Arkadaşlar düğün de takılan ziynet eşyalarını altın hesabına çeviren var mı? Hangi banka da hesap açtırmak iyi? Bir de altın hesabı mantıklı mı? Takılarım Allah korusun evde çalınacağına altın hesabı açayım diyorum. Nasılsa taktığım yok. Banka kasalarına koymayı düşündüm ama o da pahalıya denk geliyor.

Kimsenin bilgisi yok mu bu konuda 🤔

Nurmine benim kasam var. Memlekete gittiğimde kasamdan takmak istediklerimi alıyorum takıyorum, izin bitiminde kasaya geri koyuyorum🥰

Nurmine
    Bankada takı için hesap açıldığında ekstra ücret istiyor canisi düzenli ve sürekli ödeyeceğin elbette banka da olması daha güvenilir

Benim 2 yıldır altın hesabın var. Önceden kasada tutuyordum ama kasanın sigortası yok. Yani düşük bir ihtimal ama hırsızlık yaşansa “kasada şu kadar altınım vardı” diyemiyorsun. Ev kesinlikle güvenli değil. Ben Kuveyt Türk’te açmıştım altın hesabını, kasam da orada diye. Banka her ay katılım payı ödüyor ama elbette cüzi bir miktar.

Nurmine benimde kasadalar yıllık 300 kira gibi ödemesi çıkıyor. annemin hatıra olarak aldığı altınlar var o yüzden mecbur kasa tutuyorum yoksa bende altın hesabına yatırırdım ayrıyetten altın hesabım var çalışıyorum elimde para kaldıkça alıyorum benim maaşım Halkbank olduğu için direk ordan alıyorum kart üzerinden işlem yapıyorum.

Nurmine canım altın hesabından kastın bankada kasaya koymak mı 🤔 eğer öyleyse kasa kiralıyorsun mesela örnek veriyorum eşin yada senin halk banktan maaşınız yatıyorsa bankanın maaş müşterisi olduğun için diğer bankalara nazaran daha uyguna kiralıyorsun. Hangi bankayla daha çok işleminiz varsa ordan kirala her bankanın kiralık ücreti de farklı 💁🏻‍♀️

B0220 yok canım kasa değil altını bankaya veriyorsun karşılığın da sana altın hesabı açıyorlar. Ama bi daha o takıları geri alamıyorsun hesabına gram altın karşılığı olarak yatırılıyorlar

Nurmine

Nurmine Biz altın hesabı açtık. Çok da iyi. Altın artımca zaten sen de kârdasın. Kıyıda duracağına hesapta dursun.

Nurmine altin hesabında bi odeme yapmana gerek yok Kuveyt turku tercih ettik biz

Nurmine kasa yapmayacaksanız eğer altın hesabında altınlarınız altın olarak kalmıyor. yani gram olarak kalıyorlar evet ama mesela ben bugün gideyim bileziğimi takacam diyemiyorsunuz. Çünkü onları orada hemen kesiyorlar :)) biz altın hesbaına koyarken böyle yapmaışlardı. Ziraatte ara ara kampanyalar oluyor bir bakın isterseniz belki vardır.
            Ama yok altınları takacam diyorsanız kasa kiralayın. evde durması iyi değil bence de.