SultanDacMeral Hanımlar 22+6 haftalık hamileyim . Bugün ikinci tetanoz aşımı oldum ve ilk gebeliğim . Sağlık ocağında bana 24 te şeker yüklemeni mutlaka yaptır dediler. Şeker yüklemesi nedir ? Yaptırılması zorunlu mudur ? Yaptırmayan var mıdır ? Beni aydınlatabilir misiniz ?
Demetdemircioglu SultanDacMeral ben yaptirmadim aclik tokluk sekerime baktirdim ondada bisey cikmadi 😊
SultanElmasDemirel SultanDacMeral Şeker yüklemesi annede gebelik şekeri olup olmadıgını kontrol etmek işin yapılıyor. Önceden söyliyim mide bulandırıcı bir test. Sanırım yanlış hatırlamıyorsam 50 yada 100 gr şekerli bi su içtim. Hemşire miden bulanacak sakın kusma dedi ama ne mümkün iki kere denedim ikisinde de aynısı oldu. Sonra doktor mecbur açlık ve tokluk kan şekeri istedi kan tahlilinden bir şey çıkmadı.
Arya92 SultanDacMeral bu konuda bilgiyi doktorunuza sorunuz burda her kafadan bir ses çıkacak.doktor sizi daha iyi yönlendirir
Hanif SultanDacMeral ona sağlık ocağı değil gebeliğini takip eden doktorun karar verir Canım. Benim doktorum açlık şekerime baktı normal çıkınca şeker yüklemesi yapmadı😊
Gizemre1010 50 gr lık glukoz (şeker) alıyosun eczaneden suya karıştırıp içiyosun 1 saat sonra kan veriyosun eğer sonuçlarda glukoz 140 ın altındaysa gebelik şekerin yok demek canım 😘 bende yarın yaptırcam bu arada
SultanDacMeral Gizemre1010 şeker yüklemesi zararlı mı peki araştırdınız mı ? Ya çok yükseltirse şekerinizi . Yani bende yok normalde şeker ve kan testlerimde de çıkmıyor
SultanDacMeral SultanElmasDemirel kan tahlilinden birşey çıkmayınca tekrar o şekerli suyu içtiniz mi ? Yani sadece kan tahlilimize bakmaları yetmiyor mu
SultanElmasDemirel SultanDacMeral sadece kan tahlililimr bakmaları yetti. Şeker yüklemesine tehlikeli diyen bintek canan karatay 🙂 Bakılmasında yarar var ama zorlayıcı bir test dediğim gibi. İstersen doktorundan rica et midem çok bulanıyor şekerden va de açlık tokluk kan şekerine baksın
mervesarp2005 SultanDacMeral 1 dilim pasta ile aynı canım seker oranı. Aynı zamanda ben 50 mg lık yükleme yaptırdım ne kustum ne midem bulandı. Bildiğin şekerli su 😀😀
SultanDacMeral SultanElmasDemirel sağol canım aç karnına mı veriyorlar o şekerimsi şeyi ? Çaya bişe yanlışlıkla şeker kaçsa kusan biriyim gözüm korktu
beyzanur06 SultanDacMeral abartılacak biseyi yok acken sekerinizi ölcüp kan alıyorlar sonra sekerli su iciyosunuz bi saat bekliyosunuz tekrar kan alıyorlar sonra sonuc ckyor hamileligimin 4 ayını bulantî istifarla yatakta gecirdim cok korkuyordum istifar ederim diye ama oyle bsey yk herkes yaptrmıyo kulaktan dolma sozlerden dolayı ama doktorlar yaptırın diyor gebelik sekeri anne icinde bebek icinde onemli bi konu
Maide SultanDacMeral canim bende cayi sekersiz icerim doktora bile o sekilde ictigimi ve konulunca midemin bulandigini belirttim. Sadece aclik tokluk sekeri kan tahlili vereyim dedim. Oyle pek dogru sonuclar alinmiyormus. Ac karinla gitmistim 3 kere kan aldilar 1 er saat arayla ictigim icecek ise bildigin elmali gazoz du😀 cok sukur birsey cikmadi
Sinemolyaan Ben yaptırmadım şuan da hiç bir sıkıntım da YÖK bebek de gayet sağlıklı , doktorum da her gittiğim de açlık kan testime ve tokluk kan testime bakıp kontrol ediyor
Maide Demetdemircioglu dogrudur canim bende sadece oyle olcturmek istedim ama doktor o sekilde pek verimli sonuc alinmadigini soyledi. Rabbim sorunsuz bir sekilde kucagimiza da almayi nasip etsin ☺