bcserttas23 Kızlar tecrübeli arkadaşlardan izin süreci ve doğum sonrası ücretlerle ilgili bilgi rica ederim :)
Bebek-geliyor bcserttas23 170i arayarak tüm bilgileri öğrenebilirsiniz ama ben kısaca anlatayım. ödenek alabilmeniz için son 1 yıl içerisinde 90 gün prim gününüz olması gerekiyor ve 32. Haftada çalışamaz raporu alabiliyorsunuz. Çalışabilir de alabilirsiniz 37. Haftaya kadar. veya 33-34-35-36. Haftaların herhangi birinde çalışamaz da alabilirseniz 32 de çalışabilir alsanız dahi. ödeme brüt ücretinize göre değişiyor google yazarsanız orada hesaplama çıkıyor. 112 gün izin gün sayınız oluyor. emzirme ödeneğini tek sefer alabiliyorsunuz çocuk başına alınan ödenek değişiyor.
Vuslat23 32 hafta olunca doktorumuzdan rapor alip sgk ya veriyorz , 2 ay dogum oncesi 2 ay dogum sonrasi toplam 4 aylik asgari ucret ile calisiyorsak 4 maas toplami alcaz sut parasida benim 2. Cocuk 400 esimin adina yatacak. Ilk cocugum dada bu sekildeydi
bcserttas23 Vuslat23 çok teşekkürler :) peki ücreti toplu mu aldınız yine aydan aya şeklinde mi ve kesinti oluyor mu maaşın 3/2 si gibi.
Vuslat23 Havvaozgur isyeri verir sgk ya iste yada muasebeciniz. Ben birde ilk cocukta ozelde dogum yapmistim normalde ama devlet hastanesinde de extra rapor almistim ama kac gunluktu hatirlayamadim onunda parasini almistim simdi oluyormu onuda soracam 4 aylik sure bittikten sonra hani
Havvaozgur Vuslat23 anladim canim bu ücret doğumdan öncemi alınıyor sonra mı doğumdan sonra yapmamız gereken bi işlem varmı bunun için
Vuslat23 Sonra almistim ben birsey yapmadim sadece raporu alip muasebeciye vermistm oda sgk ya vermisti onlar gerekeni yapiyo zaten sonra adima ptt ye yatmisti para 11 yil ara verince çocuğa unutmusum hep:)))
ayssee Eşim doktor bende alabilir miyim acaba süt parası bende otelde çalışıyordum şuan ücretsiz izindeyim
Oznr35 Merhaba benim 32. Haftam 25 Şubat olucak pandemiden dolayı ücretsiz izindeyim ve sigorta primim yatmıyor . Primi hesaplarken 2020 Şubat aynın primini sayıcak mıyım yardımcı olursanız sevinirim 😊
minnosthecat Pandeminin başından beri kısa çalışma ödeneği alıyorum ve sigorta primlerim yatmıyor. 32. Haftamda son 1 senelik primim vardı. Ancqk ne kadar alacağımı ben de bilmiyorum.