Sevgili anne adayları, benim gibi gebelik sürecinde bu durumla karşılaşanınız oldu mu? Hidronefroz teşhisi 19.haftamda konuldu. Bebeğin kesesinin büyüdükçe idrar yoluna yaptığı baskı sonucu böbreğin fonksiyonunu tam anlamıyla gerçekleştirememesi ve büyümesiymiş. 4 evreden oluşuyor. Benim şuan 2.evre. Doktorum eğer büyüme devam ederse böbrek ve idrar torbası arasına bir stent takılacağını söyledi, aksi halde doğuma 4 aydan fazla bir zaman olduğu için böbrek dayanamaz iflas edermiş. Aranızda bu durumla karşılaşan oldu mu, yahut duyan? Bu stenti taktırdıktan sonra vaktinde ve normal doğum mümkün mü acaba? Doktorların söylediğine göre erken doğum ihtimali var. Çünkü stent ömrü gereği vücutta çok fazla duramıyor, enfeksiyona sebep oluyor. O yüzden çıkarıldığı zaman böbreği kaybetmemek için bebeğin erken doğumu söz konusu olabiliyormuş. Şuan 22.haftamdayım. Bu işlemi ne kadar geç yaptırsam o kadar iyi diye düşünüyorum fakat bir yandan da bu gebeliğin bana böbreğime mâl olmasından endişe duyuyorum. Konuyla ilgili bilgisi olanlar lütfen yorum yapabilir mi, benim daha önce hiç duymadığım karşılaşmadığım bir durumdu. Allah hepimize sağlıklı gebelik, kolay bir doğum nasip etsin.🤲🏻