• Doğum
  • Pıhtılaşma sorunu olanlar hangi sezeryan yöntemini seçmeli?

Zeynepreyyan aslında epidural mi yoksa spinal mi onu araştırmayla başladı 😅 yoksa genel olmaktansa bebeğimi görmek istedim doğumda. Hangisi iyi diye bakarken pıhtılaşma sorunu olanlar belden uyuşturma olamaz yazan sayfaları gördüm.

Çoğu arkadaş bilgi vermiş ama ben daha geçen hafta doktorumla konuştum bu konuyu iğneler kesinlikle normal doğuma engel değil. Kanamayı arttırır gibi bir durum iğneler için değil coraspin ecopirin aspirin ilaçları için geçerli ve ben ilacı 10 hafta önceden bıraktım kese etrafında kanama alanı oluşturduğu için. Allah nasip ederse de normal doğum olacak son güne kadar da iğneleri kullan dedi doktorum hatta doğumdan sonra da 10 gün daha kullanıp sonra kesilecek bu arada oksapar 6 binlik kullanıyorum

Tatlianne_ oksapar 6000 kullanıyorum ben de. Benim mecburen sezaryen olacak. İmkan varsa tabii ki normal doğum yapın. Sonuçta ameliyat her türlü strese soktu beni.

YenidenAnneOlmak Allah yardımcın olsun hiç stres yapma her iki doğum şeklide zor ama olsun yavrularımıza kavuşmak için hangisi en doğru yol ise o olur tabi. Bol dua et ve sadece bebeğine kavuşacağın anı düşün

YenidenAnneOlmak eğer olursan spinal ol epidural de omurgaya katater takip ordan sürekli ağrı kesici yapiyolar. Ben spinal oldum gayet iyiydi ama pıhtılaşma olanlarda nasıl olur iyice bir sor anestezi uzmanına

YenidenAnneOlmak hayır hiç olmadı . Anestezi uzmanı akşama kadar en az 4-5 adet şekersiz Türk kahvesi ve sonra ki güne kadar 4 litre su içmem gerektiğini söyledi. Hepsini uyguladım hiç baş ve bel ağrısı bulantı filan olmadı. Bir de ameliyat esnasında kesinlikle sağa sola bakmaya çalışma o da etkiliyor sakin ol stres yapma herşey çok güzel olacak . Şimdi ikinciye hamileyim sezeryan olursa yine spinal istiyorum

YenidenAnneOlmak benim de trombosit sayım fazla ecopirin kullanıyorum başından beri. Normal doğumu epidural sezaryen olursa da spinal istiyordum. Ancak bizler gibi uzun süredir buntarz ilaçları kullananlarda anestezi spinal ve epidurala onay vermiyormuş. Kanama zamanını ve süresi değiştiği için bunlara bağlı kanama oluşabilir ve hayatımız tehlikeye girebilir. Genel anestezi olur çok büyük ihtimalle dedi bana doktorum. Anestezi hekimine bağlı yani.

YenidenAnneOlmak Bende de pıhtılaşma bozukluğu var.2. bebeğime hamileyim.İlk oğlumda zorunlu sezaryen oldum çünkü 9 saat sancı çekmeme rağmen açılma hiç olmadı.2 doktor takibindeydim biri perinatolog ve ikisi de normal doğum yapmamı istemişti olmadı.Spinal sezaryenle oğlum dünyaya geldi.Ve sancılar ani başladığı için biz iğneyi kesmemiştik,şükür sorun yaşamadık.

Baloglusumm spinal omuriliğe giriş olduğu için orada herhangi bir kanama oldugunda direk beyin fonksiyonları etkileniyor. Anestezi hekimi karar veriyor buna da

Serife43 kanama zamanı, süresi ve ınr değerinize bakmıştır hanımefendi. Hemofili ile ilgili değil sadece

Krm21 hayırlısı artık😊 gönlümden doğum anında bebeği görmek, uyanık olmak geçiyordu ama bakalım anestezi dr u ne der

YenidenAnneOlmak İnternette yazanlara bakma birçok arkadaşım iğne ile epidural oldu iğneyi kesiyorlar 1 gun once zaten kullandığımız iğneleri dogumda sıkıntı yaratacak kadar kuvvetli değilmiş zaten