Askiletotomsu Fatmamuduk tsekkur ederim :) bı adetimi bekleyeyim madem 23 ünde adet oluyorum .şimdi ovulasyon testi alsam nolur almasam nolur olan olmuş 🤗
Fatmamuduk Askiletotomsu Adet bitimi bir dene ovülasyonu kuzu, inşallah tez zamanda hamile kalırsın sende 🌹😊🙏🏻🙏🏻
Ergluhilal Askiletotomsu hmmm anladim hayir şöyle oluyor adetin 3. Gunu günü gidiyorsunuz hormon testi vs yapiliyor sonra doktor yumurtlama zamanini asagi yukari hesapliyor o donemde sizi cagiriyor gidiyorsunuz bakıyor (bende vajinal bakmisti) mesela yumurta 16 mm gördü diyelim sonra catlayacagi gunu hesapliyor ve o gunlerde iliskiye girmemizi tavsiye ediyor. Yani her gun gitmiyorsunuz 😊 bende surec boyle gelismisti en azindan😊
Ergluhilal Askiletotomsu bu arada pkonun kisiden kisiye degisen bir cok durumu var. Benim adetlerimde asla bir duzen yoktu belki sizin duzenliyse yumurtlamaniz da duzenlidir vs
Askiletotomsu Ergluhilal peki şöyle bı durum söz konusu olabilir mi bilgin var mı? Adet oluyorum ama yumurtlamam olmuyor ? Gibi bı durum olabilir mi ki Pkos yumurtlayamama sorunudur diyor ya doktorlar kafam karıştı bı simdj
DaisyMom Askiletotomsu pkos yumurtlayamama sorunu degil canim.Tam aksine fazla yumurtladigimiz icin.O sirada spermler saglikli yumurtayi secmekte zorlandigi icin gebelik olusamiyor.Catlayamama sorunu.
Ergluhilal Askiletotomsu cok emin olmamakla birlikte yumurtlama olmadigini sanmiyorum cunku zaten sorun fazla yumurtlama olmasi yani bendeki tablo şoyleydi atiyorum 10 15 tane yumurta oldugu için (normalden fazla) hepsi kucuk kalip saglikli buyumeyip catlamiyordu sonra ilac kullandim saglikli yumurta buyuyup gelisip çatladı
Nilasyamom Askiletotomsu evet canım özellikle pkolularda yumurtlama hesaplanamadığı için zaten hamilelik şansı düzenli regl olanlara göre biraz daha şans işi 🍀 O yüzden regl gününe göre sen hesaplıycaksın uygulama her zaman doğru zamanı vermiyor
Askiletotomsu Nilasyamom nasıl hesaplayacagim kubracim. Pkoslularda bazen on günde bazen 14 bazen on yedinci günde yumurtlama olabiliyor .testim olmadan bilemem ki ovulasyon gunumu
DaisyMom Askiletotomsu neden olmasin.Ben 3 ay ovulasyon takip ettim.Sonra baktim internettekiyle ayni gidiyor.O ay ovulasyon yapmayip internetten baktigim gun ile bir gun iliski oldu ve sonuc 34+0 olduk.Allahtan umit kesilmez.Ama tabi yinede ayni zamanlarda yumurtlayip yumurtlamadiginizi testlerle takip edin bir sure.Bu arada bende pkoyum ve adetlerim bir iki gun bazen 1 hafta oynar sadece.
Askiletotomsu DaisyMom bende ya 23 ya 24 u olurum .eskiden hep 19 unda oluyordum . Ancak bekarken elbette üç dört ayda bir olurdum ilaca başlamıştık hatta. Evlenince düzeldi benimde
Askiletotomsu DaisyMom Allah Allah inanki Google de hep öyle rastladım. Bu konuyu sizlere açtığımda googleden okuyordum bı yandan da . İnanmayım mi madem ?
Nilasyamom Askiletotomsu Reglinin ilk gününden 14 gün sonrasını hesapla. reglin ilk günü 1ocak diyelim 14ünden 3 gün önce ve 3 gün sonrası ilişki yaşamalısın. Çünkü spermin rahme yolculuğu 48 saat sürüyor. 🤍 Allahım hayırlısıyla nasip etsin inşallah
DaisyMom Askiletotomsu ben doktordan dinledim.Ve bu dogru olan birsey.Pkonun sorunu fazla yumurta uretmesi.Tup bebekte denedim 28 yumurta toplandi.Cok fazla yumurtamiz oluyor.Sorun da bundan kaynaklaniyor.Sperm seçemiyor saglikli yumurtayi.Catlayamiyor ve gebelik olusamiyor.Sonra kiste donusuyor.Kucuk kucuk.
DaisyMom Askiletotomsu cok sukur adetinizin duzenli olmasi cok guzel birsey.Bu pkonun dereceside var tabi.Herkeste pko ayni olmayabiliyor.
Askiletotomsu DaisyMom evet ve hangi derecede olduğumu doktorum bana hiç belirtmdi nedense. Tek dediği sağda da solda da kist var . Hmmm solda daha az. Zayıfım da mesela. Pkoslular kilolu olurmuş gibi bı ibare var ya ne kadar doğruysa artik
DaisyMom Askiletotomsu banada belirtmedi ne derece oldugumu.Benim de iki yumurtamda da var.Bende asiri bir kilom yok.Ama tabi geneli kilolu oluyor pkolularin ve hormon bozukluklarida olabiliyor tuylenme vs.Zayif olmanda senin avantajin.Diger sorularinada burdan yazim.Yumurtalardan sadece bir tanesi saglikli olmuyor tabi.Bir kac tanede olabilir.Sagliklidan kastim yumurtalarin gebelik icin belirli bir boyuta ulasmasi gerek.Spermde kendine uygun olani secer.Mesela ilk gebeligimde tedavi gordugumde 2.yumurtam olustu ve Ucuz gebe kaldim.Bu arada evet hamileyim 34 haftalik🤲 ilk 3 ay test olarak ovulasyon denedim kimyasal oldu.Sonraki ay internetten baktigim bir gunu degerlendirdim oyle gebe kalmisim.
Pammuk Askiletotomsu bende zayıfım ne kıllanma ne sivilce hiç adet gecikmesi dışında hiç biri yok bende ama kendi kendime yımurtlayamıyorım pko kötü bir sendrom değil bir çok yumurtamız olduğunu gösteriyor kendi kendine çatlayamama sorunı sadec
Askiletotomsu Ergluhilal 😂bide hamile kalıyormuşum haydaaaa😂elbette üzülmem Allah’ın nimeti .ya hiç olmasaydi sonuçta.. Ama kendime nasıl gelirim bilmem 😂