Minniemouse89 37de gebelik zehirlenmesi sonucu ilk bebeğimi kaybettim .3 yıl geçti şimdi 29+0 haftalık gebeyim .insülin kullanıyorum şeker çıktı tiroit ilacı kullanıyorum 100 mg Yüksek çıkıyor sonuçlar . İdrarda protein 126 çıktı . 300 e kadar normal dediler . 37ye kadar beklemek istemiyorum riske atmak istemiyorum 35 36 ciğer geliştirici yapılarak alınabilir mi ? Gebelik zehirlenmesi tekrar edebilir . Ayda bir çağırıyordu artık haftada bir gel dedi Perinatolog takip ediyor haftada bir kontrole gel dedi .Medical park Göztepeye gidiyorum . Akıl verin 37 geç mi ? 36 da alsalar Bn stresten ölüyorum . 😭😭😔
Tubasahra Minniemouse89 Doktor geçmişini biliyor bence ona göre erken alabilir.Daha erken bı 33 34 haftada ciğer geliştirici yapılıp 35. 36. Haftada sezaryene alabilir.Tabi bunun icin doktor ne diyor oda önemli.Almak istemez bekletebilirde.
Serife43 Minniemouse89 merhaba bende 2 tane bebegimi kaybettm simdi 36+4hamileyim bebegim damarda centik oldugu icin kilo almiyo doktorumda pazartesi sezeryan ile alicak bebegi ciger gelistirici oldum doktor gecmisinizi bilip ona gore bi tedavi veya haftasini ayarlar sanirim saglikla gelsinler insallah evlatla sinamasin rabbim
Angelsmom29 Minniemouse89 ben de oğlumu 38 haftalıkken anne karnında kaybettim kalbi durdu ama bizim hiç bir sebeb bulunamadı doğal ölüm dedi daha 15+2 haftalık hamıleyım oğlumda ne şeker ne tansiyon ne kordon dolanması ne pıhtılaşma ne tarama testlerinde bir sorun hiç bir sey yoktu ani ölüm dedi doktorum bilmiyorum rabbim inşallah bu evlatlarımza uzun ömürler verir cok zor her gün ayrı bir tedirginlik bana kalsa bende 35 te dogururm ama doktorum kaçıncı haftada alır bilmiyorum hayırlısı olsun inşallah 🤲
Bsra3456 Minniemouse89 çok geçmiş olsun Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah gebelik zehirlenmesi neden oluyor acaba
Minniemouse89 Tubasahra Perinatolog 37+3 te alırız dio daha erken mi olmaz dedi . Yoğun.i bakımda sıkıntı olur dddi . Napcağımı bilemiyorum Tuğba hanım 35 36 da alırız dedi yinede sor Perinatoloji ne derse öyle yaparız dedi . Çok büyük risk bnm için erken alınsa diyorum 😔😔
Tubasahra Minniemouse89 34 35 36 haftada doğup kuveze alınmayan bı çok bebek var. Coegr geliştirici erken yapılırsa kilosuda iyi zaten dün konuşmuştuk maşallah.Tuba hanima devam edersen önceden önlemini alır die düşünüyorum.Risk gördüğü anda doğuma alır.Sen strese girme rabbim yanında dualarımdasin hep insalalh sağ sağlim kucağına alırsın stres senin için hiç iyi değil.
Minniemouse89 Tubasahra amin cnm bnm evt inş . İlk defa nts bağladı bugün 40 dk . Kapıda bekleyen varmış eşim beklerken konuşmuş ayaküstü . Adamın karısı erken doğum yapmış 35+6 yoğun bakımda imiş bebek Yaşar mı diye bekliyorlarmış 😔
Ssmmra Peki gebelik zehirlenmesi geçirdiğini,de tansiyon yüksekliğinin de var mıydi benimde 220 çıktı önemli değil dedi ama tansiyon yüksekliği de var bende korkuyorum her an ya bişi olursa diye banada 300e kadar sorun yok dedi
Minniemouse89 Ssmmra tansiyon yüksekliği evde ölçtüğüm ve dr kontrollerinde bakıldığı kadarıyla yok 10 /6 ona yedi fln çıkıyor
Tubasahra Ben 26. Haftada acilden gittim Tuba hoca ameliyattaydi asistanı istersen hocam çıkana kadar başka bı uzman baksın dedi sonra Tuba hoca bakar dedi.Bende bebeğime baksın bı an önce die kabul ettim.Kadin bana güldü senin erken doğurma ihtimalin yok idrar testi yapalım progestan verir gönderirim dedi.Dedim bı erken doğumum var oda mucize olmuş sen erken doguramazsjn dedi.Sonra Tuba hoca muayne etti onu erken doğum hikayem olduğu için ciğer geliştiricilerini yapalım dedi.29 da yine hastanede yattım 2 doz yine yapıldı.Bu sayede oğlum kızımdan hafta olarak küçük olmasına rağmen daha çabuk toparladi.Baska doktora kalsaydım belki bu kadar şanslı olmazdı.
Minniemouse89 Tubasahra evt Allah korumuş canım bugün git yarın gel diyen doktorlar da var bi anlık yanlışlık geri dönüşü olmayan şeylere yol açabilir . Tuğba hanıma tekrar gtcm gerekirse yalvaracağım iğne yapıp erken alsın 35 36 da fln . Erken de aldırıp sebep olmak istemiyorum. Çok aradayım üzüldükçe şeker çıkıyor iyice
Minniemouse89 Serife43 ciğer geliştirici ne zmn yaptılar ? Bnde de bebek şekerden iri diyor 1500 ile 1600 arasında normalin biraz üstünde kilosu dedi . 31+6 ile uyumlu dedi .
Tubasahra Minniemouse89 Bı sıkıntısı yoksa 10 gün en fazla kalır.Yogunbakim doktoru genelde en kötüsünü söyler .Hiç korkutma kendini Dediğim gibi stres sıkıntı şuan sana göre değil.Burada konuşmalarima göre baya detaycisinız Allah’ın izniyle sağlıklı doğumunuz olur inşallah .
bukabu Minniemouse89 daha önceki zehirlenme de tansiyon yüksek cıkıyor muydu, 37 den önce alınır hangi sehirde yasıyorsunuz acaba hangi hastane?
Zeehhrraa Benim ilk oglum doguma hazırladığı için 33 de ciger geliştirici yaptılar serum falan verdi hastanede yattım 36 da normal dogum ile dünya geldi çok şükür hiç bir sıkıntısı da olmadı
Minniemouse89 Tubasahra sütten ağzı yananlardanım o yüzden detay takılıyorum . Güzel bitsin inş sonu . Sen de al kuzunu inş tez zamanda sağlığıyla gelsin inş 🙏🏻 Tşk ederim desteğin için cnm bnm
Tubasahra Minniemouse89 Yok detaycı olman güzel yanlış anlamadın umarim .Yani biz şekilde hata yapacağını düşünmüyorum.He Tuba hocada senin isteğinle hareket edecektir.Bende mesela riskleri söyledi fakat sen bilirsin dedi beklemek istersen bekleyebiliriz dedi .Son ana kadar ben tamam diyene kadar bekledik.Tabi artık beklersek sende bebekte riske gircek ben beklemek istemiyorum dediği anda bende kabul ettim .Haftaları çok küçüktü çünki birşey olsa kendimi affedemem die karar vermek çok zor oldu.O yüzden seni çok iyi anlıyorum sadece planlı ilerlersiniz ve haftan 33 ü geçince risk epey azalıyor.
Minniemouse89 Ssmmra bilinmiyor canım . Net bi şey demediler . Tansiyon kaynaklı olabilir dediler ozmnlar da hep normaldi bi o bebeği kaybettiğim gece hastaneye giderken 16 olmuştu . O da bi kere çıktı kopardı bnden
Minniemouse89 Angelsmom29 çok iyi anlıyorum seni . Bni de sen anlarsın en iyi 😔 damdan düşenin halinden damdan düşen anlar derler . Allah bu defa bağışlasın inş bizlere 😔zmn da geçmiyor
Minniemouse89 Tubasahra yok cnm Bn anlıyorum ne demek istediğini yanlış anlamıyorum cnm . Hayırlı haberler veririz inş burdan o günleri de nasip etsin rabbim hepimize
Minniemouse89 kader_akgun cnm kndi mi geldi sezaryeni dr mu planladı ? Bi de niye erken aldı . Rabbim bağışlasın sna . Yoğun bakım fln girdi mi
Angelsmom29 Minniemouse89 cok iyi anlıyorum hem de cok zor bir imtihan gercekten her gün bir sey oldu mu acaba diyip kendimi yiyorum daha cok başındayım ben bilmiyorum rabbim sonumuzu hayretsin bir de bende hiç bir sebebi cıkmadı o yüzden daha da tedirginim ne diyelim her serde vardır bir hayır rabbim bu sefer uzun ömürler versin yavrularımıza 🤲