Gerçekten bende bir gün buraya doğum hikayemi yazabilecekmiyim diye çok merak ediyordum herkes gibi derken sonunda bende doğurdum. 39+4 te minik oğlum yiğit ege geldi 38 haftalıkken doktora gittiğimde daha 2 hafta var dedi doktorum bende yeni yıldan sonra gelir rahatlığına kapıldım hiç doğum yapacak gibi görünmüyordum derken 39+4 sabah kalktım tuvalette gitme ihtiyacı duydum lavaboya gittiğimde suyum aktı ama böyle bir sürahi kadar aktı suyumla beraber nişanımda geldi napacağımı şaşırdım çünkü ağrım yoktu adet sancısı gibi karnım ağrıyordu o kadar gidip hemen eşime söyleyip duş aldım saçımı kurutup düzleştirdim süslü olayım diye ☺️ Eşim bu hallerimi görünce inanmıyordu doğumum başkadığına sonra eltime haber verdim hemen yanıma geldi doktora gittik ben kesin açıklığım vardır baya diyordum ama saat 11 gibi doktora gittik doktoruma suyum geldi diyince çok endişelendi suyun önce gelmesi iyi bişey değil diyip hemen doğumhaneye yönlendirdiler açıklığıma baktılar 1 cmdi ve bebek kakasını yapmış dediler suni sancı vermeye başladılar ilk bir saatte gelen ağrılarla baş edebiliyordum ama sonra dayanılmaz oldu ağrılar saat 4 gibi oldu açıklığıma baktılar 4 cm olmuştu daha yeni ben şok oldum çünkü dayanacak halim kalmamıştı her dakika sancı geliyordu hastanede epiduralin olduğunu bilmiyordum hemşire gelip 4 cm açıklığın var epidural almak istiyormusun diyimce hemen eşimle konuşup almaya karar verdik 4 30 gibi epidurali aldım ve suni sancıyı artırdılar bi saat içinde 10 cm olmuştu açıklığım ama bu seferde bebek aşağı inmemişti sancı geldikçe ıkınmaya başladım bebek taçlanıncaya kadar ıkındım ama hiç ağrım yoktu bebek taçlandıktan sonra çatala aldılar en zor kısım burdaydı hem ağrım vardı hem ıkınmam gerekiyordu o an avazımın çıktığı kadar annemi ve hemşireyi tutup bağırdım eşim ve akrabalar kapının önünde sesimi duyucak kadar hemde 😂 doktora dayanamıyorum artık yoruldum dedim ve 30 aralık akşam 7 gibi son kez ıkındım ve oğlum balık gibi kaydı içimden 10 dakika sonra bebeğin eşiğide düştü ve 2 tane dikiş attılar oğluşumla beraber çıktık. Kapının önünde bütün herkes toplanıp gelmişti allah kimseyi sahipsiz bırakmasın o kalabalığı görünce çok sevinmiştim odaya aldılar bizi annem yanımda kaldı sabah hastaneden çıktık şuan 9 gün oldu uykusuzluk hariç hiç bi sıkıntımız yok gerçekten evlat kokusu gibi yokmuş allah isteyen herkese nasip etsin 😍 çok uzattım ama yazmak istedim😂
- hastanede depeend kesinlikle alınması lazım
- göğüs ucu gümüş kapaklar çom yardımcı oldu göğüs ucum yara olmadı hiç
- bebek pamukları alınmalı ıslak mendil kullanılmamalı bence
- benim söyliyeveklerim bu kadar 😍😍