esra_p Merhaba hanımlar🥰 19+6 haftalık hamileyim artık yavaştan birşeyler almaya başlayacağız. Ama şöyle bi hesap yapalım istiyoruz sizin ortalama ne kadar tuttu masraflarınız?
Balusuuuu esra_p sana bağlı oda yaparsan her şeyi dört dörtlük yaparsan benim ilk çocuğum 2017de doğdu rahat 10 bin gitti şimdi ikinci cinsiyet de aynı biz şuan 2 binle hallettik ama benimde herşeyi vardı ilkinde
alenrenas1 esra_p canım markadan modelden kaliteden dolayı değişiyor biz biraz herseyi almısken en iyisi olsun 2. Cocuguda kalsın istedik diye 20 bin falan gitti ve daha doğum masrafıda hariç onada ne kadar olur daha bilmiyorum bu hafta öğrenicez
ssnnmmm esra_p beşik+araba+dolap(oda yapmadım büyüdüğünde yapacağım)+birkaç kıyafet+küvet seti+küçük malzemeler 10bin civarı doktor masraflarımız hariç
Tugceonur esra_p ilk gebeliğim bebeğimin cinsiyeti netleşince almaya başladım genel ihtiyacları beşik ve puset hariç 860 tl tutu kıyafetleri falan içinde
alenrenas1 Bibebisgordumsanki inanın bulabiliyor valla güzel bir bebek arabası bile baya pahallı biz indirimden onu 5 bine aldık suan 6500 falan 😅 ki daha pahalılarıda var
Busracobann 20 bin bana da fazla geldi ilk kızım da 5 bin kadar tutmuştu 2018 de aimdi cinsiyeti ogrenemdik daha kız olursa herşey var 1500 civarı sadece kıyafet emzik falan alınır ama erkek olursa herşey baştan alınacak bakalım
Bibebisgordumsanki alenrenas1 ben bebek arabasına o kadar versem kendi annemin bile yüreğine iner 😅 benim hevesim cabuk gecer bide o yüzden pek evladiyelik ürünler almam.
alenrenas1 Bibebisgordumsanki bizde ilk cocuk 2. De de kullanalım istedik diye biraz herseyin kalitelisine cok yönlü kullanımına baktık o yüzden de pahallı tuttu biraz
Caniimkizim esra_p Muayene ücretleri testler falan 3 4 bin tuttu Hastane doğum 7300 Bebek odasına mobilyalar 3500 4000 daha alacak bir şeyler var Bebek arabası ve puset 1500 Kıyafetler 3000 4000 arası Diğer malzemeleri de 2000 300 arası Aklıma gelen bunlar
Azrabetulunannesi esra_p Büyük beşik=1400 küçük sallama beşiği=250 park yatak =800 puset ablam verdi bebek arabası =800 ufak tefekler =2000 gögüs pompası =500 doktor (doğumla beraber)=5000 diğerlerini annem aldı 10bin 750 tutmuş canım fazlası var eksiği yok
tgb006 Bebeğe alınan şeyler neyse de doğum çok pahalı gerçekten. Her yerde 5000 6000 den bahsediyorlar.