağışıklığını gösteriyor ıgm ler negatifse sıkıntı yok demektir
Ebrukarayali Pelinbyrktrlr gerçekten miii Allahıma şükürler olsun görür görmez anlamlarına bakınca o kadar kötü seyler yazıyo o kadar korktum kii çok şükür çok teşekkür ederim 🤲🙏
Pelinbyrktrlr Ebrukarayali benim de hepsi pozitif çıkmıştı igg ler hatta daha bir sürü bişey bakılmıştı onlarda pozitifti ama o zaman gebe değildim. Öğretmenim, köyde çalışıyordum pek de hijyenik bir ortam değildi😅 Büyük ihtimal çoğunu orada geçirdim. Doktor şey demişti gülerek maşallah pek temiz yaşıyormuşsun😅😂
Ebrukarayali Pelinbyrktrlr 😁 hadi yaa ayy çok güldüm valla ben hic böyle biseyle karşılaşmadım boyle sonuç ta beklemiyodum açıkçası yedigime içtiğime de dikkat ederim o yüzden çok üzüldüm
Pelinbyrktrlr Ebrukarayali bende de sadece toxoplazma negatifti çünkü az pişmiş bile yemem eti, yeşillikleri öldürene kadar yıkarım falan 😁 ya özellikle çocuklarda sık rastlanan ne kadar viral hastalık varsa hepsini geçirmiştim😂😂 öpücük hastalığı mı dersin el ayak hastalığı mı dersin neler neler
Ebrukarayali Pelinbyrktrlr hadi yaaa 🤦♀️ korkmama gerek yok o zaman ben cocuklugumda bile sadece su çiçeği gecirdim o da lisede 😁 simdi böyle bi zamanda çıkınca korktum
Pelinbyrktrlr Ebrukarayali korkma valla toxoplazma geçirmiş olman çok iyi rahat rahat yeşillik yersin, ben şimdi 50 kere yıkıyorum mecbur