LÜTFEN ETKİLENECEKLER OKUMASIN)
Merhaba güzel anneler, bebeğimi öğrendiğim günden beri buradayım.. Gerek bir şeyler sorup bilgi edinmek olsun, gerek bildiğim şeylerden fikir vermek olsun, çok zaman geçirdim burada ve bir çok şeyde öğrendim😌
Herkes gibi doğum hikayemi yazacağım gerçekten hiç aklımdan geçmezdi, çok değişik duygular besliyordum doğuma karşı😏
Eşimle severek evlendik, beş yılın ardından evlenir evlenmez demeyelim de 2 buçuk ay gibi bi süre sonunda hamile olduğumu öğrendim🤩
Ama ciddi anlamda hamileliğimi hiç dolu dolu yaşayamadım çünkü acayip korkak biriyim hastane konusunda, 21 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hiç bir şekilde sağlıkla ilgili bir operasyon vs. geçirmedim, bundan dolayı doğum beni acayip korkutuyordu.
06.01.2021 saat; 01.53 de aniden bi tık sesi duydum ve suyum gelmeye başladı. Benim için serüven başlamıştı. Hiç ağrım yoktu hiç bir şekilde sadece suyum geliyordu sanki biri kovadan su boşaltır gibi.. Kız kardeşim yanımda olduğu için onu da korkutmak istemedim ve paniklememeye telaş yapmamaya çalıştım hemen dua etmeye başladım. O sıra da kız kardeşim eşimi aradı, anneme söyledim vs. Banyoya girip kendimi belden aşağıya yıkadım sıcak su ile daha sonra depend bezlerden takıp giyindim, evi toplamaya başladım hareketsiz durmayayım diye eşim geldi biraz daha durduktan sonra saat 4 gibi hastaneye doğru yola çıktık, annemi aldık hastaneye gittik derken saat 04.30 küsürdü, yatış işlemleri vs derken muayene olmaya çıktım, ebe açılmaya baktı o sıra da zaten normal doğum yapamayacağımı anladım çok ağrıyor diyemem ama ağrımıyor da diyemem.. Sadece tek bildiğim benim dayanamadığım. Nst’ye de bağladı beni en son açıklığımın 1 cm olduğunu, suyumun çok aktif geldiğini, Nst’nin de normal olmadığını söyledi ama bende fark etmiştim çünkü normal çektirdiklerim gibi değildi. Ve korkudan tansiyonum acayip yükseliyordu. Bende bunları ve ebenin açıklık muayenesini de aynı şekilde göze alarak bu sezeryan olmaya karar verdim, hemen yatışım yapıldı. Odaya geçtim, imzalar giyinme derken sıra sondaya geldi, burdan duyduğum kadarıyla çok korkunç bir şeymiş ve uyuşturulup yapılmasını gerektiğini söylüyorlardı. Bende sonda takılacağı için direk uyuşturup takar mısınız diye sordum takacak kişinin olmadığını ona güvenmem gerektiğini söyledi kendimi kasa kasa bekledim ve hiç korkulacak gibi değilmiş, çok çok hafif bi can yakılması gibi bir şeydi. Daha sonra beni ameliyathaneye aldılar genel anestezi istedim ve daha sonrasını hatırlamıyorum. Ameliyatım ben tarafından güzel geçti hiç bir şey hissetmedim, bi gördüğümde masadaydım bi gördüğüm de odama gelmiştim bebeğim benden önce gelmişti bende kırkbeş dakika sonra gelmiştim. Daha sonra beni yatağa yatırdılar ve benden bir şey aktığını hissettim anneme söyledim kan olduğunu gördük ama böyle çok akıyor gibiydi. Doktora söyledim doktor bi affalladı hemen birilerini çağırdı ve ameliyatlı karnıma bastırarak elini, kolunu genital bölgeme soktu, kan pıhtılarının kaldığını söyledi ama defalarca bana bunu yaptı ben ise sadece yapmaması için yalvarıyordum, canım çok acıyordu. Korkudan, acıdan tansiyonum düştü, midem bulanıyordu, nabzım düştü hiç ama hiç iyi değildim. Daha sonra kendime geldim ama şuan gerçekten kendimde değilim sürekli genital bölgeme el-kol giriyormuş gibi hissediyorum, inanmazsınız geçen gün konuşmayı unuttum hiç iyi değilim.
Benim sormak istediğim bir şey var sizlere..
-Sezeryan olanlara gerçekten böyle bir müdahale ediyorlar mı?
Bu paylaşımım kesinlikle korkutmak amaçlı değildir sadece bilinçlenmek istiyorum böyle bir şey var mı ihmalsizlik mi diye.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin..
Allah’a emanet olun.