Artık ben de buradan mezun oluyorum.. Çatı darlığımdan dolayı 3500 grama kadar normal doğum planladığımız doktorumla 38+4 te bebeğimin ultrasonda 3400 çıkmasıyla ve 1-2 cm açıklığım da olduğundan dolayı ertesi gün yatışım yapıldı.. Normal doğum şansımızı sonuna kadar kullanmak için suni sancı yolunu denedik ve saat 14:30 da suni sancım takıldı.. yaklaşık 19:00 a kadar hiç açılmam ilerlemedi ve doktorum doğumu hızlandırmak adına suyumu patlattı.. Su patlama olayında korkulacak hiçbir şey yok onu önce belirteyim.. Ama suyum geldikten sonra suni sancının dozunu da artırdık ve dayanılmaz ağırlar çekmeye başladım.. Saat 22:30 a kadar bu ağrıları çektim ama açılmam sadece 3 cm olmuştu artık tükenmiştim ve açılma olmaması da beni demoralize etmişti doktorum biraz daha bekleyip açılma olmazsa sezaryene alalım veya sabaha kadar bekleyelim dedi ve ben açılma devam etmeyince sezaryeni kabul ettim hemen açıklık kontrolünden ameliyathaneye indik her şey o kadar hızlı gelişti ki kendimi ameliyat masasında bel altım uyuşmuş vaziyette buldum doğum sancılarım da toz olup uçmuştu kuş gibi olmuştum :) sorunsuz bi sezaryen geçirdim bebeğim de ultrasondaki gibi 3400 doğdu odama geldikten 5 dk sonra bebeğimi de getirdiler hemen emzirdim çok şükür bol bol sütüm geliyor kızım da çok güzel emiyor 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum.. ilk gece sabaha karşı uyuşukluk geçince dikiş yerlerinde biraz sızı oldu ama o kadar sonra sabah kalkıp yürüdüm yürüdükçe daha iyi oldum hiçbir ağrım sızım olmadı baş ağrısı bel ağrısı baş dönmesi falan yaşamadım daha sezaryenimin üstünden 24 saat bile geçmedi ama çok iyiyim her işimi kendim halledebiliyorum bebeğimi kalkıp emziriyorum üstünü altını değiştiriyorum şimdi yine emzirdim gazını çıkardım koynumda yatıyor pamuk kızım ben de buradaki son postumla sizlere hikayemden bahsetmek istedim🤍Allah’a şükürler olsun ben atlattım normal ya da sezaryen farketmez ben normal şansımı denedim ama olmadı sezaryenim de çok güzel geçti ve çok iyi atlatıyorum hayırlısı böyleymiş herkese kolay ve hayırlı doğumlar diliyorum🙏🏼