Cepni merhabalar! Beslenme ve diyet uzmanıyım. Uzmanlık alanım da bariatrik cerrahi :)
bu ameliyatı kilodan kaynakli cocuk sahibi olamayanlar da oluyor, kilo verince hormonlari düzelip hemen cocuk sahibi olan da.. falan fillan, ameliyat olun olmayın ona diyecek birseyim yok.
Fakat spesifik bu konuda calıstım ve özellikle cok gebe takip ettiğim icin diyebilirim ki ameliyat sonrasi ilk 1 yil kesinlikle cocuk düsünülmemeli. Ha ameliyatın 15. Gününde hamile kalan ve cok saglikli cocuk doğuran da var, 3. Ayında kalan da, 6. Ayında kalan da …
ama em sagliklisi 1 sene beklemek. Cünkü ilk 1 yil besin alımınız cok cok kısıtlı olacak. Bu kısıtlı besin alımında bir de bebeği saglikli beslemek cok zor.
kaldi ki kilo verim oranlarina da bakildiğinda tüp mide sonrasi hemen hamile kalanlarin ideal kilolarina kavusamadiklari görülüyor. (Şimdi buraya 15. Günde hamile kaldim 20 kg verdim gebeliğimde yazmayin nolur; onu kastetmiyorum). O nedenle benim uzman olarak önerim; tüp mide ameliyati olduktsn sonra 1 seneyi tamamlayip o sekilde hamile kalmak.
obez hamile kalarak yasayacaginiz riskleri de yasamamis olursunuz.
umarım yardimci olabilmisimdir. Hakkınızda hayırlısı😊