Herkese selamlar güzel hanımlar. Klasik bir cümleyle başlayacağım bende😊 Sürekli pozitif yada negatif doğum hikayeleri okurdum ve benim de hikayemi yazacağım anı sabırsızlıkla bekledim 🤲🏻🥰 Sonunda o büyük gün geldi. Öncelikle Elazığda eşimin görevi dolayısıyla yaşıyoruz ve burda Özel bir kliniğe gidiyordum. Fakat doğumumu Şehir hastanesinde istiyordum. Normal olsaydı elbette. Fakat çatı muayenesinde çatımın dar olduğunu öğrenince mecbur gün aldık. Anadolu hastanesinde doğumum Opr. Dr. Fethi Hanay tarafından gerçekleştirildi. Sabah saat 7 de eşim, ablam, kayınpederim ve kayınvalidemle hastaneye acilen giriş yaptık. Bizi odamıza aldılar. Cumartesiden tetkikleri yaptırmıştık zaten. Hemşire hemen gelip damar yolu açtı. Benim canım mı çok tatlı yoksa bu iş gerçekten can yakıyor mu bilemiyorum. Fakat kendimden geçtim ve neredeyse bayılıyordum 🤣 ondan önce ameliyat kıyafetimi giydim. Resimler felan çekindik. Sonra beni almaya geldiler. Sedyeye aldılar ve aşağıya ameliyathaneye indirdiler. Hayatımda ilk kez böyle bir ortama girdim arkadaşlar. Korkmuyordum fakat çok heyecanlıydım. Eşimle kapıda göz göze geldik ve onlar dışarıda kaldı. Sonra beni ameliyat masasına aldılar. Daracık bir masa. Nasıl sığdım hala aklım almıyor. İçerisi kalabalıktı. Ekip kendi halindeydi. 2 tane hemşire bemimle bolca sohbet halindeydi. Sonra anestezi uzmanı geldi. Evet burda okuyup da korktuğum o an işte o andı. Beni eğdiler ve sırtıma komple bişeyler sürdüler buz gibi. Sonra iğnem yapıldı. Damar yolu açılırken kendinden geçen ben o iğneyi asla hissetmedim 😆 sonra bana bir uyuşma geldi ve sondamı taktılar. Onu da hissetmedim. Yalnız çıplak olunca baya tedirgin oldum. İkide bir benimle konuşan kızlara üstümü örtün nolur diyordum 🤭😬 sonra doktorum geldi. Arkadaşlar bu şehirde 3 doktor gezdim ve doktorumu tek geçerim. Merhaba hazır mıyız dedi gülerek. Bende evet çok heyecanlıyım bebeğimi kucağıma verin hadi dedim. Hadi başlayalım o vakit dedi. Bu doktorumu ameliyathanede son görüşümdü. Sesini felan duydum ama sonra yukarıda odama ziyareti esnada gördüm. Kızlarla sohbet ederken sürekli kestiler mi beni diye soruyordum. Derken 8-9 dakika sonra bir çığlık kıyamet vıyaklama sesi ama dünyanın en mükemmel sesiiiii🥰🥰🥰😍🤲🏻 annesi bak deyip gösterdiler bana. Giydirip yanına getirelim dediler. Yanıma gelene kadar hiç susmadan ağladı. En son doktorum yeter ama yorulmadın mı kafa kalmadı bizde heyyy dedi oğluşuma. Sonra yanıma getirdiler. Kızlara telefonumu vermiştim resimlerimizi çektiler. Hemen babamıza gönderdik. Sonra beni dikerlerken kendimden geçme hissi geldi. Ve gözlerimi kapatıp çıkmayı bekledim. Yaklaşık 15-20 dakika sonra beni de çıkardılar. Eşim kapıda bekliyordu. Nasıl güzel mi oğlumuz dedim. Çok güzel annesi çok güzel dedi. Gözlerim dolu dolu yanımda eşim yukarı çıktık odamıza. Beni yatağıma aldılar. Bebeğimi göğsüme verdiler hemen. Cop cop emdi yavrum. Sütüm henüz yoktu su gibi bir sıvı akıyordu. Ama besledi yavrumu o azıcık sıvı. Serumlar ağrı kesiciler derken ben ağlamaya başladım çünkü yapılan hiç bir ağrı kesici etki etmiyordu. Öğlene doğru doktorum geldi durumu anlattım. Morfin verelim o zaman dedi. Biraz sarhoş gibi oldum ama öyle bir dinlendim işe yaradı güzel oldu ki anlatamam. İlk yürüyüş için 6 saat bekledik. Sondamı 6 saat sonra çıkardılar çünkü. Biraz başım döndü işin açığı öyle çok kolay oldu diyemem ama yürüdüm ve yürüdükçe açılıyorsunuz lafına itimat edin kesinlikle öyle arkadaşlar. Tüm gece yürüdüm ben yürüdükçe kendime geldim. Gazımı çıkartamadım. Gece 12 gibi lağman yaptılar sonra yemek yemeye başladım. Sabah doktorumuz son kontrolümüzü de yaptıktan sonra taburcu olduk 🥰 bizim hikayemiz de böyle güzel anne ve anne adayları. Önerilere gelince,
DEPENT HAYATTIR CANDIR 😆
Bolca yürüyüş yapın
Neskafe içtim gaz için ama işime yaramadı siz bilirsiniz.
Sütüm gelmiyor diye endişe etmeyin. Biz 4 günlük olduk bizim sütümüz daha yeni bugün doyurucu şekilde çok gelmeye başladı.
Eşimden Allah bin kat razı olsun gerçekten çok yardımcı oluyor bana. Bu konuda gerçekten çok şanslıyım.
Bebek ağlıyor diye panik yapmayın. Bırakın ağlasın. Sesi açılır.
Bir gün önce ne kadar heyecanlı olursanız olun kesinlikle dinlenin ve uyumaya çalışın. Zira yorucu bir maraton bekliyor sizleri.
Hepsi bu kadar şimdilik. Happykidste görüşmek üzere diyorum ve sorularınızı cevaplamak için bekliyorum🥰 Herkesin doğumu kendisine özeldir. Benden çok daha iyi geçer dilerim ki. Sizlere bu hikayeyi yazarken eşimle bakışıp bi ayağımla da pusetteki bebeğimi sallıyorum 🥰 3100 kg ve 50 cm doğduk. Tamam son cümle. Görüşmek üzere…