• DoğumGebelik
  • 36+5 haftası önde giden anneler ve iri doğum yapanlar

İyi akşamlar hanımlar 36+5 teyim bugün doktor randevumuz vardı artık her hafta gidiyorum ama araya yılbaşı tatili girince 10 günü buldu gitmem herneyse baştan beri bebeğim kafa ve kilo olarak önden gidiyordu.Geçen 35+1 de gittiğimde kilosu 3200 boyu 50 cm di şimdi 36+5 teyim kilosu 3650 boyu 51-52 cm olmuş ve dahada doğuma çok var😖 Başından beri normal doğumu çok istiyordum doktor iri olucak bu bebek dedikçe dertleniyordum çok şükür bir sağlık sorunumuz yok şeker yüklemeside normal çıktı bizde iri bebek genetik zaten olası birşeydi ama bugün kilosunu duyunca biraz moralim bozuldu doktorda kilo alımı çok fazla falan dedi zaten yediklerime içtiklerime çok dikkat ediyorum özellikle hızlı kilo almasın diye ama fayda etmiyor bugün doktora doğuma daha 20 gün var sizce normal olabilir mi açıkçası normalden korkmaya başladım çocuk iri olduğu için ama sezeryanı mı tercih etsem dedim haftaya 38.haftaya giricem Perşembe günü ozaman çatına bakıp karar vericem belki 4 kiloyu geçmez kilosu dedi sizce 4 kiloyu geçmezse normali denemelimiyim yoksa sezeryanı mı direk tercih etsem belliki normal istesem bile zor olucak boşuna ilk hamilelikte kendime doğum fobisi oluşturmak istemiyorum kafam allak bullak oldu bu arada gittiğim hastane medipol mega ultr. Cihazları çok iyi doktor yanlış ölçmüş olamaz dedi acaba haftaya randevuda sezeryan günü mü alsam bir fikir verin nolurr 😔

gamzelim2234 ynngem 4 kilo 150 gram ilk bebegini normal yaptı 2.bebegini 4 kilo 300 gram onuda nor al yaptı tabi bünye ve güven meselesi ne desem boş suan

gamzelim2234 Merhaba canım ben 38.haftamdayım gebelik şekerim var bebeğimin kilosu 3400 baş çevremiz 2 hafta önde kanala giremiyor sancım da hiç yok doktorum büyük ihtimalle sezeryan diyor ultrason ölçümlerine güvenemeyiz daha iri bir bebekte olabilir haftaya salı son kararı vereceğiz normal doğumun riskli olabileceğini söyledi doktorunuz daha iyi bilir tabi benim doktorum bunları söyledi paylaşmak istedim

gamzelim2234 bizim bebeğimizdr öyle biraz önden gidiyor benim doktorda 3800-3900 ü aşmazsa normali bekleyelim ama aşarsa önermiyorum çok zorlamaya gerek yok omzu takılabiliyo falan dedi. Açıkçası bende risk alamıycam su an 37+3 teyim cumartesi gidicem bakalım ne diyecek kiloya. Normal çok istiyorum ama hiç riske de atamıycam gerekirse tarih alırım seZeryana napalım

@Arasarzu benim doktorumda normal doğum yanlısı biri bende baştan oh iyi ne güzel normal yaptırır dedim şimdide her seferinde geçiştiriyor haftaya bakarız bidahakine bakarız diye diye gönderiyor geceleri uykularım kaçıyor artık normal doğum yapıcam diye uğraşsam bebeğimi riske atarım diyede korkuyorum etrafta herkes ne var benimde bukadardı ama normal yaptım diyede baskı kuruyor

@Karsesi kesinlikle bende normali çok istiyordum ameliyattan korkuyorum biraz ama riske atmayada değmez sezeryan olursa 39.haftada alırım dedi zaten şu son günler çok zor geçiyor 😣

gamzelim2234 Olmuyorsa zorlamayın gerçekten bebeğinizden önemli değil hiçbir şey benimde çatım uygun normal doğum için ama riske girmek istemiyor doktorum bende girmek istemiyorum sırf normal olsun diye zorlamak istemiyorum bu yüzden rabbim neyi nasip ettiyse o olur sıkmayın canınızı

@Arasarzu kesinlikle öyle eşimlede konuşup anlaştık haftaya çatı muayenesinden sonra gün alıcaz hiçbişey çocuklarımızdan değerli değil yeter ki sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım kısmet böyleymiş

Karsesi en sonki kilosu nekadar dı bende 37+3 teyim benim bebekde iri olucak galiba

Benim de iri olacagini soyledi doktor 37. haftamdayim 3500 gr olmus ben de normal dogum istedim hep. Hatirlisi neyse oyle olsun hepimiz icin

gamzelim2234 illa şu doğum şekli olsun diye tutturmayın anlıyorum normalin faydası çok ama bir yerde zarar verecekse bebeğe diğer seçenek de var çok şükür bence sağ Salim nasıl nasip olacaksa o şekilde dua edin

gamzelim2234 Öyle gerçekten bizde bekliyoruz ama sezeryan olacak ben bu şekilde normali kabul edemem risk çok diyor doktorumda gönül isterdi normal olsun ama bebeklerimizden önemli değil bebeklerimiz için hangisi iyi olacaksa o olsun boşverelim çevremizdekileri onlar hep konuşur zaten 😊

gamzelim2234 bizim ultrasonda 4 kilo gösteriyordu 38 inci haftada ben normal istedim iyi ki de istemişim aynı gün ayağa kalktım hiç doğum yapmamış gibiydim

@SmrMrt doktor son haftalarda yeri kalmadığı için daha yavaş kilo alır diyor ama bakalım hayırlısı haftayaki kiloya göre karar vericez artık hayırlısı neyse o olsun