Merhaba güzel anneler buraya ikinci kez doğum hikayemi yAzıyorum ilk oğlum 37. Hafta doğmuştu bu oğlumda 36+4 ilk doğumum zor olduğu için ikinci doğumumu 9 ay korku ve endişe içinde geçirdim perşembe akşamıydı karnımda kasılmalar ve belimde bacaklarıma vuran bi ağrı girdi sırt üstü uzandım duş aldım ama geçmedi sabaha karşı anca uyumuşum sabah kaktım eşimi yolcu ettim kahvaltıyı hazırladım oğlumla kahvaltı edicektik bi an karnıma giren ağrı karnımı sertleştirdi hareket edemedim dizlerimin üstüne çöktüm bi yarım saat bekledim ama hiç bir şekilde geçmedi en son kayınvalidemi aradım annem benim sancım var diye yarım saattedir annemler geldi ben bi duşa girdim o an pembe pembe akıntı şeklinde kanama oldu zaten bir hafta öncede gelmişti bir kere geldiği için önemsemedim he bide sürekli altıma kaçırıyormuş gibi bazen az bazen çok iç çamaşırım ıslanıyordu her neyse yatağımı hazırladık diğer oğlumu etlime bıraktım eşim geldi 12 gibi hastanedeydik ilk nts bağladılar benim o an panik ve korkuyla 80 de çıkan sancılarım 20 lere düştü ilk doğumunda da korkuyla sancım geçtiği için suni sancı vermişlerdi sonra doktor doğumda olduğu için ebe beni muayene etti alttan 1 cm açıklık var sancıların düzensiz evine gidebilirsin dedi biz doktora nts sonucunu göstermeye indik tekrar doktorda tekrar ben muayene ediyim dedi baktı 3,5 cm açıklık var ve suyum sızıyormuş bana hemen dedi kızım suyun sızıyor fark etmedin mi bende yok altıma kaçırıyorum sanıyordum dedim ultrasonla baktı suyum yok denecek kadar az yatışını yapıyorum dedi açılman var sancılar düzensiz ama suni sancı vermiyorum dedi ilk doğumumda sancı eşiğim düşük olduğu için suni sancı verilince taşıkardi geçirmiştim 1 de odaya çıktık lavman yaptılar serum taktılar Meryem ana otum vardı onu suya koyduk derin bi kabımız olmadığı için ot kendini geç açti 5 te anca açılmaya başladı benimde o an açılmam arttı 10 da 7 cm açıklıkla doğum haneye aldılar biraz pilates topunda oturdum kalktım derken 10 cm açıklık oldu sancılar 100 💯 ama ben ıkınıyorum ıkınıyorum bebek aşşagıya inmiyor 12 saat sancı çektım artık takatim kalmadı yerlere yatıyorum beni sezeryana alın diye bebeğin kalp atışları düştü bi kalp atışı var bi yok ebede artık doğuramıyor diye doktoru aradı doktorda 5 dk daha bekleyelim olmadı alırız dedi sonra kayınvalidem içeri girdi anneme sarıldım dedim yapamıyorum artık valla annem beni sezeryana alsınlar annem sırtımı okşadı peygabber efendimizin yüzü suyu hürmetine ya rabbi kuzumu kurtar diye dua ediyor bi taraftanda sırtımı sıvazlıyor dedim bi yüzümü yıkayım tam lavaboya gittim kapısındayken karnımdan bacak arama doğru indi bi an bebek 3 ıkınmada doğurdum 3 dikişim var bebek kordana dolanmış o yüzden ıkınma geldiği halde doğuramadım çok mordu nefes almakta zorlanıyodu bebeğim hemen yanımda bebek için masa vardı orda hava takıp sırtına gösüne masaj yaptılar iyice ağlamaya başladı sonra sarıp benim gösümün üstüne koydular o an parmağıma sıkıca sarıldı minik paşam herşeyi unuttum dikişim atıldı kanamam vardı içerde su kalmadığı için ve kordon bebeğe dolaşınca plesenta içerde kanama yapmış kanama durdun diye dil altı ve serum taktılar bi 20 dk orda yattım sonra üstümü giydirip odama indirdiler o dil altı titreme yapıyormuş titremem geçene kadar beklediler sonra bebeğimi getirdiler ve emzirdim ama kordon dolandığı için ve zor doğduğu için gözlerinde kanama olmuş gözünün içi kandı hep şimdi 10 günlük yavaş yavaş geçiyor ama sanki büyük insan dayak yer heryeri morarırya yüzü komple öyle baktıkça içim acıyor ama Buda geçicek inşallah dualarınızı bekliyorum bunları yazdım ki başınıza aynı şey gelirse doktorunuza ultrasonla bakmasını isteyin belki ultrasonda kordona dolandığını görseydi bebeğim ve ben o kadar zorlanmazdık herkese şimdiden kolay doğumlar dilerim bütün hamileleri rabbim paygabber efendimizin yüzü suyu hürmetine bi ıkınmada doğum nasip etsin 🥰🤲🏻❤️