Mom3 Neden genelde doğum hikayelerinin altına kaç kilo doğdu yaziyorlar,kilo kuveze girip girmeyeceğinde rol oynar mı,benim bebeğim kilosu iyi su an ama solunum sıkıntısı yaşar mı bilmiyorum doğduğunda 36 haftaligiz
yelizyeliz Mom3 canım 35.haftadan sonra akciğerleri sürfaktan ürettiği için solunum sıkıntısı yaşamıyor bebekler. Küvöz içinde 2500 gr üstü genellikle alınmıyor. Ama her bebek farklıdır ben genel olanı söyledim. Sağlıkla gelsin bebiş🌸
Aysun1983 Mom3 benim kızım 3580 gr doğdu 38. Haftası içindeydi (tam haftayı hatırlamıyorum cnm 13 yıl oldu ) sezeryan ile oldu doğumum solunum sıkıntısı yaşadı 1 gün küvezde kaldı hemen toparladı çok şükür o zaman bana denilen sezeryan doğumlarda bazen bebek hemen adapte olamıyor dediler, annem ve kayınvalidem anladı çocukta hafif inleme vardı sorduk hemşireye hemen aldılar kuvezde konuldu 😞ama çok şükür hemen toparladı
Merve8494 Mom3 ben 2. Oğlumu sezeryanla doğum yaptım 4300 doğdu ve doğduğu zaman iyi temizleyemedikleri için solunum sıkıntısı çekti nefes almakta zorlanıyordu meme ememiyordu çocuk doktoru kontrol ettiğinde direk küveze aldı 2 gün kaldı antibiyotik iğneler serumlar yedi öncelikle düzeldi
Mevreee Mom3 canım bugün doğum yaptim 36+4 ye 3080 gram doğdu çok şükür şimdilik herhangi bi kuvez sorunu olmadı🙏
melikeyakisiklii 38+2 haftada doğum yaptım 3000 kilo doğdu kızım doğdu 4 saat sonra küveze alındı solunum yollarında enfeksiyon varmış hırıltıyla fark ettik sezaryanla doğum yapmıştım 1 hafta yattı çıktı çok şükür 🙏🏻
Kardelen_nm Mom3 tabi ki kilo da önemli küveze girmemesi için am 40 haftalık Doğum yapan bebeği küvezde olan annelerde var önemli olan solunum sıkıntısı olmaması emme refleksinin gelişmesi