Ogi34 Kızlar yarın allahtan bişi olmazsa temizlenecem ama nasıl yapıcam hiçbir fikrim yok herkez bişi söylüyo ama dinimizce en doğrusu neyse ben onu yapmak istiyorum yanımda kimsem yok gurbetteyim bilgisi olan hanımlar yardımcı olursanız cok sevinirim
ecembugra53 Ogi34 40 çıkardım sadece gudul alıyorsun yıksnırken 40 çıkmasına dua ediyorsun abdest öyle alıyorsun niyet eyledim kırkımın cıkısına temizlenmeye diye
Eski9 Ogi34 sadece gusül alman yeterli diğer şeyler tamamen hurafe hiçbirini yapmadım bebeğin 40 i diyorlar bebeğin değil annenin kırkı o yok bebeğin kırkı çıkıyormuş bilmem ne tobe ya Rabbim
Minnak_annesi34 Ogi34 dinimizce en dogrusu abdest gusul bitti baska hicbirsey yok 40 ucurma taslar altınlar makas tesbih falan bunlar hep samanizim
Cennetulmeva Ogi34 canım tanıdıklarına sormak yerine ya da burada sormak öğrenmeye çalışmak yerine internetten islam ilmihali kadın ilmihali olarak arayıp direk olarak kaynağından öğrensen doğru olanı senin için çok daha yararlı olur mühim bir konu bu sonuçta temizlenmek arınmak ibadete dönmek vb konular açısından. ❤️
Pamirr123 Yani bebek dogduktan sonra 40 gün banyo yapmıyoruz 40 gün sonrami yapıyoruz anlamadim🤔 bilgilendirirmisiniz benide yoksa doğumdan sonra istediğimiz zaman banyo yapıp bide özellikle 40 çıkınca mi yapılıyor ✨
Unicornn Pamirr123 Canım kanaman tamamen bitince akıntın normal e dönüp berraklaşınca gusül abdesti alıyorsun. En uzun süresi 40 günde olduğu için kadınlarda 40 çıkma deniyor. Ama illaki 40 ı bekleyeceksin diye birşey yok belki sen 15-20 günde temizleneceksin ona göre gusül abdesti alıp ibadetlerine devam edebilirsin
Byzaoz Pamirr123 yapiliyo diye biliyorum 40 gun nasil durcaz banyo yapmadan kokariz valla 🤭🤭😅 40 gun lohusalik oluyor ya adet goruyoruz. (Tabi herkesin ayni olmuyor bazilarinin az bazilarinin daha fazla ) kanamamiz bitince gusül abdesti aliyoruz.
Unicornn Pamirr123 He bir de istediğin zaman tabi ki banyonu yapabilirsin onda sakınca yok ama dini anlamda temizlik için kanamanın tamamen bitmesi gusül alman lazım onun günü de kişiden kişiye değişir kesin şu gün olacak diye birşey yok
Semazrl Pamirr123 hayır sadece kanaman bitince gusül alıyorsun adet bitmesi gibi bu herkeste 40 gün olmaz ne zaman kanaman biterse o süreçte tabiki normal banyo yapıyorsun insan bitlenir kokar yoksa 😀
Ogi34 Byzaoz aynen canım benim ara ara hep oldu o yüzden 40. Günü abdest alıcam namazlarım abaşlaya bilmek için 40.tan sonra kusur sayıldıgı için
Semazrl Ogi34 sadece gusül alman yeterli gerisi uydurma hurafe dinimizde böyle şeyler yok hep sonradan başka kültürlerden geçen şeyler 😀
Ogi34 Semazrl ya tabiki banyo yaptım😅 ama kanamam halla devam ediyo ara ara ama tam 40 gün oldugu için artık kaza olacağı için namazlarıma başlayacam inşllah onun için abdest alayım dedim ama her kafadan bi ses çiktı bende burdaki hanımlara sorayım dedim ALLAH razı olsun aydınlattınız beni içim rahatladı
Ogi34 Askiletotomsu canım benim mesela hala devam ediyo kanamam ara ara çoğalıyo bi bakıyorum bitmiş 2.günü geliyo her dakika olmuyo tabiki