Bdnebk Arkadaslar acil birsey sormak istiyorum 7 haftalık hamileyim ve bugun tiroitim olduğunu öğrendim baktirmami istedi doktor bunun hamileligimde ne gibi sorunları olabilir cok sitres oldum da basina gelen varmi boyle bir sey
deletedmom6295 Bdnebk bende de tsh yüksekliği var ilaç kullanıuorum bir çeşit hormon veriyorlar zararlı değil ama ilaç kullanmazsanız düşüğe ve anomalilere sebep olabiliyormuş ihmale gelmez geçmiş olsun
AycanUzun Bdnebk canım kan tahlilini tekrarlat bence bana ilk yapılan tahlilde yüksek çıktı ilaç verdi doktor içmeden doktorumu değiştirdım tekrar kan tahlili verdim hiç birşey çıkmadı
Avcihavva Eğer tiroit varsa muhakkak ilacını kullanmalisiniz yüksek tiroit bebekte zeka geriliğine yol açabilir ihmal etmeyin bende tiroit hastasıyım gebeligimin başından beri yüksek doz tirot ilacı kullanıyorum bebeğe zararı olmuyor tirot ilacının
Bdnebk Bugun baktirdigimda 0.066 cikti ama doktor dahiliyeye gözükmemi istedi bu ilerimi kötü mu bilmiyrm acikcasi
Avcihavva Bdnebk 0.66 aslında düşük bi oran ama tiroidiniz çok çalışıyorsa ondan da bu kadar düşük çıkmış olabilir benimkiki de yavaş çalışıyor
Gulsumm Bdnebk normal olan değer 2.5 demişti bana doktor. Benim de 4 üzeri çıkmıştı. 2 aydır hap kullanıyorum. Bi ayda bile 2.6 ya düştü. Haplarını ihmal etme. Korkulacak bişey Yok. Endişelenme. Hamilelikte hormonlardan dolayı çıkıp inebiliyormuş bu değer.
Rumit Avcihavva benim de yavaş çalışıyor. 3.54 çıktı tsh. Henüz ilaç kullanmama getek olmadığını takip edeceğimizi söyledi doktorum. Ben çok endişeliyim ama 😞
Cigdem91 Rumit 3.46 çıkmıştı geçen ay ilaca başladım bu ay baktırdım 1.67 çıkmış çok şükür ilaçla düşüyor galiba hemen size neden başlatmadıki 2,5 un altında olması gerekiyor dedi doktor
Tuba704 Rumit çok saçma geldi bana bende 3 yıldır troid tedavisi görüyorum ve gebelikte 2,5 altında olması için çok uğraş verdik henüz 6 larda dünyanın ilacını kullanıyorum nasıl olurda ilaçsız takip diyebilirler bebek büyüdükçe değer artabilir anlamadım🙄
Avcihavva Rumit canım sen başka doktora git bence ben 75 mg ilaç kullanıyordum hamile kalmadan önce hamile olduğumu öğrenince tekrar gittim tahlil yaptı bana aynen devam ediyoruz dozunda değişiklik yapmicam dedi ilaç kullandığım halde benim bile son değerim 2 çıkmış doktorunu değiştir canım sen
Rumit Cigdem91 ben de anlamadım 😞 endişelendiğim için başka bi doktora daha gösterdim sonuçlarımı. O da 4 ün üstünde oldu mu risk var demektir. 15 gün sonra testi tekrarlayın dedi. Ben de yediklerime falan dikkat etmeye çalışıyorum. Tatlıdan uzak dur dedi Doktor gününü iple çekiyorum.
Rumit Tuba704 değerim ilk defa bu kadar yükseldi daha önce böyle bi sıkıntım olmadı. Bi sefer yüksek çıkmasıyla direk hasta teşhisi konulup ilaç verilmesi de doğru olmayabilir. Neticede iki tane güvenilir doktor aynı şeyi söyledi
Rumit Avcihavva teşekkür ederim yorumun için ama dediğim gibi iki farklı doktor da testi tekrarlayacağız dedi. çünkü ilk defa değerim yüksek çıkıyor
Rumit AycanUzun benim de ilk defa değerim yüksek çıkıyor o yüzden doktorum direk ilaç vermek yerine testi tekrarlayalım. Bu hormon gebelikte sık sık yükselip inebiliyor dedi
GzdeAyvazKurt Ben ciddi troit hastasıyım değerim 98 falandı hamile kaldım ilaç alıyorum 225mg suan 1.70 seviyesine düştü korkmayın bnm doktorlar bile şok olmustu yüksek değer die 🙏🏻