Merhaba Happy Mom anneleri 🙋🏻♀️
Ben de doğum hikayemi anlatmaya geldim 🤗 9 aydır beklediğimiz kızımız geldi çok şükür 🤲🏻
Doğumdan benim gibi korkan güzel anneler; gerçekten korkulacak hiçbir şey yokmuş.
31 Aralık Perşembe günü sabah doktorumuza randevumuz vardı. Nst de az bişey sancı çıktı ama çekilirken hissetmemiştim. Doktorumuz pazartesiye kadar sancın olmazsa pazartesi sabah erkenden gel yatışını yapalım artık dedi. O gün öğleden sonra ara ara adet sancısı gibi hafif sancım oldu. Akşam şeffaf akıntım oldu dedim geliyo bizim kız 😁 sancımın sıklığına baktım artık 5 dakika da bir oluyodu. Saat akşam 8de hastaneye acile gittik. Nst ye bağladılar doktoruma haber verdiler. Nst çekildikten sonra ebe geldi muayene etti 7 cm açığın var sen nasıl duruyon dedi 😁 suyumu boşalttı daha sonra doktorum geldi. Doktorum da 7 cm açığım olduğunu söyledi ama hiç baskı yoktu sadece sancı vardı. Saat 11den sonra sancımın şiddeti arttı ama halâ baskı yoktu ve bebek kanala inmemişti. Doktorumuz kordonun dolanıp bebeği yukarı çekip inmesini engelleyebileceğini söyledi. Bi ihtimal inebilir diye en fazla 12 buçuğa kadar bekletebileceğini söyledi. Yanımda ablam vardı doğumhanede sadece ben olduğum için eşimi de aldılar. 12 buçuğa kadar bekledik artık bebeğin hem inmeye niyeti yoktu hemde kalp atışı azalmaya başlamıştı. Doktorumuz artık sezaryene alması gerektiğini söyledi ve bizde doktorumuzu dinledik. Ameliyathanedeki ekip o kadar iyiydi ki hiç ameliyat oluyorum gibi hissetmedim. Sadece belden iğne vurulurken korkmuştum onda da doktorum elimden tutup acımayacağını söylemişti gerçekten de hiç hissetmedim. İyiki de normal doğum olsun diye ısrar etmemişiz. Çünkü doktorumuzun dediği gibi bebeğe kordon belinden 2 defa, boynundanda 1 defa dolanmış. O yüzden gelememiş kuzum. Saat 1.40 da yılbaşı günü doğdu miniğimiz. Çok şükür sağlıcakla kucağımıza aldık kızımızı. Şimdi 7 günlük olduk 🤗
Biraz uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin. Sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım. Allah isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin. Bütün annelere de kolay doğum yapıp sağlıcakla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin inşallah. 🤗🤲🏻🥰