Merhaba 😊 ancak fırsat bulup yazabildiğim 1.5 saatlik jet doğumunu anlatmaya başlıyorum 😊 bebişin haberini aldığımda 4 haftalıktı. Çok yolunu gözlediğimiz değil ama olsun artık dediğimiz zamanda hemen geldi oğlum 🤭 iyiki de gelmiş 🤭 gebeliğimin ilk 3 ayı her gün ağlama ile geçti. Cmv ıgm ıgg pozitif ve avidite düşük çıkıyordu. Hangi doktora gitsem aldırmayı tavsiye etti. Bebeği öğrenir öğrenmez yıkıldım bu haberle. Her gün ağladım her gün dua ettim bu süreçte de dost düşman kimmiş gördük tabiki 🙄 bu süreci çok uzatmayayım ama kafası büyük olur engelli olur dedikleri oğlum sapasağlam kollarımda hamd olsun 🤲 doğum zamanına geçeyim 🤭
37 hafta 1-2cm, 38 2-3.cm ve 39 da 3-4 cm açıklık vardı gittikçe açılıyordum yani 😅 doktorum sürekli bugün yarın gelecek dediği halde gelmiyordu sancım. Gebelik boyu hiç ilişki olmadı çok nazlı bir yapım var buna rağmen normal diye direttim🤭 Neler yaptım 10 katlı apartmanı defalarca indim çıktım pilates topunda hareket ettim sguat yaptım yürüyüş yaptım (tembelim çok az😅). En son artık gelmeyince doktorum 40 haftaya kadar bekleriz daha da beklemem dedi. Bu durum canımı sıktı çünkü suni almak istemiyordum sezeryana döner diye. Doğum 4 ocak görünüyordu o gün yatırmak istemişti doktorum ben kafamda planlar kurdum 1 hafta daha müsaade isteyecektim ama olmadı çünkü 3 ocak sabahı kendiliğinden geldi 🤣 sabah 8 buçuk gibi uyku tutmadı ağrı sancı da yok kalktım tıkınmaya 🤣 meyve yedim mutfakta oturuyordum ki Bi sancı girdi daha öncekilerden farklıydı Allah Allah dedim ama Boşverdim sonra baktım düzenli gelşyor 10 dakikada bir 8 dakika derken gittikçe azalıyor. Geldiğinde çok şiddetli ama geçince hiçbir şey yokmuş gibi. Doğum sancısı olduğunu anladım (bende hep sorardım doğum sancısı nasıl anlaşılır diye. Gelince anlarsın derlerdi gıcık olurdum ama gerçekten anlaşılıyormuş😅) eşim uyuyordu gittim uyandırdım sancılar düzenli geliyor dedim. O da hemen koştu kahvaltı hazırlamaya 😅 ben sancı içiçinde kıvranmaha başladım bir süre sonra. Bağırmamaya çalışıyorum kimse duymasın diye ama elimde değil istemsiz ahlıyordum. Eşim hemen bişeyler yedi sancı geçtikçe de bana da yedirdi. Artık 3 dk ya düşmüştğ dayanamıyorum gidelim dedim. Hemen atladık arabaya. Aman allahım o da ne 😅 sitenin otomatik kapısı açılmıyor araba çıkamıyor 🙄 eşim hemen koşup bir yerden yardım istedi kapıyı açtık onu da atlattık derken hemen açilden giriş yaptık hooopp beni doğumhaneye. Eşim dışarda kaldı sarılıp helallik bile isteyemedim 😪 hemen ebeler muayene etti süper 6 cm olmuş dedi 😳 ben şok oldum. Lavman yapıldı ve nst ye bağlandım bebeğin kalp atışları düşüyor dediler ömrümden ömür gitti o an. Hem sancı içinde yatıp hem bebeğe bişeh olacak diye ağlamak çok zordu. Artık sancılar iyice arttı yalvardım epidural verin diye. Ama hem haftasonu olduğu için anestezi uzmanı yoktu hemde doktorum izin vermemiş 😒artık iyice kıvranmaya başladım suyum geliyo galiba dedim çatala aldılar kendileri patlattılar en zor kısmı burasıydı sanırım çok acı duydum burda. 😔 suyunun mekonyumlu olduğunu söylediler ben ikinci bir şok 😪 bebeğim kakasını yapmış bişey olacak diye ölüp ölüp dirildim 😪 tekrar yatağa yatırıp serum bişeyler taktılar sanırım suni de verildi bebek kakasını yaptığı için. Artık dayanacak gücüm kalmamıştı bağırmaya başlamıştım (ben doğumda bağırmam yeaaa artistliğim fos çıktı 😅) tekrar muayene ettiler tam açık 😳 hemen doğum odasına dediler. Yalvardım artık nolur biraz oturup dinleneyim çok yoruldum dedim çatala oturdum ki ebe kızdı bebeğin kafasına oturuyorsun diye😳 Allahım dedim gerçekten doğuruyorum galiba 🙄 bağırmaya başladım ne olur bişey yapın artık diye ama ebeler artık bizim yapacağımız bişey yok sen ıkınacaksın çıkacak dediler. O sırada doktorum geldi Büşra nasılsın dedi 😅 hocam lütfen beni kurtarın dedim 😑artık sen ıkınacaksın top sende dedi. Ikınıyorum ama yok gelmiyor saçlarını görüyorum hadi gayret diyorlar. Bi an bebek orada kalacak sandım yapamıycam nolcak şimdi demeye başladım 😅 o sırada doktorum talimat verdi artık sancı beklemiyoruz diye. Ebe yanıma çıktı karnıma bastırmaya başladı bu aşama çok acılıydı gerçekten. Bebeği burada bırakamayız strese giriyor hemen ıkınman lazım dediler. Ben bunu duyunca korkudan öylr bir ıkındım ki baya uzun yapabildim. Sonra balık gibi oğlum kaydı içimden 🤭 o anı anlatamıyorum hayatımda böyle bir rahatlama hissi tatmadım kuş gibi olmuştum. Bebeği alıp götürdüler temizleyip geri getirdiler. Bu sırada doktorum dikişe geçti kaç dikişim var dedim 1 tane ama güzel ıkınsaydın bu da olmayacaktı dedi 🙄 dikişleri hiç hissetmedim sanırım uyuşturdular sanırım o sırada hiç bişey hissetmezdim zaten. Bacağımdan da bir iğne vurdular rahim toplanması için dediler onu da hissetmedim. Plesanta da çıktı 10 dk içinde. Dikişler de bitince bez giydirip beni kaldırdılar odaya geçtim bebeğim de gelmişti 🤗 doğumda refakatçim sadece eşim olduğu için onu yanıma almadılar bu biraz içimi burktu tek başıma odada bebekle kaldım 😪 başka odalardan yanıma geldiler destek için 😪 ebeler de çok yardımcı oldu. Kanamamı dikişlerimi kontrol ettiler derken lütfen eşimi de alın içeri onu görmek istiyorum dedim. İçeri almadılar ama ben kapıya gittim oğlumla 😪 ultrasonda oğlum benim kopyamdı nasıl oldu anlamadık bir doğdu babasının kopyası 🤭 aa bu ben dedi babası 🤭 sonra odaya çıktık bir süre daha gözetim altında kaldık. Saat 10 30 da sancı ile hastaneye girdim 12 de oğlum doğdu 🌺 akşam 8 de de hastaneden çıktık. Şu an oğlum 4 günlük yanımda uyuyor 🌺 kokusu dünyalara bedel. 4 dündür uykusuzum ama hiç gözüme gelmiyor çok mutluyum onu görmeden 1 dk duramıyorum 🌺 benim hikayemde böyleydi Rabbim herkese hızlı kolay doğumlar nasip etsin. Birkaç tavsiyemi de yazıp bitireyim 🌺
- depend kesinlikle alın doğum sonrası çok kolaylık sağlıyor
- gümüş kapak çok lazım oldu çünkü göğüs ucu kıyafete değerse çok acıyor elim kolum gibi
- hastane çantama başkalarını dinleyip göğüs pompası almadım ama çok pişman oldum. Çünkü sütüm hemen gelmedi oğlum aç kaldı çok ağladı eve gelince de tutmakta zorlandı o yüzden pompa çok lazım bence.
- emzirme atleti çok lazım oldu kışın karnımı sıyırmak zorunda kalmıyorum.
Sormak istediğiniz olursa cevap verebilirim inşallah 🌺