kubraannecikk1 Minnak-kiz66 canım benim eşimler mardinli arap eşimde bizde adettir diyor kayınpederimin adı Süleyman seviyorum süleyman ismini ama kaynanamın adı şemse kimse söyleyemiyor bile illa kız olursa annemin bırakıcam diyor erkek olsa izin veririm dedim ama kız olursa asla vermem dedim. Çok zorlamıyor biliyor zorlasa kavga çıkacak umarım kararından döner yoksa dünyayı başına yıkarım😡 sizde öyle olun kimse sizin isteğiniz dışında yavrunuza istemediğiniz bir isim veremez.
Aslhn8992 Ben oğlum olursa kendi babamın adını koyacağım inşallah çünkü klasik ve çok sevdiğim bir isim. eşim de babamı çok sevdiği için saygı duydu, kayınvalidem ve kayınpederim de biliyorlar çok iyi düşünmüşsün dediler.
Nesrincente Minnak-kiz66 ya ben cok karsıyım anne baba adı ya ne bileyim ailede var zaten o ısım ne gerek var hem kac tane cocuk dogurcaz kı ismine barı bız karar verelim bizim yani cocuk allahtan bızde karisan falan yok kendimiz karar verdik
Nkayserili90 Bittercikolata biz bebeğim yaşasıydı ve kız olsaydı eşimin babannesinin adını koycaktık ikinci isim olarak☺️
Rehile Bende Kayınbabamən adını koyicam Kendi Vefat etdi Ama Onun doğum günüe yakın zaman doğacak Ve icimdeb gerçekten koymak geldi Ali ismi biz Alihan Koycaz🤗
kelebek15 ben de koydum ilk oğluma onlar istediler eşim istedi diye .ama 2. bir isim de koydum onu kullanıyoruz.once direndim koymam dedim.bi süre olmamıştı çocuğumuz.annem dedi ki kızım sana Allah sağlıklı bi erkek evlat verdi vermeyedebilirdi içine fesatlık getirme şükret takılma dedi.ben de oyle yaptım koydum ama diğer ismi kullanıyoruz.
MerveAkty Minnak-kiz66 ben rahmetli kayınvalidemin isminin konulmasına izin verdim 😊 eşim nisanliyken bile demişti kız olursa ben koyabilir miyim ismini diye ilk kızımız oldu o koydu ismi Ayşe olarak 💜 şimdi ikinciye hamileyim bununda ismini ben koycam birisi ne koyacaksınız dediği anda eşim Merve bilir ben bile ağzımı açmam o ne derse o diyor 😊
Ekvatoral Minnak-kiz66 Benim babam ben 18 yalıödau iken vefat etti. Eşim evlendiğimiz günden beri oplumuz olursa babamın adını koyacağımızı söyledi. Cinsiyetimiz tahmini belli oldu benim de koymayacağımı anladı yan çizdi hemen ben koymak istemiyorum diye. Sonra olabilecek isimlerde kardeşinin ve babasının ismini söyledi benimle uğraşmak için. Bizim tarafta hiç erkek yok ve ilk torun olacak. Kardeşime sordum annemin böyle bir beklentisi var mı diye yok abla koymak da zorunda değilsin zaten dedi. İçinize ne sinerse o sen ben değiştireceğiz bu geleneği dedi. Ben de çağıramam babamın adını bir de çok çekti babam benim korkuyorum da esasen
Maviss1525 Minnak-kiz66 Benim kayımvalidem kız olsa benim ismimi koyun gibi bi espriyle söylemişti kayınbabam hiç öyle şeylere girmedi zaten siz daha iyi bilirsiniz dedi ben hiç karışmadım eşim direk tepki göstermişti çokda şaşırmıştım çocuğuma ismini kendim koyucam diye sizin yanınızda sizin isminizle hitap etmek olmaz diye öylede oldu kendi istediğimizi koyduk herkesde çok sevdi belki deseniz sizde sizin isminizle çocuğa kızsam falan sizin yanınızda garip olur diye o zaman anlayış gösterirler belki
Semazrl Minnak-kiz66 Kimsenin adını kıyamam vala kimse kusura bakmasın 😀 isimmi kalmadı sanki ve bu çocuk ilerde yaşıtlarıyla ayrı dusecek zorbalığa ugricak ben tamamen karşıyım bu dede nine ismi koyma olayına
Zeynepreyyan Semazrl bende çok karşıyım ne gerek var. Milyonlarca işim var ne gerek var illa kayınpeder kayınvalide ismine ? Bana çok saçma geliyor
Boncukbeyinannesi Minnak-kiz66 ben oğlumda dedim ki oğlumun ismini kim koyarsa üniversite de dahil bütün masraflarını o karşılar 🤣 kimse isim koymak istemedi 🤓